Connect with us

Δήμος Αμαρουσίου: «Εμφανίστηκε ο κ. Γ. Καραμέρος»  

Δήμος Αμαρουσίου

Δήμος Αμαρουσίου: «Εμφανίστηκε ο κ. Γ. Καραμέρος»  

Σε συνέχεια των τελευταίων δημοσίων παρεμβάσεων του επικεφαλής της Παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» κ. Γ. Καραμέρου για τις δήθεν αντιδημοκρατικές διαδικασίες που διέπουν τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου του Δήμου η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο επικεφαλής της Παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» κ. Γ. Καραμέρος αναζητά διαρκώς επικοινωνιακά τεχνάσματα για να διατηρηθεί στην πολιτική επικαιρότητα του Δήμου μας και διαμαρτύρεται δημόσια γιατί τα όργανα του Δήμου ΔΕΝ βρίσκονται σε καθεστώς μόνιμης και διαρκούς 24ωρης τηλεδιάσκεψης.

Έχει γίνει σαφές από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου και τη Δημοτική Αρχή, πως όταν υπάρχουν μείζονα ζητήματα και εφόσον έχουν διατυπωθεί διαφορετικές προσεγγίσεις ή διαφωνίες, τότε θα πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη όπως και έγινε και όπως θα ξαναγίνει. Εφόσον όμως πρόκειται για απλά θέματα υπηρεσιακού χαρακτήρα, τότε θα επιλέγεται η δια περιφοράς διαδικασία. Άλλωστε για το λόγο αυτό προβλέφθηκαν οι δύο τρόποι με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση. Γιατί ακριβώς ο Δήμος όπως και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας λειτουργούν σε έκτακτες συνθήκες, με κύριο γνώμονα την αποφυγή συγχρωτισμού με οποιοδήποτε τρόπο και ταυτόχρονα την άσκηση διοίκησης με αποτελεσματικότητα.

Όμως, τις επιπτώσεις της πανδημίας σε όλες τις μορφές διοίκησης του τόπου και ειδικά για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το φαινόμενο ο Δήμος Αμαρουσίου, το αγνοεί ο κ. Καραμέρος και η παράταξή του, αφού απέχουν από οποιαδήποτε  δράση και ειδικά αυτές της στήριξης προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Αντί αυτού, το «ανεξάρτητο» «Ενωμένο Μαρούσι», προσηλωμένο στις οδηγίες του πολιτικού κόμματος που το στηρίζει που εισήγαγε το θεσμό της ακυβερνησίας στην τοπική αυτοδιοίκηση μέσω της απλής αναλογικής, επιλέγει την οδό των ανούσιων ανακοινώσεων για τη δήθεν μη τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών και μέσω άκαρπων συγκρούσεων υπενθυμίζει σε όλους για ποιο λόγο δεν επιλέχθηκε ως πλειοψηφική παράταξη από τους Δημότες.

Στο σημείο αυτό και μιλώντας για δημοκρατικές διαδικασίες, αξίζει να γίνει γνωστό πως τόσο ο Δήμαρχος όπως και όλοι οι Αντιδήμαρχοι ήταν παρόντες σε κάθε αίτημα πολιτών, ακόμη και εν μέσω κρίσης πανδημίας, για επικοινωνία και διαβούλευση, όπως αποδεικνύεται και από τις δημόσιες ανακοινώσεις και ούτε μία στιγμή δεν απέφυγαν την «επαφή» με τους πολίτες. Άλλωστε, είναι αυτή η Δημοτική Αρχή που έδωσε ένα άλλο νόημα στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του Δημάρχου με όλους τους συλλόγους της πόλης, γεγονός που δεν αμφισβητείται και από τους πλέον κακόπιστους. Άρα, το ποιος τηρεί ευλαβικά τις Δημοκρατίες Διαδικασίες, είναι ερώτημα που θα βασανίζει τον κ. Καραμέρο και όσους τον συμβουλεύουν για αυτή την πολιτική στάση.

Αφήνουμε το «Ενωμένο Μαρούσι» και αυτούς που ασπάζονται τις τακτικές του, μόνους τους στην άγονη προσπάθεια να δημιουργούν κωλύματα και να αρνούνται τη συμμετοχή ακόμη και στις πιο απλές διαδικασίες, διεκδικώντας δια της αποχής και απουσίας, τον τίτλο του δήθεν υπερασπιστή της δημοκρατίας.

Εμείς, αταλάντευτα συνεχίζουμε το έργο μας, εν μέσω κρίσης, που περιλαμβάνει τους διαρκείς καθαρισμούς και απολυμάνσεις και την προστασία της δημόσιας υγείας, τον ευπρεπισμό των κοινόχρηστων χώρων, την προετοιμασία της πόλης για ένα ενδεχόμενο νέο κύμα επιδημίας, τα προγραμματισμένα έργα υποδομών και τέλος την απόλυτη και καθολική προστασία των Μαρουσιωτών που λόγω της κρίσης ή και πριν από αυτή, εντάσσονται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».​

Περισσότερα Δήμος Αμαρουσίου

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος

Ιούλ 16, 2021 - Παρ
Μαρούσι, Ελλάδα
31°C
αίθριος καιρός
αίθριος καιρός
13 km/h, ΑΝΑ
44%
754.56 mmHg
παρ07/16 σαβ07/17 κυρ07/18 δευ07/19 τρι07/20
-/30°C
αίθριος καιρός
33/24°C
αίθριος καιρός
32/23°C
αίθριος καιρός
30/22°C
αίθριος καιρός
30/23°C

Δημοφιλή

Επιλεγμένα

To Top