fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λ. Μαγιάκης: Αψήφισαν τη θέληση των κατοίκων και των φορέων τους. Ξέπλυναν την καταστροφική πολιτική Τζανίκου.

Δελτίο τύπου της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ σχετικά με τη θέση της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου για τη γνωμάτευση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ για το ΕΧΣ του Χωριού  Τύπου (υπόθεση Mall):
Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελούμενη απο τις παρατάξεις Αμπατζόγλου, Νικολαράκου, Ρώτα και τεσσάρων συμβούλων της παράταξης Βραχνού αποδέχθηκαν χθες(1-10-2019) τη γνωμάτευση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ για την υπόθεση της “τακτοποίησης” του MALL.
Αποδέχθηκαν στην ουσία τα τετελεσμένα της σημερινής υποβάθμισης της πόλης και ιδιαίτερα των Πολεοδομικών Ενοτήτων Ψαλιδίου, Αγ. Θωμά και Εργατικών, του μαρασμού του Εμπορικού κέντρου της πόλης εξ αιτίας της λειτουργίας του τεράστιου αυτού εμπορικού κέντρου μέσα στον πολεοδομικό ιστό της.
Οι παροχές της ΛΑΜΔΑ προς το Δήμο δεν αντισταθμίζουν παρά στο ελάχιστο το περιβλλοντικό ισοζύγιο που είναι ελλειματικό, τουλάχιστον, κατά 35 στρέμματα κοινόχρηστων χώρων.
Δεν αντισταθμίζουν την απομείωση της αξίας των περιουσιών στο Ψαλίδι και τον Αγ. Θωμά, το τεράστιο κυκλοφοριακό  και το πρόβλημα της στάθμευσης των αυτοκινήτων, την  υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων που θα ισχύει στο διηνεκές, όσο λειτουργεί το εμπορικό κέντρο.
Έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αποφάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης και της 418/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που οι περισσότεροι από τους ίδιους είχαν τότε ψηφίσει.
Αγνόησαν τις προτάσεις μας για να χειριστούν την υπόθεση προς όφελος της πόλης και ιδιαίτερα των περιοχών που θίγονται άμεσα.
Αποδέχθηκαν να θεραπεύσουν τις επιπτώσεις, αν το κάνουν τελικά, με δαπάνες του Δήμου και όχι της ΛΑΜΔΑ.
Δικαίωσαν στην πράξη την πολιτική  των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ του 2003, ξέπλυναν τον Τζανίκο για τις καταστροφικές πολιτικές του και ξεπούλησαν τους αγώνες των συμπολιτών μας που επί 12 χρόνια πάλεψαν, αγνοώντας εκβιασμούς και έξοδα, για να βγει η τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ που έβγαζε αυθαίρετο το MALL.
Η διοίκηση Αμπατζόγλου στην πρώτη επαφή της με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ζυγίστηκε και βρέθηκε ελλιποβαρής. Προτίμησε να συνταχθεί μαζί τους και να συμμορφωθεί με τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ, παρά στο πλευρό των κατοίκων και των γενικότερων συμφερόντων της πόλης.
Να είναι όμως όλοι σίγουροι ότι η υπόθεση δεν έληξε.
Ο αγώνας συνεχίζεται!
Ιαν 28, 2022 - Παρ
Μαρούσι, Ελλάδα
1°C αίθριος καιρός
παρ01/28 σαβ01/29 κυρ01/30 δευ01/31 τρι02/01
ελαφρές νεφώσεις
7/4°C
αυξημένες νεφώσεις
7/5°C
αραιές νεφώσεις
8/5°C
αίθριος καιρός
11/4°C
αυξημένες νεφώσεις
14/7°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η πτώση της θερμοκρασία αναμένεται να είναι ισχυρή τις επόμενες μέρες στα Βόρεια Προάστια. Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 0 βαθμούς...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Μαρούσι αποχαιρετά τον Ιερέα Γεώργιο Γεμελιάρη. Ο Πατήρ Γεώργιος Γεμελιάρης υπηρέτησε την ενορία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου για περισσότερο από δύο δεκαετίες με ευλαβικότητα. Συλλυπητήριο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διακοπές του ρεύματος σημειώνονται σε δεκάδες περιοχές της Αττικής εδώ και κάποιες ώρες και οι περισσότερες από αυτές οφείλονται σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο γνωστός Μαρουσιώτης που βγήκε για snowboard πέρσι εκμεταλλευόμενος το χιονισμένο τοπίο της πόλης ξαναχτυπά. Σε αυτή την κακοκαιρία με τη βοήθεια αυτοκινήτου. Ο...