fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λ. Μαγιάκης: Πλήρης διαφάνεια και απόδοση ευθυνών για το επιπλέον χρέος των 50 εκ. που άφησε η διοίκηση Πατούλη

Δήλωση του Λ. Μαγιάκη επικεφαλής της παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ”:

Στη συνεδρίαση της 13-11-2019 του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θ. Αμπατζόγλου αποκάλυψε ότι, πέραν των δανείων που ο Δήμος έχει ρυθμίσει, υπάρχει ένα επιπλέον ποσό 50 εκ. που ανεβάζει τελικά τις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου πάνω από 200 εκ. ευρώ, πλέον των τρεχόντων τόκων.

Το γεγονός αυτό το είχαμε επισημάνει στις 8-1-2019 που συζητήθηκε ο Ισολογισμός 2017 του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα τότε υπογραμμίζαμε προς την διοίκηση Πατούλη:

«Αφήνετε ένα Δήμο υπερχρεωμένο στις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και προμηθευτές με ένα ποσό συνολικού ύψους   158.6 εκ. που ισοδυναμεί με 4 φορές περίπου τα πραγματικά ετήσια έσοδα του Δήμου. Το αντίστοιχο ποσό το 2007 ήταν 97.0 εκ. δηλαδή αύξηση κατά 63%. Και αυτό όταν έχουν παραγραφεί ή και εξοφληθεί από το κράτος γύρω στα 90 εκ .Στα ποσά αυτά δεν έχουν ληφθεί υπόψη τα χρέη της ΑΘΜΟΝΟΝ και της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ.

 Η περιβόητη πολιτική σας του «νοικοκυρέματος» στην πράξη σημαίνει υποβάθμιση της πόλης και μεταφορά των βαρών στους επόμενους.»

Όλα τα παραπάνω απεκρύβησαν επιμελώς από τον Μαρουσιώτικο λαό προεκλογικά. Και ο σημερινός Δήμαρχος φέρει και αυτός τις ευθύνες του για αυτή την πολιτική λαθροχειρία. Δεν μπορεί να επικαλεσθεί άγνοια δεδομένου ότι τα στελέχη του συνδυασμού του ήταν στενοί συνεργάτες του κ. Πατούλη.

Δεδομένης της περιοριστικής μνημονιακής πολιτικής που ισχύει και θα εφαρμόζεται τουλάχιστον μέχρι το 2023 στην Αυτοδιοίκηση τα έσοδα του Δήμου δεν προβλέπεται να αυξηθούν.

Για να εξυπηρετηθούν τα παραπάνω δάνεια θα χρειαστεί να μειωθούν και άλλο οι κοινωνικές δαπάνες του Δήμου, αφού το ετήσιο χαράτσι προς τις Τράπεζες θα ξεπεράσει τα 12-13 εκ., σε σύνολο πραγματικών ετήσιων εσόδων του Δήμου περίπου 40εκ.

Το μέλλον του Αμαρουσίου είναι υποθηκευμένο για τα επόμενα 20 τουλάχιστον χρόνια. Και εδώ δεν χρειάζονται μισόλογα, ούτε συγκάλυψη των προηγούμενων διοικήσεων Τζανίκου και Πατούλη.

Η συμμετοχή μας στη διαπαραταξιακή επιτροπή που ο  Δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου υποσχέθηκε να συγκροτήσει έχει αυτό το νόημα. Όλα στο φως!

Ιαν 28, 2022 - Παρ
Μαρούσι, Ελλάδα
1°C ελαφρές νεφώσεις
παρ01/28 σαβ01/29 κυρ01/30 δευ01/31 τρι02/01
ελαφρές νεφώσεις
7/4°C
αυξημένες νεφώσεις
7/5°C
αραιές νεφώσεις
8/5°C
αίθριος καιρός
11/4°C
αυξημένες νεφώσεις
14/7°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η πτώση της θερμοκρασία αναμένεται να είναι ισχυρή τις επόμενες μέρες στα Βόρεια Προάστια. Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 0 βαθμούς...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Μαρούσι αποχαιρετά τον Ιερέα Γεώργιο Γεμελιάρη. Ο Πατήρ Γεώργιος Γεμελιάρης υπηρέτησε την ενορία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου για περισσότερο από δύο δεκαετίες με ευλαβικότητα. Συλλυπητήριο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διακοπές του ρεύματος σημειώνονται σε δεκάδες περιοχές της Αττικής εδώ και κάποιες ώρες και οι περισσότερες από αυτές οφείλονται σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο γνωστός Μαρουσιώτης που βγήκε για snowboard πέρσι εκμεταλλευόμενος το χιονισμένο τοπίο της πόλης ξαναχτυπά. Σε αυτή την κακοκαιρία με τη βοήθεια αυτοκινήτου. Ο...