fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λ. Μαγιάκης: Ο φυσικός δασικός πλούτος δεν είναι εμπόρευμα

Η παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κ. Χατζηδάκη, γνωστού για τις νεοφιλελεύθερες επιδόσεις του στις ιδιωτικοποιήσεις, το Σάββατο 13-6-2020 στο Δάσος Συγγρού παρουσία της διοίκησης του ΙΓΕ που διαχειρίζεται το κληροδότημα, των δημάρχων Αμαρουσίου και Κηφισιάς κ.κ. Αμπατζόγλου και Θωμάκου και κυβερνητικών παραγόντων, μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Η παρουσία του υπουργού έρχεται στη συνέχεια προηγούμενων δηλώσεων του κ. Βορίδη για τη μετατροπή του δάσους σε μητροπολιτικό πάρκο, την  «αξιοποίηση» του μέσω ΣΔΙΤ, καθώς και την απόφαση της διοίκησης του ΙΓΕ για την ιδιωτικοποίηση του χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων των επισκεπτών.

Δεν ξεχνάμε επίσης ότι οι μη δασικές εκτάσεις έχουν περιέλθει ήδη από το 2018 με απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Υπερταμείο για παραχώρηση σε ιδιώτες.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι μαζί με όλους τους τοπικούς φορείς, που εκφράστηκαν πρόσφατα με κοινή δήλωση τους και όλη την κοινωνία του Αμαρουσίου θα αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησης του κληροδοτήματος και μάλιστα για σκοπούς που δεν συνάδουν με τη διαθήκη της Ιφιγένειας Συγγρού.

Καλούμε το Δήμαρχο Αμαρουσίου να εγκαταλείψει την τακτική του Πόντιου Πιλάτου, ότι δηλαδή  σέβεται την αυτονομία του ΙΓΕ και δεν παρεμβαίνει στις αποφάσεις του και να πάρει σαφή θέση στο θέμα της εμπορευματοποίησης. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΓΕ είναι διορισμένος αντιδήμαρχος του Δήμου Αμαρουσίου και συνεπώς ο Δήμος συμμετέχει στη λήψη των αποφάσεων.

Να δώσει στη δημοσιότητα τα σχέδια του ΙΓΕ τα οποία γνωρίζει και να δηλώσει κατηγορηματικά ότι οι απαιτούμενοι πόροι για τη συντήρηση, προστασία και ανάπτυξη του Δάσους, των κτιρίων και των λοιπών εκπαιδευτικών και αγροτικών υποδομών θα καλυφθούν με δημόσιους πόρους και δεν θα επιβαρύνουν τους επισκέπτες του Δάσους ανεξάρτητα αν αυτοί προέρχονται από τους όμορους Δήμους, την Αττική ή από οπουδήποτε αλλού.

15-6-2020

Εγγραφές κολύμβηση Μαρούσι
Εγγραφές ποδόσφαιρο Μαρούσι
Ιαν 6, 2022 - Πεμ
Μαρούσι, Ελλάδα
15°C σποραδικές νεφώσεις
πέμ01/06 παρ01/07 σαβ01/08 κυρ01/09 δευ01/10
-/13°C
ασθενείς βροχοπτώσεις
15/11°C
ασθενείς βροχοπτώσεις
14/11°C
αυξημένες νεφώσεις
13/9°C
σποραδικές νεφώσεις
12/9°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΠΡΟΣΩΠΑ

Με ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Πολιτισμού, Γιάννης Νικολαράκος, επισημαίνει ένα πρόβλημα που παρατηρούμε όλοι οι δημότες κατά διαστήματα.  Αυτό των βαρέων απορριμάτων....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Κινηματογραφική διάρρηξη σε καφέ στο Μαρούσι, όπου οι δράστες παραβίασαν την είσοδο με καπάκι αποχέτευσης. Στο βίντεο, που έφερε στη δημοσιότητα ο Alpha, φαίνονται...

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Το Παράρτημα του ΚΕΠ του Δήμου Αμαρουσίου (Μεσογείων 82) την Τρίτη 4/1/2022 δεν θα λειτουργήσει για το κοινό λόγω κρουσμάτων Covid. Το κοινό θα...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τις 2 τελευταίες από τις 13 Παιδικές Χαρές  που είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021. Θ....