fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

“Κοντράρονται” Αμπατζόγλου – Καραμέρος για τους εμβολιασμούς

Δήλωση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» Γιώργου Καραμέρου στο Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Όταν ο λαϊκισμός συνδυάζεται με την άγνοια και την εξυπηρέτηση της κομματικής γραμμής, τότε δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» Γιώργου Καραμέρου στο Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Γ. Καραμέρος για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων και στην προκειμένη περίπτωση επικίνδυνος. Η ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου προσβάλλει το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει ανησυχία στην κοινωνία σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την μάχη κατά της πανδημίας.

Ο κ. Καραμέρος αναφέρεται ψευδώς στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου για τους εμβολιασμούς ως ανεπαρκείς χώρους όπου περίπου θα “ κινδυνέψουν” οι συμπολίτες μας και γι αυτό το λόγο ο Δήμος θα πρέπει να “παρέμβει”.

Απάντηση:

Οι χώροι των εμβολιασμών πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές που έχουν οριστεί βάσει πρωτοκόλλων από το Υπουργείο Υγείας και εποπτεύονται για το Μαρούσι από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής. Είναι προφανές, πως το Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου έχει επιλεγεί γιατί πληροί στην ολότητά του αυτές τις προδιαγραφές (επιστημονικό προσωπικό – χώροι εμβολιασμού – χώροι αναμονής).

Ο κ. Καραμέρος “αγνοεί” πως οι εμβολιασμοί γίνονται κατόπιν ραντεβού και παρουσιάζει την εικόνα εκατοντάδων χιλιάδων δημοτών από 3 όμορους Δήμους που θα στοιβάζονται στην ουρά ή θα συγχρωτίζονται εντός του Κέντρου.

Ο κ. Καραμέρος “αγνοεί” πως οι εμβολιασμοί κατά του covid-19, εκτελούνται βάσει εθνικού σχεδίου που προκύπτει από τις οδηγίες επιστημονικών επιτροπών. Οι Δήμοι λειτουργούν υποστηρικτικά και μόνο όταν ζητηθεί αυτό. Αυτός ήταν και ο σκοπός της επίσκεψης στο Κέντρο Υγείας της πόλης μας στις 21 Δεκεμβρίου 2020, για ενημέρωση και καταγραφή τυχόν αναγκών.
Δεν επιτρέπεται καμία πρωτοβουλία ή αυτονόμηση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε τέτοια κρίσιμα ζητήματα και όποιος το υποστηρίζει αυτό, μάλλον είναι θιασώτης του χάους.

Οι Δήμοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να υποκαταστήσουν το Σύστημα και τις Μονάδες Υγείας. Οποίος το λέει αυτό έχει βαθιά άγνοια.

Είναισαφές πως ο κ. Καραμέρος εξυπηρετεί τις επιδιώξεις του κόμματός του. Αυτό, σε συνδυασμό με τον λαϊκισμό και την άγνοιά του, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα που είναι επικίνδυνο για την κοινωνική συνοχή αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Λυπούμαστε πολύ για αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη».​

 

Η ανακοίνωση του Γιώργου Καραμέρου:

Μία και μοναδική αίθουσα εμβολιασμού στο Μαρούσι για τρεις Δήμους – Ανεπαρκής ο σχεδιασμός – Να μη γίνει το εμβόλιο ρουσφέτι

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου, πραγματοποίησε την Παρασκευή 8/1 αντιπροσωπεία της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι προκειμένου να ενημερωθεί από την επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου, ιατρό και Δημοτική Σύμβουλο Αμαρουσίου με την παράταξη Αμπατζόγλου κ. Μαρία Γώγου, για την πορεία εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.

Την αντιπροσωπεία απάρτισαν ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Καραμέρος οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Ηλίας Γιαννακάκος και Κώστας Βλάχος και το μέλος της παράταξης κ Αφροδίτη Δρίβα.

Παρούσα στην επίσκεψη ήταν και η επικεφαλής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου Κορίνα Λιούτα.

Αφού επισκέφτηκαν τον ένα και μοναδικό διαμορφωμένο χώρο εντός του Κέντρου για το σκοπό του εμβολιασμού, ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο της διαδικασίας τόσο από την Επιστημονική Υπεύθυνη όσο και από το Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό.

Η κ. Mαρία Γώγου κατά την ενημέρωσή της ανέφερε πως βάσει χωρητικότητας  και διαθέσιμου επιστημονικού δυναμικού και σχετικών προσομοιώσεων,  το Κέντρο μπορεί να εξυπηρετήσει περίπου 600 εμβολιασμούς την ημέρα ενώ απάντησε και σε πλήθος ερωτημάτων που τέθηκαν από τα μέλη της παράταξης.
Από αυτά προκύπτουν ως πληροφόρηση τα εξής:

  • Η δίχωρη αίθουσα όχι μεγαλύτερη από 50 τετραγωνικά στο ισόγειο του κέντρου υγείας είναι το μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο στο Δήμο Αμαρουσίου με 7 θέσεις εμβολιαζομένων.
  • Αυτό το ένα και μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο στην πόλη θα εξυπηρετεί όχι μόνο τους δημότες Αμαρουσίου αλλά και κατοίκους όμορων Δήμων (Πεύκη, Λυκόβρυση, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Πολιτεία, Εκάλη, Μελίσσια Πεντέλη)
  • Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του κέντρου υγείας έχει ενισχυθεί μόλις με έξι άτομα (νοσηλευτές και επισκέπτες υγείας) τα οποία ακόμα εκπαιδεύονται.
  • Δεν υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας αλλού εμβολιαστικού κέντρου στο Δήμο μας για τους δημότες!

Ο κ. Καραμέρος αφού ευχαρίστησε την κ. Γώγου για την ενημέρωση και συνεχάρη την ίδια και όλο το προσωπικό του κέντρου υγείας για την ετοιμότητα στην οποία βρίσκονται, παρά τις καταφανείς ελλείψεις, δήλωσε τα εξής:

» Παρά την διάθεση και την ετοιμότητα την οποία έχουν γιατροί και νοσηλευτές στο κέντρο υγείας, οι διαπιστώσεις που κάνουμε σήμερα για το ένα και μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο της πόλης μας κάνει να είμαστε ανήσυχοι.
Ενώ ακούμε να γίνεται λόγος για «Επιχείρηση Ελευθερία» και τεράστια κινητοποίηση αντιληφθήκαμε σήμερα ότι μία μικρή αίθουσα στο ισόγειο του κέντρου υγείας μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο για τους δημότες τριών Δήμων!
Οι ελλείψεις σε προσωπικό δεν καλύφθηκαν και είναι «σχεδιασμένο» να αναπληρωθούν με ένταση εργασίας των υπαρχόντων γιατρών και νοσηλευτών κάτι το οποίο μπορεί να αποβεί λάθος, δεδομένης της μαζικής προσέλευσης το επόμενο διάστημα συμπολιτών μας που θα πρέπει να εμβολιαστούν.
Το κέντρο έχει δύσκολη πρόσβαση (αρκετά φορτωμένη κυκλοφοριακά οδός Χατζηαντωνίου, χωρίς χώρους στάθμευσης).
Είναι προφανές ότι ο σχεδιασμός είναι ανεπαρκής.

Καλούμε την διοίκηση του δήμου και τον κ. Αμπατζόγλου να μην παραμένουν χειροκροτητές και θεατές της  διαχείρισης από πλευράς της κεντρικής Κυβέρνησης.
Αντί να έχουμε δύο ή τρία εμβολιαστικά κέντρα για τον δήμο μας θα έχουμε μόνο ένα και αυτό θα καλύπτει και ανάγκες κατοίκων όμορων δήμων!
Το πρόβλημα θεωρούμε ότι ξεπερνά τα όρια του δήμου Αμαρουσίου και προκύπτει ότι υπάρχει για μεγάλο τμήμα  της περιφερειακής ενότητας Βόρειου τομέα που συνολικά αριθμεί 590 χιλιάδες κατοίκους
Ο τρόπος δε που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη χώρα, μας κάνεί να ζητάμε διαφάνεια στη σειρά που θα ακολουθηθεί για τους εμβολιασμούς μεταξύ της ίδιας ηλικιακής ομάδας που θα το δικαιούται όταν έρχεται η σειρά της. Υπήρξε ανεπάρκεια στα τεστ προκύπτει πως θα υπάρχει και ανεπάρκεια όχι μόνο στα εμβόλια αλλά και στους χώρους εμβολιασμού.
Ζητάμε επίσης διαφάνεια και να μην γίνει το εμβόλιο ρουσφέτι.»

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Ιούλ 2, 2022 - Σαβ
Μαρούσι, Ελλάδα
27°C αίθριος καιρός
σαβ07/02 κυρ07/03 δευ07/04 τρι07/05 τετ07/06
-/27°C
αίθριος καιρός
29/23°C
αίθριος καιρός
29/19°C
αίθριος καιρός
31/20°C
αίθριος καιρός
32/22°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε μία ακόμη δράση «Νοιάζομαι»,  προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου για την προστασία των αδέσποτων της πόλης που αφορά σε συγκέντρωση τροφών και φαρμάκων για τα αδεσποτάκια σκύλους και...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από το σοβαρό, τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην λεωφόρο Κηφισίας κατέγραψε κάμερα ασφαλείας από κατάστημα της περιοχής....

ΓΕΝΙΚΑ

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύ​θυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Σημαντικό μέρος των εκδηλώσεων καταλαμβάνουν...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μετά από ένα ικανό διάστημα πιλοτικής λειτουργίας και εκπαίδευσης του προσωπικού του Δήμου που εμπλέκεται με την εξυπηρέτηση των Δημοτών, η ανανεωμένη υπηρεσία «Γραμμή Δημότη...