fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ενωμένο Μαρούσι: Η «Μήδεια» βρήκε απροετοίμαστη την διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου

Η δημοτική παράταξη #Ενωμένο Μαρούσι εξέδωσε ανακοίνωσή με την οποία  χρεώνει στη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου κακή προετοιμασία και αδυναμία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Η «Μήδεια» βρήκε απροετοίμαστη την διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου.

Η κακοκαιρία Μήδεια δημιούργησε πολλά προβλήματα στην πόλη μας στο Μαρούσι.

Αρχικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εργαζομένους του Δήμου και ειδικότερα το προσωπικό στην πολιτική προστασία και το πράσινο που δίνουν μάχη κόντρα στις συνέπειες του φαινομένου.

Η “Μήδεια” όμως βρήκε τα μέλη της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και τον Δήμαρχο Αμπατζόγλου απροετοίμαστους μολονότι εξαιρετικά δραστήριους κυρίως στο Facebook.

Η χιονόπτωση και η επιδείνωση του καιρού είχαν προαναγγελθεί εδώ και μέρες, αλλά οι πολίτες παραμένουν αβοήθητοι σε περιοχές που η διακοπή του ρεύματος ξεπερνά τις 12 ώρες!

Έχουν προκληθεί πολλά προβλήματα στο σύνολο σχεδόν της πόλης μας λόγω της απρονοησίας του Δήμου που δεν φρόντισε να κλαδέψει τα πιο επικίνδυνα δένδρα και κλαδιά. Παρότι το προηγούμενο διάστημα επιδόθηκε σε αδικαιολόγητες κοπές ή εκριζώσεις ολόκληρων δέντρων.

Συνέπεια της αμέλειας αυτής σε όλες σχεδόν τις περιοχές να έχουν προκληθεί από πτώσεις δένδρων και κλαδιών διακοπές στην ηλεκτροδότηση και διακοπές ή προβλήματα στην κυκλοφορία.

Μερικά από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί:

  • Στη Νέα Λέσβο τα συνεργεία της ΔΕΗ δεν μπορούν να φτάσουν στις περιοχές που τα κομμένα δέντρα είχαν προκαλέσει διακοπές ρεύματος, γιατί δεν είχαν καθαριστεί οι δρόμοι από εκχιονιστικό μηχάνημα. Το οδικό δίκτυο είναι αρμοδιότητας του Δήμου.
  • Διακοπές ρεύματος έχουν προκληθεί, από πτώσεις δένδρων και κλαδιών, πλέον των 12 ωρών στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και πολύωρες στο Νέο Τέρμα.
  • Διακοπή της κυκλοφορίας λόγω πτώσεων κορμών και δένδρων έχουν καταγραφεί στην Πεντέλης, στην Σισμανογλείου, στις οδούς Παιδείας, Μαραθωνομάχων, Πριγκηπονήσων και Ολυμπίας στην περιοχή Νερατζιώτισσα, στην Πτέρης και στην Κίτσου Τζαβέλα στο Αμαλείο.
  • Στην Αγία Φιλοθέη η κυκλοφορία στην άνοδο της Νεαπόλεως είχε διακοπεί λίγο πριν την Κηφισιάς, ενώ πολλά δέντρα έχουν πέσει σε όλους τους δρόμους.
  • Στον Άγιο Θωμά όλοι οι εσωτερικοί δρόμοι είναι κλειστοί και τα ελάχιστα διαθέσιμα συνεργεία του δήμου προσπαθούν να απομακρύνουν κομμένα κλαδιά και δέντρα.
  • Η γραμμή δημότη (15321) που σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες στους πολίτες, δεν λειτουργεί.
  • Από χθες το βράδυ έχει διακοπεί επίσης η ηλεκτροδότηση στην περιοχή ΚΑΤ.
προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
ΚΔΑΠ
Ιούλ 25, 2022 - Δευ
Μαρούσι, Ελλάδα
31°C αίθριος καιρός
δευ07/25 τρι07/26 τετ07/27 πέμ07/28 παρ07/29
αίθριος καιρός
33/28°C
αίθριος καιρός
34/26°C
αίθριος καιρός
36/26°C
αίθριος καιρός
34/25°C
αίθριος καιρός
33/22°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 3η συνεχή χρονιά, το Αrtemis Fight Night ΙΙΙ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αίθριου Θεάτρου στο Μαρούσι....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής που διενεργήθηκε το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αριθμοί που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου ακολούθησαν δυστυχώς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μέσω του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιεί πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τους χαμηλοσυνταξιούχους – μέλη του ΚΑΠΗ...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο κτήριο που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM 97,8 και η εφημερίδα Real News στη συμβολή της λεωφόρου...