fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

#ΕνωμένοΜαρουσι: Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από τα σκίαστρα σε παιδικές χαρές

Ανακοίνωση της παράταξης #Ενωμένο_Μαρούσι:

Η διοίκηση του κ. Αμπατζόγλου οφείλει να δώσει εξηγήσεις στις Μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσιώτες  γιατί βρέθηκε εντελώς απροετοίμαστη για την κακοκαιρία «Μήδεια».

Ανύπαρκτη σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα:

Στην απομάκρυνση των κομμένων δέντρων, στο άνοιγμα των δρόμων, στην έλλειψη αλατιού και μηχανημάτων, στη μη λειτουργία της γραμμής Δημότη και σε άλλες πράξεις και παραλείψεις που κατέδειξαν την ανικανότητα διαχείρισης μιας κρίσης  που είχε προαναγγελθεί πριν μέρες. Δημότες έμειναν χωρίς ρεύμα επί ώρες αναμένοντας όχι μόνο το ΔΕΔΔΗΕ αλλά έστω το παραμικρό ενδιαφέρον από τη διοίκηση του δήμου.

Κοντά σε όλα και τα παρολίγον μοιραία σκίαστρα των πολυδιαφημισμένων παιδικών χαρών για τα παιδιά και τις οικογένειές τους που έπαιζαν αμέριμνοι χιονοπόλεμο και γλίτωσαν από τύχη μετά την κατάρρευση τους. Τα πρόσφατα τοποθετημένα μεταλλικά σκίαστρα σε δύο παιδικές χαρές του Δήμου υπό το βάρος του χιονιού αποδείχθηκαν παρολίγον παγίδες θανάτου.

Η μία παιδική χαρά στην περιοχή του Αγίου Θωμά (δίπλα από το 5ο δημοτικό σχολείο) και η άλλη στην περιοχή του Ψαλιδίου (στην οδό Λακωνίας).

Οι παιδικές χαρές είχαν πιστοποίηση, βασικό στοιχείο της οποίας είναι η παρεχόμενη ασφάλεια;

Τα εύλογα ερωτήματα του κάθε πολίτη αφορούν στην εφαρμογή των ενδεδειγμένων προτύπων, στην καταλληλότητα -ανθεκτικότητα των υλικών, στην ορθή εκτέλεση όλων των επιμέρους διαδικασιών και φυσικά στην συνακόλουθη πιστοποίηση που καταθέτει ο κατασκευαστής και αποδέχεται ο Δήμος.

Ποιος παρέλαβε τα στέγαστρα αυτά. Ποιος έχει την πολιτική ευθύνη;

Η δημοτική αρχή και οι υπεύθυνοι της πιστοποίησης και της παραλαβής της προμήθειας αυτών των υλικών, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Το ευτυχές γεγονός πως δεν υπήρξαν θύματα, δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τις μεγάλες ευθύνες που υπάρχουν.

Καλούμε το δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, όπως έλεγχο του φακέλου των πιστοποιήσεων, έλεγχο των υλικών σύμφωνα με τις προδιαγραφές, εξέταση της διαδικασίας παραλαβής των πιστοποιημένων παιδικών χαρών και τέλος την ενδεχόμενη διεξαγωγή Ε.Δ.Ε. κατά παντός υπευθύνου.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες της διοίκησης του δήμου, αλλιώς θα αναγκαστούμε να κινήσουμε εμείς όλες τις νόμιμες διαδικασίες προς διασφάλιση της υγείας και της ακεραιότητας όλων, παιδιών και γονέων – συνοδών.

Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται η ανεπάρκεια της διοίκησης του κ. Αμπατζόγλου και η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα.

Ιαν 22, 2022 - Σαβ
Μαρούσι, Ελλάδα
2°C ελαφρές νεφώσεις
σαβ01/22 κυρ01/23 δευ01/24 τρι01/25 τετ01/26
-/2°C
ελαφρές νεφώσεις
4/0°C
ήπιες χιονοπτώσεις
2/-0°C
ήπιες χιονοπτώσεις
1/-4°C
αίθριος καιρός
2/-5°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Μαρούσι αποχαιρετά τον Ιερέα Γεώργιο Γεμελιάρη. Ο Πατήρ Γεώργιος Γεμελιάρης υπηρέτησε την ενορία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου για περισσότερο από δύο δεκαετίες με ευλαβικότητα. Συλλυπητήριο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η πτώση της θερμοκρασία αναμένεται να είναι ισχυρή τις επόμενες μέρες στα Βόρεια Προάστια. Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 0 βαθμούς...

ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ

Το Θρυλικό όνομα της νεώτερης ελληνικής Ιστορίας, ο μαρουσιώτης Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Λούης ζωντάνεψε μέσα από το ομότιτλο ντοκιμαντέρ του Γιάννη Σμαραγδή το 2004....

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Εν όψη των επερχόμενων δημοτικών εκλογών που θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2023, έχουν αρχίσει ήδη να εμφανίζονται σενάρια υποψηφίων δημάρχων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ...