fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΓΕΝΙΚΑ

Υπάλληλος του ΥΠΟΙΚ έστησε απάτη σε βάρος γιατρών – Της μεταβίβασαν ακίνητα μεγάλης αξίας

Η Μαρουσιώττισα ιδιωτική ερευνήτρια, Μαρίνα Παπαγιάννη, για μια ακόμα φορά βοήθησε σε εξιχνίαση υπόθεσης.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του Φρίξου Δρακοντίδη από το Πρώτο Θέμα:

Πώς η υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών κατάφερε να πείσει μαζί με τη συνεργό της το ζευγάρι γιατρών για να της μεταβιβάσουν σε πολύ χαμηλή τιμή τα ακίνητα μεγάλης αξίας

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, οι δυο αυτές γυναίκες, η μια εκ των οποίων εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών και στο παρελθόν είχε έντονη συνδικαλιστική δράση με το ΠΑΣΟΚ, φέρονται να έχουν αποσπάσει πάνω από μισό εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως δήθεν στενές συνεργάτιδες του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, υπό των εντολών του οποίου υποστήριζαν ότι λειτουργούσαν.

Η υπόθεσή τους έφτασε ενώπιον των δικαστηρίων της Αθήνας, ενώ καθημερινά εμφανίζονται και νέα θύματα, εκ των οποίων τα έξι έχουν ήδη προσφύγει στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, καταθέτοντας σε βάρος τους αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης των περιουσιακών τους στοιχείων (κινητών και ακινήτων) και απαγόρευση κάθε μεταβίβασης αυτών μέχρι να εξασφαλίζουν τις απαιτήσεις τους.

Σύμφωνα με την ιδιωτική ερευνήτρια, Μαρία Παπαγιάννη, πριν απο δυο περίπου βδομάδες της ανετέθη υπόθεση που αφορούσε τη διερεύνηση των στοιχείων δύο γυναικών, οι οποίες είχαν αποσπάσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τους εντολείς της, περίπου 80.000 ευρώ, για την αγορά ενός ακινήτου και ενός πολυτελούς αυτοκινήτου.

Οι δύο γυναίκες έπεισαν τους πελάτες της για την φερεγγυότητά τους, εκμεταλλευόμενες την ιδιότητα της μίας εξ αυτών η οποία είναι υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών.

Η εν λόγω υπάλληλος χρησιμοποιώντας το όνομα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα φυσικά εν αγνοία του, λόγω της υποτιθέμενης προσωπικής σχέσης με τον «κύριο Γιάννη» όπως συχνά αναφερόταν σε αυτόν, έπεισε τους πελάτες της ότι είχε τη δυνατότητα να μεταβιβάσει σε αυτούς ακίνητα μεγάλης αξίας σε ακριβές περιοχές όπως το Ψυχικό, Καβούρι, Εκάλη, Γλυφάδα κλπ καθώς και πολυτελή αυτοκίνητα, από πλειστηριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος σε πολύ χαμηλή τιμή.

Η καταβολή των χρημάτων, όπως απαιτήθηκε από τις εμπλεκόμενες, πραγματοποιήθηκε σε προσωπική συνάντηση παρουσία ενός τρίτου προσώπου (συνταξιούχου αστυνομικού) ο οποίος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τα θύματα.

ΜΑΡΙΑ_ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
Η ιδιωτική ερευνήτρια Μαρία Παπαγιάννη

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιδιωτική ερευνήτρια, οι δυο γυναίκες έβρισκαν δικαιολογίες του τύπου «περιμένουμε να γίνει ο πλειστηριασμός που καθυστερεί αλλά θα είναι το καλύτερο ακίνητο και αυτοκίνητο».

Μετά προέβαλλαν την καθυστέρηση των διαδικασιών λόγω του κορωνοϊού, ασκώντας παράλληλα συναισθηματική πίεση, δηλώνοντας το ενδιαφέρον και την ευγνωμοσύνη απέναντι στους πελάτες της, επειδή ως γιατροί βοήθησαν τη μία εξ αυτών σε ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Η δεύτερη γυναίκα εμφανιζόμενη ως επιστήθια φίλη της υπαλλήλου του υπουργείου ενεργούσε υποστηρικτικά των λεγομένων της τελευταίας.

Όσον αφορά τα θύματα της απάτης, πρόκειται για έναν διακεκριμένο καρδιοχειρούργο και την γυναικολόγο σύζυγο του. Σύμφωνα με την ιδιωτική ερευνήτρια: “Οι πελάτες της ως αποδεικτικά στοιχεία για τα χρήματα που έδωσαν έχουν στην κατοχή τους μία υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105 με το ποσό που καταβλήθηκε και την μαρτυρία του συνταξιούχου αστυνομικού, του οποίου ο ρόλος, μου είναι άγνωστος καθώς δε μου εδόθη εντολή έρευνας για το συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά μόνο εντολή για την ταυτοποίηση των στοιχείων των δύο γυναικών. Το μόνο που μου μεταφέρθηκε από τους πελάτες μου για τον συνταξιούχο είναι ότι τους απέτρεπε με επιμονή να προβούν σε οποιαδήποτε έρευνα και να ασκήσουν τα έννομα δικαιώματά τους”.

Πηγή: Πρώτο Θέμα
Advertisement. Scroll to continue reading.
προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Advertisement Enter ad code here
Οκτ 15, 2021 - Παρ
Μαρούσι, Ελλάδα
16°C σποραδικές νεφώσεις
παρ10/15 σαβ10/16 κυρ10/17 δευ10/18 τρι10/19
ασθενείς βροχοπτώσεις
19/16°C
σποραδικές νεφώσεις
19/15°C
σποραδικές νεφώσεις
19/14°C
αίθριος καιρός
19/14°C
αίθριος καιρός
20/14°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Το Δ.Σ. της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Αμαρουσίου ενημερώνει τα Μέλη και τους φίλους για τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη: * Προέδρου της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Δυναμικά τοποθετείται και στον τομέα της εναλλακτικής ανακύκλωσης ο Δήμος Αμαρουσίου, διευρύνοντας το υφιστάμενο δίκτυο κόκκινων κάδων σε 41 σημεία και στις 17 γειτονιές της...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Μάχη Νικολαράκου, μια δυναμική γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα,  αποφάσισε να βγει μπροστά και να προσφέρει στον εμπορικό σύλλογο. Οι καταστηματάρχες του κέντρου την...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη λειτουργία 7 εκ των 13 Παιδικών Χαρών που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021. Ο...