fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου: “Με τηλεδιάσκεψη η διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου

Με επίσημη επιστολή τους οι δημοτικές σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου, που πολιτικά πρόσκεινται στο ΚΚΕ, ζητούν από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου να αξιοποιηθούν τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και οι συνεδριάσεις να γίνονται με τηλεδιάσκεψη.

Πιο συγκεκριμένα:

«Κε Πρόεδρε

Όπως είναι γνωστό, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και σχετική εγκύκλιο του Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, προβλέπονται οι εξής τρόποι συνεδρίασης των δημοτικών συμβουλίων, για όσο διάστημα αυτοί θα ισχύουν: (α) Κεκλεισμένων των θυρών, (β) δια Περιφοράς και (γ) με Τηλεδιάσκεψη.

Με την από 3.4.15 Πρόσκλησή σας έχετε επιλέξει την «δια Περιφοράς» συνεδρίαση του Δ.Σ., η οποία όμως παρουσιάζει σοβαρά μειονεκτήματα, που δεν συνάδουν με το σημερινό τεχνολογικό επίπεδο.

– Δεν υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζει η κάθε παράταξη και ο κάθε δημοτικός σύμβουλος τις τοποθετήσεις των υπολοίπων παρά εκ των υστέρων, όταν αναρτηθούν οι αποφάσεις στο Διαύγεια.

– Δεν υπάρχει η πρακτικά η δυνατότητα να αποφασίσουν τα δημοτικά συμβούλια για τη συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων που έχουν το δικαίωμα να θέσουν οι παρατάξεις.

– Δεν υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής επιχειρημάτων για σοβαρά θέματα που, ενώ δε σχετίζονται με τα μέτρα για την προστασία για τον ιό, οι δημοτικές αρχές εντάσσουν στις ημερήσιες διατάξεις επικαλούμενες προθεσμίες που υπάρχουν.

Είναι προφανές ότι την περίοδο αυτή απαιτείται συμμόρφωση με τις επιστημονικές οδηγίες για την προστασία του λαού μας. Αυτό όμως δε μπορεί να λειτουργεί ως πρόσχημα για συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων με τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε πιο πάνω.

Ζητάμε να αξιοποιηθούν άμεσα οι τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν για συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη και αξιοποιούνται ήδη από το κεντρικό κράτος, την Περιφέρεια Αττικής (Οικονομική Επιτροπή) και κάποιους Δήμους, όπως άλλωστε προβλέπεται από την ΠΝΠ και την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ. Είναι ευθύνη του Υπουργείου να παράσχει την απαραίτητη τεχνική

συνδρομή στους Δήμους για να εξασφαλιστεί η ουσιαστική λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων παράλληλα με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Είναι όμως και υποχρέωση των Δήμων να απαιτήσουν μια τέτοια συνδρομή. Όσο για τις συνεδριάσεις δια περιφοράς, αυτές να περιοριστούν σε εμφανώς επείγοντα ζητήματα».

 

Λαϊκή Συσπέιρωση Αμαρουσίου

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
ΚΔΑΠ
Ιούλ 25, 2022 - Δευ
Μαρούσι, Ελλάδα
28°C αίθριος καιρός
δευ07/25 τρι07/26 τετ07/27 πέμ07/28 παρ07/29
-/28°C
αίθριος καιρός
33/24°C
αίθριος καιρός
35/25°C
αίθριος καιρός
34/25°C
αίθριος καιρός
33/23°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 3η συνεχή χρονιά, το Αrtemis Fight Night ΙΙΙ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αίθριου Θεάτρου στο Μαρούσι....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής που διενεργήθηκε το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αριθμοί που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου ακολούθησαν δυστυχώς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τρεις τραυματίες σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου. Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο γύρω στις...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μέσω του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιεί πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τους χαμηλοσυνταξιούχους – μέλη του ΚΑΠΗ...