fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ: Στο Δουβλίνο θα καταλήγουν τα χρήματα των Μαρουσιωτών για 25 χρόνια

Δελτίο τύπου της παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ” σχετικά με την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου για τη ρύθμιση του δανείου της ΔΕΑΔΑ με ξένο fund στο οποίο το είχε προηγουμένως πωλήσει η Τράπεζα Πειραιώς:

Εγκρίθηκε χθες Μ. Τετάρτη 15-4-2020 από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου η σύμβαση του Δήμου με το fund INTRUM / PIRAEUS SNF για την αποπληρωμή  δανείου της ΔΕΑΔΑ (Δημοτική Επιχείρηση) ύψους 12 εκ.

Η απόφαση πάρθηκε μέσα στην κρίση της πανδημίας, λίγες μέρες πριν το Πάσχα, παρόλο που η διοίκηση Αμπατζόγλου, επικαλούμενη την υγειονομική κρίση, θα μπορούσε να κερδίσει  χρόνο για να διαπραγματευθεί πιο αποτελεσματικά.

Το δάνειο το είχε πάρει η διοίκηση Τζανίκου από την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ που το πούλησε στο fund. Συνήφθη το 2005 για να πληρώσει στους εργολάβους τους κυβόλιθους… των Ολυμπιακών Αγώνων.

Έργα που ξηλώθηκαν στη συνέχεια από τη διοίκηση Πατούλη και εξακολουθούν και σήμερα να ξηλώνονται με την ανάπλαση της πλατείας Ηρώων.

Το δάνειο αυτό είναι η επιτομή της ανευθυνότητας, της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης των διοικήσεων Τζανίκου και Πατούλη τα τελευταία 20 χρόνια.

Ειδικά η διοίκηση Πατούλη από το 2007 μέχρι το 2019 πλήρωσε μόλις 1εκ. για την εξυπηρέτηση του δανείου που τελικά  από τα 12 έφτασε σήμερα να είναι  περίπου 20 εκ.

Σύμφωνα με τη σύμβαση της διοίκησης Αμπατζόγλου με το fund INTRUM / PIRAEUS SNF, με έδρα το Δουβλίνο της Ιρλανδίας, τελικά σε βάθος 25ετίας ο Δήμος θα  πληρώσει με τους τόκους (παρά το κούρεμα 40% που έγινε) 21,1 εκ. περίπου, ενώ οι τραπεζίτες θα εισπράξουν  από την ασφάλειά τους (αντεγγύηση) και άλλα 7 εκ, δηλαδή σύνολο 28,1 για αρχικό δάνειο 12 εκ.

Τοκογλυφία ολκής αφού το  τελικό ποσό είναι 234% μεγαλύτερο του αρχικού κεφαλαίου.

Γίνεται φανερό το καταστροφικό παιχνίδι που παίχτηκε και θα εξακολουθήσει να παίζεται για πολλά χρόνια ακόμα στις πλάτες του Ελληνικού λαού, εξ αιτίας των  μνημονιακών πολιτικών των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τραπεζίτες αφού πήραν χρήματα για να ανακεφαλαιοποιήσουν τις Τράπεζες τους, που τα χρεώθηκε ο Ελληνικός λαός, ξεφορτώθηκαν τα δάνεια, επισφαλή και εξυπηρετούμενα, και τα πούλησαν σε ξένα funds με έδρα το Δουβλίνο που φορολογούνται λιγότερο, αλλά και δεν βρίσκει κανείς εύκολα άκρη μαζί τους.

Τώρα πόσο ξένα είναι τα funds, ποια είναι η διαπλοκή  τους με τους ντόπιους τραπεζίτες και που θα πάνε τα κέρδη τους από τη αφαίμαξη του Ελληνικού λαού , εν προκειμένω των δημοτών, είναι φανερό.

Με τις ρυθμίσεις αυτές μεγάλο μέρος της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, κινητής και ακίνητης, θα μεταφερθεί σε χέρια τρίτων στο εξωτερικό επιταχύνοντας και άλλο τη φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού.

Τα χρήματα των Μαρουσιωτών θα καταλήγουν τα επόμενα 25 χρόνια σε κάποιο fund στο Δουβλίνο αποστερώντας τους από έργα και κοινωνικές παροχές του Δήμου.

Οι κύριοι αυτοί, με νόμους που δυστυχώς ψηφίστηκαν από Ελληνικές Κυβερνήσεις, έχουν και το θράσος να απειλούν με κατασχέσεις ένα δημοκρατικό θεσμό , όπως είναι η ΤΑ που τώρα και στο παρελθόν κράτησε με δράσεις αλληλεγγύης την κοινωνία όρθια.

Αντιμετωπίζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη μνημονιακή «κανονικότητα» σαν οποιαδήποτε κερδοσκοπική εταιρία και κανείς δεν νοιάστηκε, ούτε από τη Δημοτική Αρχή ούτε από την Κυβέρνηση να πάρει υπόψη του τις περικοπές ύψους 65% που έγιναν, ούτε τα 20δις που έχουν παρακρατηθεί από το Κράτος από το 2010 μέχρι σήμερα!

Η διοίκηση Αμπατζόγλου αποδέχεται τα τετελεσμένα της διοίκησης Πατούλη και δεν διεκδικεί καμία κρατική παρέμβαση για τη μείωση  του ποσού της ρύθμισης με βάση την επιχειρηματολογία που αναπτύξαμε.

Εφαρμόζει μια διαχειριστικού χαρακτήρα λογική. Δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο Δήμος είναι πολιτικός δημοκρατικός θεσμός. Δρα με νοοτροπία διοικητή μόνο και ξεχνά ότι είναι πολιτικό πρόσωπο, εκλεγμένος Δήμαρχος. Δεν διεκδικεί αγωνιστικά την ανατροπή των πολιτικών που ασκούνται σε βάρος του Μαρουσιώτικου λαού.

Το θέμα είναι βαθιά πολιτικό. Είναι ζήτημα υπεράσπισης των συμφερόντων των δημοτών από τις συνέπειες των ανεύθυνων πολιτικών που άσκησαν αιρετοί στο όνομά του και της απληστίας του τραπεζικού κεφαλαίου.

Εμείς σε αυτή τη επιζήμια συμφωνία σε βάρος των Μαρουσιωτών δεν  συναινέσαμε  και ψηφίσαμε ΟΧΙ.

16-4-2020

Ιαν 29, 2022 - Σαβ
Μαρούσι, Ελλάδα
5°C αυξημένες νεφώσεις
σαβ01/29 κυρ01/30 δευ01/31 τρι02/01 τετ02/02
αυξημένες νεφώσεις
6/5°C
σποραδικές νεφώσεις
8/5°C
αίθριος καιρός
11/5°C
αυξημένες νεφώσεις
14/7°C
ασθενείς βροχοπτώσεις
13/9°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η πτώση της θερμοκρασία αναμένεται να είναι ισχυρή τις επόμενες μέρες στα Βόρεια Προάστια. Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 0 βαθμούς...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Μαρούσι αποχαιρετά τον Ιερέα Γεώργιο Γεμελιάρη. Ο Πατήρ Γεώργιος Γεμελιάρης υπηρέτησε την ενορία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου για περισσότερο από δύο δεκαετίες με ευλαβικότητα. Συλλυπητήριο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διακοπές του ρεύματος σημειώνονται σε δεκάδες περιοχές της Αττικής εδώ και κάποιες ώρες και οι περισσότερες από αυτές οφείλονται σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο γνωστός Μαρουσιώτης που βγήκε για snowboard πέρσι εκμεταλλευόμενος το χιονισμένο τοπίο της πόλης ξαναχτυπά. Σε αυτή την κακοκαιρία με τη βοήθεια αυτοκινήτου. Ο...