fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ενωμένο Μαρούσι: “H πλήρης αποτυχία της Διοίκησης Αμπατζόγλου με (δικά της) στοιχεία και αριθμούς”

Η δημοτική παράταξη “Ενωμένο Μαρούσι”, με σχετική ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τραγική την πρώτη τριμηνιαία έκθεση των αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου Αμαρουσίου.

Η ανακοίνωση:

Η πρώτη τριμηνιαία έκθεση των αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου Αμαρουσίου είναι αποκαλυπτική για το πώς οδεύει ο Δήμος Αμαρουσίου. Αντικειμενικά οι αριθμοί αποκαλύπτουν την αλήθεια και ταυτόχρονα καταδεικνύουν τις υστερήσεις, τις καθυστερήσεις και τις αδυναμίες, της πλέον όχι και τόσο νέας διοίκησης Αμπατζόγλου, αφού συμπληρώνουν κοντά ένα χρόνο στις καρέκλες τους (αν και κάποιοι ξεπερνούν την δεκαετία).

Παραθέτουμε μόνο 4 στοιχεία που καταδεικνύουν «του λόγου το αληθές»:

  • Τα έσοδα από ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα Α τριμήνου αντί 3.500.000 € είναι 930.000 € δηλαδή υστέρηση κατά 75%.
  • Οι επιχορηγήσεις για επενδυτικές δαπάνες Α τριμήνου αντί 1.350.000 € είναι μόλις 235.000 € δηλαδή υστέρηση κατά 84% και εδώ υπάρχουν βεβαίως οι σοβαρές ευθύνες της κεντρικής κυβέρνησης για τη μη χρηματοδότηση του Δήμου Αμαρουσίου μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ωστόσο η  διοίκηση του Δήμου δε διαμαρτύρεται στους ομογάλακτους του υπουργούς, προφανώς για να μην τους «στεναχωρήσει».

Στα έξοδα, τα έργα και οι μελέτες αποδίδουν πλήρως την πραγματικότητα εγκατάλειψης που βιώνουμε καθημερινά στην πόλη μας.

Ενώ υπήρξε μεγαλόστομη πρόβλεψη για το Α΄ τρίμηνο για έργα 5.600.000 € , τιμολογήθηκαν μόλις 167.000 € και πληρώθηκαν 21.000€, υστέρηση 98% .

  • Αντίστοιχα στις μελέτες που είναι απαραίτητες για οποιοδήποτε μελλοντικό έργο, δεσμεύτηκαν το Α΄ τρίμηνο 1.400.000€, ενώ τελικά τιμολογήθηκε και πληρώθηκε το υπέρογκο ποσό του ΜΗΔΕΝ (0) Ευρώ.

Υστέρηση 100%, που σημαίνει πλήρης αποτυχία της Διοίκησης Αμπατζόγλου.

Η εξήγηση που δόθηκε δια στόματος κ. Δημάρχου είναι «Μα εν μέσω κρίσης κορονοϊού εσείς ζητάτε έσοδα, έργα και επενδύσεις»;

Θέλει να ξεχνά η Δημοτική αρχή, ότι το Α τρίμηνο περιλαμβάνει τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο! Η κρίση του covid 19 ξεκίνησε στη χώρα μας το Μάρτιο με τα σχολεία να κλείνουν στις 13 Μαρτίου και ο εγκλεισμός μας στα σπίτια να ξεκινάει στις 23 Μαρτίου.

Συμπερασματικά, διανύσαμε τις 10 από τις πρώτες 13 εβδομάδες του έτους – που αναλογεί σχεδόν στο 80% του χρόνου του Α τριμήνου- χωρίς έκτακτες συνθήκες! Όφειλε λοιπόν η Διοίκηση να εφαρμόσει το σχεδιασμό που ερχόταν από το 2019, ο οποίος όπως φαίνεται ήταν ασκήσεις επί χάρτου, έργα «μακέτο» .

Πραγματικά αναρωτιόμαστε τι θα συμβεί στην αποτύπωση του Β Τριμήνου, το οποίο πράγματι θα είναι εν μέσω πανδημίας.

Όμως επειδή ουδείς γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει η υγειονομική κρίση, αν θα υπάρχει δεύτερο  κύμα και εάν επαληθευτούν -πιθανότατα- τα λεγόμενα των επιστημόνων ότι θα μας ακολουθήσει και το 2021, δεν μπορεί ο Δήμος να προχωρήσει χωρίς σχέδιο, υψώνοντας λευκή σημαία παράδοσης λόγω covid-19.

Για τις κάμερες στις σχολικές τάξεις

Μελανό σημείο της συνεδρίασης υπήρξε στο προηγούμενο συμβούλιο η καταψήφιση από τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης Αμπατζόγλου και των συμπραξάντων παρατάξεων Νικολαράκου, Βραχνού και Ρώτα της πρότασης ψηφίσματος από την παράταξη «Εκτός των τειχών» που στήριξε όλη η αντιπολίτευση, για την αντίθεση του Δήμου Αμαρουσίου στη νομοθέτηση από την κυβέρνηση και την Υπουργό Παιδείας κα.Κεραμέως, της βιντεοσκόπησης και ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος με τους μαθητές στην τάξη και τη ζητούμενη δέσμευση του Δήμου Αμαρουσίου ότι δεν θα τοποθετήσει βιντεοκάμερες στις σχολικές αίθουσες. Τελικά τα γεγονότα τους εξέθεσαν καθώς μέσα σε μία εβδομάδα ούτε η ίδια η υπουργός δεν πιστεύει πια ότι η «φαεινή »ιδέα της θα εφαρμοστεί

Εναντίον των καμερών στις τάξεις τάσσονται όλοι οι εκπαιδευτικοί ΔΟΕ -ΟΛΜΕ, (όλες οι παρατάξεις και της ΝΔ),οι Γονείς με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας αλλά και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου, το # Ενωμένο Μαρούσι και σύσσωμη η Αντιπολίτευση του Δήμου Αμαρουσίου.

 

Εγγραφές κολύμβηση Μαρούσι
Εγγραφές ποδόσφαιρο Μαρούσι
Ιαν 6, 2022 - Πεμ
Μαρούσι, Ελλάδα
14°C σποραδικές νεφώσεις
πέμ01/06 παρ01/07 σαβ01/08 κυρ01/09 δευ01/10
-/13°C
ασθενείς βροχοπτώσεις
15/11°C
ασθενείς βροχοπτώσεις
14/11°C
αυξημένες νεφώσεις
13/9°C
σποραδικές νεφώσεις
12/9°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΠΡΟΣΩΠΑ

Με ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Πολιτισμού, Γιάννης Νικολαράκος, επισημαίνει ένα πρόβλημα που παρατηρούμε όλοι οι δημότες κατά διαστήματα.  Αυτό των βαρέων απορριμάτων....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Κινηματογραφική διάρρηξη σε καφέ στο Μαρούσι, όπου οι δράστες παραβίασαν την είσοδο με καπάκι αποχέτευσης. Στο βίντεο, που έφερε στη δημοσιότητα ο Alpha, φαίνονται...

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Το Παράρτημα του ΚΕΠ του Δήμου Αμαρουσίου (Μεσογείων 82) την Τρίτη 4/1/2022 δεν θα λειτουργήσει για το κοινό λόγω κρουσμάτων Covid. Το κοινό θα...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τις 2 τελευταίες από τις 13 Παιδικές Χαρές  που είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021. Θ....