fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Δήμος Αμαρουσίου: “Αποκτάμε το Αναπτυξιακό όχημα που θα δώσει ώθηση και ταχύτητα στην εκτέλεση έργων”

δήμος αμαρουσίου

«Αυτοί που πολιτεύονται με όργια μαύρης προπαγάνδας κρίθηκαν από τους Μαρουσιώτες στις εκλογές του 2019 και θα ξανακριθούν το 2023» 

«Μόνο τον εαυτό του ανταγωνίζεται, ο κ. Καραμέρος και η παράταξή του, επιχειρώντας με ανακοινώσεις ύβρεων, χυδαιοτήτων και τόνων παραπληροφόρησης να δημιουργήσει κάποιο πολιτικό υπόβαθρο. Αυτή όμως η πολιτική στάση κρίθηκε το 2019 και θα ξανακριθεί ομοίως το 2023, αφού τα έργα και το ήθος μας αντιπαρατίθενται με τη φαιδρότητα και την ανυπαρξία πολιτικού και κοινωνικού προσανατολισμού του κ. Καραμέρου.

Κάθε μέρα που περνά, το Μαρούσι αλλάζει όψη, σε όλους τους τομείς και αυτό πονά όλους όσοι επιθυμούν το διχασμό και την ακυβερνησία. Είναι οι ίδιοι άλλωστε που δυναμίτισαν τη σταθερότητα στην Τοπική αυτοδιοίκηση με την απλή αναλογική και που επλήγησαν όταν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου κατάφερε μία πρωτόγνωρη συσπείρωση δυνάμεων.

Είναι οι ίδιοι που πόνεσαν όταν αυτή η Δημοτική Αρχή κατάφερε τη διαγραφή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από δάνεια παλαιοτέρων διοικήσεων.

Είναι οι ίδιοι που πόνεσαν όταν αυτή η Δημοτική Αρχή κατάφερε σε χρόνους ρεκόρ και εν μέσω πανδημίας να ενεργοποιήσει το θεσμό της δίχρονης προσχολικής αγωγής με την κατασκευή ολοκαίνουργιων παραρτημάτων Νηπιαγωγείων.

Είναι οι ίδιοι που πόνεσαν όταν αυτή η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε την αναβάθμιση των λεωφορείων της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Είναι οι ίδιοι που συνεχίζουν να πονάνε όταν βλέπουν πως όλοι οι Αθλητικοί χώροι αναβαθμίζονται με μπροστάρη το εμβληματικό «Σπύρος Λούης».

Είναι οι ίδιοι που συνεχίζουν να πονάνε όταν βλέπουν πως σε όλο το Μαρούσι εκτελούνται έργα.

Είναι οι ίδιοι που συνεχίζουν να πονάνε όταν βλέπουν πως οι δυνάμεις καθαριότητας και πρασίνου οργώνουν καθημερινά όλη την πόλη.

Είναι οι ίδιοι που απέχουν από κάθε κοινωνική και εθελοντική δράση του Δήμου και αρέσκονται στην πολιτική της λάσπης μέσα από τα social media.

Είναι οι ίδιοι που δεν θέλουν να γίνει τίποτα νέο στο Μαρούσι και καμία αναπτυξιακή ενέργεια.

Στο πλαίσιο αυτό και όσο αφορά την ίδρυση αναπτυξιακού οργανισμού στην πόλη μας, αναφέρουμε τη μόνη αλήθεια:

Οι αναπτυξιακοί οργανισμοί βάσει του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου λειτουργούν υπέρ των ΟΤΑ και αποτελούνται από επιστημονικό προσωπικό, κατάλληλα καταρτισμένο με σκοπό να εξυπηρετούν στοχευμένα όλες τις υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών.

Εκμεταλλευόμενοι τα εργαλεία που μας δίνει ο νομοθέτης, επιδιώκουμε να ξεπεράσουμε τη γραφειοκρατία και να εφοδιάσουμε με επιστημονική υποστήριξη τις υπηρεσίες του Δήμου, έτσι ώστε έργα που αφορούν σε:

  • Καίριες υποδομές (π.χ. ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια, παιδικές χαρές),
  • ‘Έργα Πολιτισμού & Αθλητισμού (π.χ. Θέατρα, Γήπεδα),
  • Καθαριότητα και την Ανακύκλωση (π.χ. σύγχρονα απορριμματοφόρα, κάδοι),
  • Πράσινο και Περιβάλλον ( π.χ. τεχνολογικά προηγμένα μηχανήματα)
  • Κοινωνική Μέριμνα (π.χ. εκσυγχρονισμός προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, παρακολούθηση ευπαθών ομάδων με τεχνολογικά μέσα) κ.α.
  • Έξυπνες εφαρμογές (π.χ. τηλεματικές υπηρεσίες),

να υποστηριχτούν αφενός με τη σύνταξη μελετών και αφετέρου να αναζητηθούν πόροι από χρηματοδοτικά προγράμματα, προκειμένου οι χρόνοι ωρίμανσής τους και εκτέλεσής τους να επιταχυνθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Άλλωστε η δημιουργία Αναπτυξιακών Οργανισμών έχει ήδη γίνει ή γίνεται από πολλούς Δήμους της χώρας, όπως Αθηναίων, Πειραιά, Ψυχικού, Παπάγου – Χολαργού, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Νέας Σμύρνης, Αλίμου, Δάφνης, Υμηττού, Ηλιούπολης, Μοσχάτου – Ταύρου,  Λαυρίου, Σπάτων, Κορωπίου, Παιανίας, Μαρκοπούλου, Λαυρεωτικής, Ραφήνας, Μαραθώνα,   Θεσσαλονίκης, Καρύστου, Θηβαίων, Νεμέας, Λέσβου, Λήμνου και πολλών άλλων, καθώς αναγνωρίζουν την ανάγκη και τη μεγάλη ευκαιρία που δίνει ο σχετικός νόμος.

Είμαστε βαθύτατα πεπεισμένοι πως το Μητροπολιτικό Μαρούσι, όπως το πράττουν ήδη δεκάδες Δήμοι της χώρας σε κλίμα πολιτικής συναίνεσης και ομόνοιας, θα ωφεληθεί από αυτό τον Αναπτυξιακό Φορέα που σκοπό έχει να βελτιώσει τη ζωή στο Δήμο μας, έτσι ώστε οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες, να αισθάνονται και να βιώνουν την πρόοδο σε χρόνους ρεαλιστικούς.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου θα συνεχίσει να εργάζεται με μόνο γνώμονα την αγάπη για το Δήμο και τον Δημότη. Στον κ. Καραμέρο θα αφήσουμε τον πρωταθλητισμό λάσπης».

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
ΚΔΑΠ
Ιούλ 25, 2022 - Δευ
Μαρούσι, Ελλάδα
28°C αίθριος καιρός
δευ07/25 τρι07/26 τετ07/27 πέμ07/28 παρ07/29
αίθριος καιρός
35/28°C
αίθριος καιρός
34/26°C
αίθριος καιρός
36/26°C
αίθριος καιρός
34/25°C
αίθριος καιρός
33/22°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 3η συνεχή χρονιά, το Αrtemis Fight Night ΙΙΙ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αίθριου Θεάτρου στο Μαρούσι....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής που διενεργήθηκε το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αριθμοί που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου ακολούθησαν δυστυχώς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μέσω του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιεί πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τους χαμηλοσυνταξιούχους – μέλη του ΚΑΠΗ...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο κτήριο που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM 97,8 και η εφημερίδα Real News στη συμβολή της λεωφόρου...