fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

#ΕνωμένοΜαρουσι: Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από τα σκίαστρα σε παιδικές χαρές

Ανακοίνωση της παράταξης #Ενωμένο_Μαρούσι:

Η διοίκηση του κ. Αμπατζόγλου οφείλει να δώσει εξηγήσεις στις Μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσιώτες  γιατί βρέθηκε εντελώς απροετοίμαστη για την κακοκαιρία «Μήδεια».

Ανύπαρκτη σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα:

Στην απομάκρυνση των κομμένων δέντρων, στο άνοιγμα των δρόμων, στην έλλειψη αλατιού και μηχανημάτων, στη μη λειτουργία της γραμμής Δημότη και σε άλλες πράξεις και παραλείψεις που κατέδειξαν την ανικανότητα διαχείρισης μιας κρίσης  που είχε προαναγγελθεί πριν μέρες. Δημότες έμειναν χωρίς ρεύμα επί ώρες αναμένοντας όχι μόνο το ΔΕΔΔΗΕ αλλά έστω το παραμικρό ενδιαφέρον από τη διοίκηση του δήμου.

Κοντά σε όλα και τα παρολίγον μοιραία σκίαστρα των πολυδιαφημισμένων παιδικών χαρών για τα παιδιά και τις οικογένειές τους που έπαιζαν αμέριμνοι χιονοπόλεμο και γλίτωσαν από τύχη μετά την κατάρρευση τους. Τα πρόσφατα τοποθετημένα μεταλλικά σκίαστρα σε δύο παιδικές χαρές του Δήμου υπό το βάρος του χιονιού αποδείχθηκαν παρολίγον παγίδες θανάτου.

Η μία παιδική χαρά στην περιοχή του Αγίου Θωμά (δίπλα από το 5ο δημοτικό σχολείο) και η άλλη στην περιοχή του Ψαλιδίου (στην οδό Λακωνίας).

Οι παιδικές χαρές είχαν πιστοποίηση, βασικό στοιχείο της οποίας είναι η παρεχόμενη ασφάλεια;

Τα εύλογα ερωτήματα του κάθε πολίτη αφορούν στην εφαρμογή των ενδεδειγμένων προτύπων, στην καταλληλότητα -ανθεκτικότητα των υλικών, στην ορθή εκτέλεση όλων των επιμέρους διαδικασιών και φυσικά στην συνακόλουθη πιστοποίηση που καταθέτει ο κατασκευαστής και αποδέχεται ο Δήμος.

Ποιος παρέλαβε τα στέγαστρα αυτά. Ποιος έχει την πολιτική ευθύνη;

Η δημοτική αρχή και οι υπεύθυνοι της πιστοποίησης και της παραλαβής της προμήθειας αυτών των υλικών, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Το ευτυχές γεγονός πως δεν υπήρξαν θύματα, δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τις μεγάλες ευθύνες που υπάρχουν.

Καλούμε το δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, όπως έλεγχο του φακέλου των πιστοποιήσεων, έλεγχο των υλικών σύμφωνα με τις προδιαγραφές, εξέταση της διαδικασίας παραλαβής των πιστοποιημένων παιδικών χαρών και τέλος την ενδεχόμενη διεξαγωγή Ε.Δ.Ε. κατά παντός υπευθύνου.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες της διοίκησης του δήμου, αλλιώς θα αναγκαστούμε να κινήσουμε εμείς όλες τις νόμιμες διαδικασίες προς διασφάλιση της υγείας και της ακεραιότητας όλων, παιδιών και γονέων – συνοδών.

Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται η ανεπάρκεια της διοίκησης του κ. Αμπατζόγλου και η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
ΚΔΑΠ
Ιούλ 25, 2022 - Δευ
Μαρούσι, Ελλάδα
30°C αίθριος καιρός
δευ07/25 τρι07/26 τετ07/27 πέμ07/28 παρ07/29
αίθριος καιρός
33/28°C
αίθριος καιρός
34/26°C
αίθριος καιρός
36/26°C
αίθριος καιρός
34/25°C
αίθριος καιρός
33/22°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 3η συνεχή χρονιά, το Αrtemis Fight Night ΙΙΙ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αίθριου Θεάτρου στο Μαρούσι....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής που διενεργήθηκε το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αριθμοί που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου ακολούθησαν δυστυχώς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μέσω του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιεί πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τους χαμηλοσυνταξιούχους – μέλη του ΚΑΠΗ...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο κτήριο που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM 97,8 και η εφημερίδα Real News στη συμβολή της λεωφόρου...