fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Δήμος Αμαρουσίου: Καμία ανησυχία για τον «πανικό» που σπέρνει ο κ. Γ. Καραμέρος στα Σχολεία του Αμαρουσίου

theodoros_ampatzoglou

Σε συνέχεια της δημόσιας παρέμβασης του επικεφαλής της Παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» κ. Γ. Καραμέρου για τη γρίπη που δήθεν θερίζει τα Σχολεία του Αμαρουσίου, εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο επικεφαλής της Παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» κ. Γ. Καραμέρος, έχοντας εξαντλήσει όλα τα θέματα που θα μπορούσε να αντιπολιτευτεί, καταφεύγει στο πλέον επικίνδυνο που αφορά στην υγεία των μαθητών, σπέρνοντας τον πανικό με ψευδή στοιχεία και ανάρμοστους συλλογισμούς, σε μία περίοδο που η κοινή γνώμη είναι πολύ ευαίσθητη και λόγω των διεθνών εξελίξεων.

Ο κ. Καραμέρος στην τελευταία ανακοίνωσή του αναφέρει πως σύμφωνα με τα «δικά του» στοιχεία που γνωρίζει μόνο εκείνος, το 30% των μαθητών των σχολείων του Αμαρουσίου, απουσιάζει λόγω γρίπης, μιλώντας μάλιστα για το «παράδειγμα» του Σχολείου των Αγίων Αναργύρων. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ψευδέστατα πως ο Δήμος δεν έχει επαφή με τα Σχολεία και τέλος ζητά να ανακοινωθεί ένα «μέτρο γρίπης» βάσει του οποίου ο Δήμαρχος θα κλείνει τα Σχολεία.

Απάντηση στον κ. Καραμέρο:

1.     Ο Δήμαρχος κ. Θ. Αμπατζόγλου προσωπικά και ο Δήμος μέσω των οργάνων του (Δημοτική Επιτροπή, Σχολικές Επιτροπές) έχει μία εξαιρετική συνεργασία με όλα τα Σχολεία του Αμαρουσίου (Δντες και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων).

2.     Ο Δήμος Αμαρουσίου εφαρμόζει ό,τι ακριβώς απαιτεί η κείμενη νομοθεσία στα θέματα ασφάλειας και υγιεινής των Σχολείων και με το παραπάνω.

3.     Οι Δντές των Σχολείων πέρα της καθημερινής επικοινωνίας με τα εντεταλμένα όργανα του Δήμου, όταν παρατηρούν αύξηση κρουσμάτων γρίπης ή ιώσεων είναι υποχρεωμένοι, ΓΡΑΠΤΩΣ να απευθυνθούν τόσο στο Δήμο όσο και στα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας για να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες. Όπως συνέβη προσφάτως και στην περίπτωση του 1ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου.

4.     Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση από Σχολείο των Αγίων Αναργύρων ή άλλο, για αύξηση περιστατικών γρίπης πέρα των συνηθισμένων που καταγράφονται λόγω εποχής.

5.     Όλα τα ανωτέρω διευκρινίστηκαν επαρκώς στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά κάποιοι είχαν ήδη προ-γράψει τα ψεύδη τους.

Συνιστούμε στον κ. Καραμέρο ψυχραιμία. Τον πανικό του, λόγω ανυπαρξίας πολιτικών προτάσεων και θέσεων, τον μετατρέπει σε πανικό προς τη μαθητική κοινότητα. Και αυτό είναι επικίνδυνο και τυχοδιωκτικό.

Δεν θα του το επιτρέψουμε.

 

Εγγραφές κολύμβηση Μαρούσι
Εγγραφές ποδόσφαιρο Μαρούσι
Ιαν 7, 2022 - Παρ
Μαρούσι, Ελλάδα
14°C σποραδικές νεφώσεις
παρ01/07 σαβ01/08 κυρ01/09 δευ01/10 τρι01/11
ασθενείς βροχοπτώσεις
15/11°C
ασθενείς βροχοπτώσεις
13/10°C
αυξημένες νεφώσεις
14/10°C
αραιές νεφώσεις
13/9°C
βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
10/9°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΠΡΟΣΩΠΑ

Με ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Πολιτισμού, Γιάννης Νικολαράκος, επισημαίνει ένα πρόβλημα που παρατηρούμε όλοι οι δημότες κατά διαστήματα.  Αυτό των βαρέων απορριμάτων....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Κινηματογραφική διάρρηξη σε καφέ στο Μαρούσι, όπου οι δράστες παραβίασαν την είσοδο με καπάκι αποχέτευσης. Στο βίντεο, που έφερε στη δημοσιότητα ο Alpha, φαίνονται...

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Το Παράρτημα του ΚΕΠ του Δήμου Αμαρουσίου (Μεσογείων 82) την Τρίτη 4/1/2022 δεν θα λειτουργήσει για το κοινό λόγω κρουσμάτων Covid. Το κοινό θα...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τις 2 τελευταίες από τις 13 Παιδικές Χαρές  που είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021. Θ....