fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Τοποθέτηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί των μεγάλων έργων που θα αναμορφώσουν το Μαρούσι

Θ. Αμπατζόγλου: «Στόχος μας οι επόμενες γενιές των Μαρουσιωτών, να απολαμβάνουν μια πόλη πρότυπο που θα αξίζει να ζουν.»

Στα σημαντικά μεγάλα έργα που πρόκειται το επόμενο διάστημα να υλοποιηθούν στο Μαρούσι με εξασφαλισμένη ήδη τη χρηματοδότησή τους, καθώς και σε εκείνα τα εμβληματικά έργα για την πόλη του Αμαρουσίου, αλλά και για όλα τα Βόρεια Προάστια, που για δεκαετίες έμεναν στο παρασκήνιο και τώρα πλέον μπαίνουν σε μία νέα τροχιά για την υλοποίησής τους, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020.

Μεγάλα έργα στο Μαρούσι με άμεση χρηματοδότηση

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου υπογράμμισε ότι 2 μεγάλα έργα στην πόλη μας εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται για τα έργα:
1. Κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων στο Νέο Τέρμα Αμαρουσίου, με χρηματοδότηση ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.
2.
 Επέκταση και κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και λοιπών υποστηρικτικών χώρων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, με χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Αμπατζόγλου χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για την υλοποίησή τους τα έργα:
1. Η ανακατασκευή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αμαρουσίου, με χρηματοδότηση ύψους 720 χιλ. ευρώ.                                                                                                                  2. Η αγορά νέων απορριμματόφορων οχημάτων, με χρηματοδότηση ύψους 660 χιλ. ευρώ.


Μεγάλα εμβληματικά έργα για το Μαρούσι και τα Βόρεια Προάστια

Ειδική αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου στα εμβληματικά έργα που έχει ανάγκη το Μαρούσι, αλλά και όλα τα Βόρεια Προάστια, τα οποία έμεναν παγωμένα για πολλά χρόνια και κατόπιν σειράς επαφών και διεκδικήσεων του ιδίου προσωπικά έρχονται στο προσκήνιο και μπαίνουν σε μια νέα τροχιά για την υλοποίησή τους. Πρόκειται για τα έργα:
1. Τη διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης και τη σύνδεσή της με την Εθνική οδό.
2. Την επέκταση της νέας γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ στη Λεωφόρο Κηφισίας.                                                              3. Τη βύθιση της Λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος της οδού Πεντέλης μέχρι την οδό Παπαφλέσσα.


Νέα έργα για ένα Μαρούσι ασφαλές και φιλικό προς τον πολίτη

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, αναφέρθηκε στα έργα που ξεκινούν άμεσα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Life Grin” και  αφορούν στην ανάπλαση έκτασης 15 στρεμμάτων με τη δημιουργία πρότυπου χώρου πρασίνου στο τμήμα του καλυμμένου ρέματος στην περιοχή του Αγίου Θωμά – οδός Πρωταγόρα.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), για τις μεταφορές και την κινητικότητα, με συμμέτοχους στο σχεδιασμό τους κατοίκους των γειτονιών της πόλης.

Έργα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η αναβάθμιση της Υπηρεσίας «Η Γραμμή του Δημότη» με την δημιουργία της ανάλογης υποδομής και την εκπαίδευση του αντίστοιχου προσωπικού, ενώ ήδη η ιστοσελίδα του Δήμου Αμαρουσίου https://maroussi.gr/ άλλαξε όψη και αναβαθμίστηκε, ώστε να είναι περισσότερο χρηστική για τους πολίτες.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι στις 29 Οκτωβρίου 2020 τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε σχετική δήλωσή του για το πολύπλευρο πρόγραμμα έργων που σχεδιάζεται στο Μαρούσι υπογράμμισε:

«Με σχέδιο και οργάνωση κατευθύνουμε την προσπάθειά μας σε έργα που θα κάνουν την πόλη μας περισσότερο φιλική και ανθρώπινη, επενδύοντας στην οικονομική ανάπτυξη, την  περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την κοινωνική συνοχή, καθιστώντας το Μαρούσι Μητροπολιτικό Κέντρο των Βορείων Προαστίων.
Στόχος μας οι επόμενες γενιές Μαρουσιωτών, να απολαμβάνουν μια πόλη πρότυπο που θα αξίζει να ζουν.»

Δείτε τον πίνακα των Θεμάτων- Αποφάσεων της 19ης   Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20/10/2020.

Εγγραφές κολύμβηση Μαρούσι
Εγγραφές ποδόσφαιρο Μαρούσι
Ιαν 6, 2022 - Πεμ
Μαρούσι, Ελλάδα
15°C ελαφρές νεφώσεις
πέμ01/06 παρ01/07 σαβ01/08 κυρ01/09 δευ01/10
ελαφρές νεφώσεις
15/12°C
αυξημένες νεφώσεις
15/11°C
ασθενείς βροχοπτώσεις
13/10°C
αυξημένες νεφώσεις
14/9°C
αραιές νεφώσεις
13/8°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΠΡΟΣΩΠΑ

Με ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Πολιτισμού, Γιάννης Νικολαράκος, επισημαίνει ένα πρόβλημα που παρατηρούμε όλοι οι δημότες κατά διαστήματα.  Αυτό των βαρέων απορριμάτων....

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Το Παράρτημα του ΚΕΠ του Δήμου Αμαρουσίου (Μεσογείων 82) την Τρίτη 4/1/2022 δεν θα λειτουργήσει για το κοινό λόγω κρουσμάτων Covid. Το κοινό θα...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Κινηματογραφική διάρρηξη σε καφέ στο Μαρούσι, όπου οι δράστες παραβίασαν την είσοδο με καπάκι αποχέτευσης. Στο βίντεο, που έφερε στη δημοσιότητα ο Alpha, φαίνονται...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τις 2 τελευταίες από τις 13 Παιδικές Χαρές  που είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021. Θ....