fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λ.Μαγιάκης: Τίποτα δεν άλλαξε στην πολιτική του Δήμου απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα που υποβάθμισαν το Μαρούσι

Άρθρο του Λ. Μαγιάκη δημοτικού συμβούλου Αμαρουσίου επικεφαλής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ:

 

Την 1η Σεπτεμβρίου 2020 η Δημοτική Αρχή Αμπατζόγλου  συμπλήρωσε ένα χρόνο στη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο κ. Αμπατζόγλου μάλιστα, την ίδια μέρα, απηύθυνε και προσωπικό μήνυμα στους Μαρουσιώτες με το οποίο κάνει ένα μικρό απολογισμό του έργου του και επικεντρώνει στο όραμα του για την πόλη και τη σχέση του Δήμου με τους πολίτες.

Δεν θα σταθούμε σε αυτά. Θα επικεντρώσουμε περισσότερο σε αυτά που δεν είπε και που αφορούν τόσο το Δήμο Αμαρουσίου αλλά και την Αυτοδιοίκηση γενικότερα.

Για να μην κατηγορηθεί για «μιζέρια» ο κ. Αμπατζόγλου δεν ανέφερε τίποτα για την υποχρηματοδότηση των Δήμων που συνεχίζεται εδώ και δέκα χρόνια. Ούτε για τις ελλείψεις σε εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό που  δημιουργούν τεράστιες δυσκολίες στην εκτέλεση των έργων.

Αντίθετα βρήκε σαν σωστή διέξοδο τη δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού, μαζί με γειτονικούς Δήμους, στον οποίο θα αναθέσει το ρόλο των Υπηρεσιών του Δήμου, με το αζημίωτο φυσικά που θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες.

Και ποιος μπορεί να ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες της «Αναπτυξιακής ΑΕ» της περιόδου  Πατούλη, την αδιαφάνεια, τις πελατειακές σχέσεις, και το τεράστιο χρέος που συσσώρευσε στο Δήμο Αμαρουσίου κλείνοντας πριν λίγα χρόνια.

Δεν αναφέρθηκε επίσης στην πλήρη υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, του οργάνου δηλαδή που εκφράζει την τοπική κοινωνία και προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές με απλή αναλογική. Τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του σε επιτροπές, στο όνομα της «κυβερνησιμότητας», όπου ο ίδιος και η παράταξη του έχουν την απόλυτη πλειοψηφία.

Το γεγονός ότι με όλα τα παραπάνω υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο η δημοκρατία και οι  δημοκρατικοί θεσμοί, και ιδιωτικοποιείται ο Δήμος δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα την τεχνοκρατική αντίληψη του κ. Δήμαρχου για τη διοίκηση του Δήμου

Δεν ανέφερε επίσης ότι στη δική του θητεία «νομιμοποιήθηκε» το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, ύστερα από 17 χρόνια αγώνων, χωρίς η πόλη να λάβει τα αντισταθμιστικά που της οφείλονταν για τη μεγάλη περιβαλλοντική και οικονομική ζημιά που υπέστη και θα υφίσταται στο διηνεκές.

Δεν είπε κουβέντα για το γεγονός ότι προχωράει ολοταχώς η μεταφορά του Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι που θα μετατρέψει την πόλη σε ναό του τζόγου και θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο το πολεοδομικό και κυκλοφοριακό χάος.

Ξέχασε να αναφέρει ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ για τα έργα που διαχρονικά έχει ανάγκη το Μαρούσι. (Αντιπλημμυρικά, Ρέμα Σαπφούς. Οδοποιία, Πεζοδρόμια)

 

Εδώ δεν αρκούν οι σωστές διαπιστώσεις του κ. Δημάρχου για την κατάσταση στην οποία παρέλαβε την πόλη από τον προκατοχό του. Ούτε φυσικά τα ευχολόγια για “τη συμμετοχή και τη διαδραστική σχέση με τον Πολίτη”.

Χρειάζεται ρήξη με όλα τα μεγάλα συμφέροντα που εξακολουθούν να θέλουν να κερδοσκοπούν σε βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης.

Ρήξη με τα πολιτικά συμφέροντα και τις ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών που υποβαθμίζουν την Αυτοδιοίκηση από πυλώνα του δημοκρατικού πολιτεύματος σε «ανώνυμη εταιρία».

Ο κ. Δήμαρχος δέσμιος του κόμματος και του τοπικού μηχανισμού του που τον υποστήριξε στις εκλογές εκτιμούμε ότι δεν θα αποτολμήσει τέτοιες πολιτικές. Οι ενδείξεις, από τις μέχρι σήμερα επιλογές του, δείχνουν ότι σε ότι αφορά την «ανάπτυξη» της πόλης, θα αποτελέσει συνεχιστή των πολιτικών επιλογών των προκατόχων του. Των πολιτικών δηλαδή που οδήγησαν το Μαρούσι στη σημερινή αποκρουστική εικόνα, κάνοντας τη ζωή των κατοίκων αβίωτη και την πρόσβαση για εργαζόμενους και επισκέπτες αποτρεπτική.

 

Η παράταξη μας θα συνεχίσει, όπως μέχρι τώρα, να ασκεί μαχητική και ταυτόχρονα προγραμματική αντιπολίτευση. Όραμα της ένα Μαρούσι σύγχρονη πόλη, δημοκρατική, διεκδικητική, πολιτιστικά ανεπτυγμένη, φιλική στον πολίτη και τη νεολαία, που προστατεύει το περιβάλλον, αλληλέγγυα σε όσους έχουν ανάγκη, με μέτωπο απέναντι σε όλα τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που εξακολουθούν να κερδοσκοπούν πάνω στη Μαρουσιώτικη γη.

Εγγραφές κολύμβηση Μαρούσι
Εγγραφές ποδόσφαιρο Μαρούσι
Ιαν 6, 2022 - Πεμ
Μαρούσι, Ελλάδα
16°C σποραδικές νεφώσεις
πέμ01/06 παρ01/07 σαβ01/08 κυρ01/09 δευ01/10
σποραδικές νεφώσεις
17/12°C
αυξημένες νεφώσεις
15/11°C
ασθενείς βροχοπτώσεις
13/10°C
αυξημένες νεφώσεις
14/9°C
αραιές νεφώσεις
13/8°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΠΡΟΣΩΠΑ

Με ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Πολιτισμού, Γιάννης Νικολαράκος, επισημαίνει ένα πρόβλημα που παρατηρούμε όλοι οι δημότες κατά διαστήματα.  Αυτό των βαρέων απορριμάτων....

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Το Παράρτημα του ΚΕΠ του Δήμου Αμαρουσίου (Μεσογείων 82) την Τρίτη 4/1/2022 δεν θα λειτουργήσει για το κοινό λόγω κρουσμάτων Covid. Το κοινό θα...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Κινηματογραφική διάρρηξη σε καφέ στο Μαρούσι, όπου οι δράστες παραβίασαν την είσοδο με καπάκι αποχέτευσης. Στο βίντεο, που έφερε στη δημοσιότητα ο Alpha, φαίνονται...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τις 2 τελευταίες από τις 13 Παιδικές Χαρές  που είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021. Θ....