fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ενωμένο Μαρούσι: “Λευκή επιταγή με ευχολόγια έδωσε στο Mall η διοίκηση Αμπατζόγλου”

Με ανακοίνωσή του το “Ενωμένο Μαρούσι” κατηγορεί για “λευκή επιταγή” τη διοίκηση Αμπατζόγλου σχετικά με τη Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) που υπέβαλε το  εμπορικό κέντρο The Mall προκειμένου να νομιμοποιηθεί, χωρίς όμως να απαιτηθούν ουσιαστικά αντισταθμιστικά οφέλη στην πόλη.

Αναλυτικά:

Χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη, νομιμοποιείται το The Mall

Οι δημότες του Αμαρουσίου πρέπει να γνωρίζουν ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του The Mall Athens, LAMDA OLYMPIA VILLAGE, υπέβαλε μία Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) προκειμένου το εμπορικό κέντρο να νομιμοποιηθεί στο πλαίσιο του προεδρικού διατάγματος 24.02.2020 (Δ91).

Η μελέτη αυτή που αριθμεί περί τις 1000 σελίδες δεν είχε καμία ουσιαστική πρόβλεψη για την πραγματική ανακούφιση των αρνητικών επιπτώσεων της συγκεκριμένης υπερτοπικής χρήσης. Δεν προσφέρει και δεν υπόσχεται τίποτα στους δημότες Αμαρουσίου και ιδιαίτερα στους κατοίκους του Ψαλιδιού και του Αγίου Θωμά που ταλαιπωρούνται εδώ και 15 χρόνια από το κυκλοφοριακό, την παράνομη στάθμευση και την περιβαλλοντική επιβάρυνση που επιφέρει η υψηλή επισκεψιμότητα του κέντρου.

Ούτε λόγος βέβαια για την ολοκληρωτική καταστροφή που έχει επέλθει στην εμπορική αγορά του Αμαρουσίου που σε τίποτα δεν θυμίζει την προ Mall εποχή.

Ενδεικτικά και σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη μελέτη δεν περιείχε καν κυκλοφοριακή μελέτη (!) ή μελέτη στάθμευσης όπως επιβάλλει το άρθρο 4 του προεδρικού διατάγματος.

Δεν περιείχε επίσης μελέτη αποχέτευσης ομβρίων. Και αυτές είναι μόνο δύο από τις ελλείψεις που επισημαίνονται από τις υπηρεσίες.  Μόνο εκθέσεις ιδεών για «ενεργειακή λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου». Περιορίζεται στα τυπικά και δεν «απαντά» σε κανένα από τα προβλήματα που δημιουργεί το Mall στην πόλη. Ειδικά ενημερώνουμε τους κάτοικους του Ψαλιδίου  ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων της ΜΠΕ της LAMDA με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της δημοτικής αρχής για τον βόρειο παράδρομο της Αττικής Οδού που τον ονομάζουν συλλεκτήρια οδό και συνεπώς στην πράξη εξασφαλίζουν αντί να αποτρέπουν τη διαμπερή κυκλοφορία μέσα από την γειτονιά. Η δε περιοχή του Αγίου Θωμά αφήνεται στην τύχη της καθώς ούτε ο Δήμαρχος ούτε φυσικά η LAMDA προτίθενται να βελτιώσουν οτιδήποτε. Οριστικά και αμετάκλητα.

Και καθώς και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της συγκεκριμένης εταιρείας αποτελεί ως γνωστόν εμβληματικό στόχο της Κυβέρνησης δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι θα πάρει ό,τι ζητά και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν.

Ελπίζαμε όμως ότι η σημερινή δημοτική αρχή θα κρατήσει έστω και την ύστατη ώρα ένα φύλλο συκής, και θα ενστερνιστεί τις παρατηρήσεις των υπηρεσιών του Δήμου μας γνωμοδοτώντας αρνητικά. Έστω για τα μάτια του κόσμου.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Αντί για αυτό, με τη μορφή του κατεπείγοντος και με ένα δημοτικό συμβούλιο που έγινε σε τηλεδιάσκεψη άρον άρον έδωσε θετική επί της ουσίας γνωμοδότηση για την ΜΠΕ του Mall. Ο εισηγητής αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Κώστας Ρώτας έγραφε και έσβηνε επί τέσσερις ώρες μία εισήγηση που θα μπορούσε να να γράφει στον τίτλο της «Ήξεις αφήξεις»

Ζήσαμε δηλαδή, το θέατρο του παραλόγου με τον Δήμαρχο τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης να καταδικάζουν στα λόγια το Mall χαρακτηρίζοντάς το «επιχείρηση άγριας κερδοσκοπίας» αλλά να ψηφίζουν υπέρ, γράφοντας μέσα στην τελική τους απόφαση κάποια ευχολόγια  τα οποία αφού η εταιρεία τελειώσει τη δουλειά της και πάρει την άδεια, υποτίθεται ότι θα τα υλοποιήσει αν και όποτε δεήσει.

Εμείς, η παράταξη Ενωμένο Μαρούσι χωρίς κορώνες και λαϊκισμούς, σεβόμενοι την κοινή λογική, καταψηφίσαμε την γνωμοδότηση η οποία πραγματικά ήταν ένα παράλογο κείμενο που από τη μία επισήμαινε τα προβλήματα και τις ελλείψεις της ΜΠΕ και αφού εύχονταν να λυθούν στο μέλλον έδινε στο δια ταύτα λευκή επιταγή.

Δεν ταυτιζόμαστε με τις κραυγές και τις υστερίες της ήσσονος αντιπολίτευσης που ζητά να γκρεμιστεί το Mall και άλλες γραφικότητες. Ναι είναι το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης και ένα από τα λίγα φαραωνικά εμπορικά κέντρα που φτιάχτηκαν μέσα σε αστικό ιστό με τις επιπτώσεις που προαναφέραμε και με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις  από το 2000 και μετά να έχουν μικρή ή μεγαλύτερη ευθύνη.

Υπάρχουν άνθρωποι και στην παράταξή μας και εκτός αυτής, που αγωνίστηκαν για τη νομιμότητα και πλήρωσαν κόστος με προσωπικές διώξεις και πολυετή ταλαιπωρία. Όλα αυτά δεν παραγράφονται αλλά δεν μας κάνουν να βλέπουμε με παραμορφωτικό φακό την πραγματικότητα.

Το Mall λειτουργεί εδώ και σχεδόν 15 χρόνια και το ουσιαστικό ζήτημα ήταν (και δεν είναι πια γιατί το έληξαν με συνοπτικές διαδικασίες το ζήτημα οι κ.κ Μητσοτάκης, Χατζηδάκης, Οικονόμου και Αμπατζόγλου) να αποδώσει στους κατοίκους πραγματικά αντισταθμιστικά οφέλη και να καταθέσει μία ειλικρινή μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και όχι γενικότητες γνωρίζοντας ότι οι πρόθυμες διοικήσεις (κυβέρνηση και Δήμος) θα την εξυπηρετήσουν.

Καλούμε τους δημότες να ενημερώνονται και να είναι στο πλευρό μας για όσα συμβαίνουν στην πόλη έρημην τους. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με κάθε τρόπο ώστε οι κάτοικοι αυτής της πόλης να έχουν όσα δικαιούνται και η επιχειρηματικότητα να προχωρά με βιώσιμο και δίκαιο τρόπο για την τοπική κοινωνία.

 

Εγγραφές κολύμβηση Μαρούσι
Εγγραφές ποδόσφαιρο Μαρούσι
Advertisement Enter ad code here
Νοέ 15, 2021 - Δευ
Μαρούσι, Ελλάδα
14°C αραιές νεφώσεις
δευ11/15 τρι11/16 τετ11/17 πέμ11/18 παρ11/19
αραιές νεφώσεις
16/13°C
αυξημένες νεφώσεις
14/11°C
σποραδικές νεφώσεις
14/10°C
αίθριος καιρός
15/9°C
ελαφρές νεφώσεις
16/11°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η εκκλησία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου βρίσκεται στην καρδιά της πόλης μας, όμως εμείς προτιμούμε να πηγαίνουμε από ένα μικρό “ξεχασμένο” δρομάκι, την οδό...

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου 7μελούς διοικητικού συμβουλίου στον σύλλογο Αθμονέων. Τα  αποτελέσματα είναι τα εξής: Ιωαννίδης Γιάννης 131 Κουτσούκος Σπυρίδων 107...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διαρρήκτες στο Μαρούσι πετούσαν γλάστρες στα κεφαλιά ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη. Μάλιστα πηδούσαν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι για να διαφύγουν....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ξήλωσαν μετασχηματιστές, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς και έκλεψαν 200 μέτρα χαλκού αξίας 10.000 ευρώ, στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Law and Order»....