fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λευτέρης Μαγιάκης: Η διοίκηση Αμπατζόγλου «ενοικιάζει» ιδιώτες οδηγούς για τη Δημοτική Συγκοινωνία.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ενότητα Ανατροπή”,  Λευτέρης Μαγιάκης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη διοίκηση Αμπατζόγλου για την ιδιωτικοποίηση της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Αναλυτικά:

Σε τροχιά ιδιωτικοποιήσεων  ο Δήμος Αμαρουσίου

Η διοίκηση Αμπατζόγλου «ενοικιάζει» από ιδιώτες 

οδηγούς για τη Δημοτική Συγκοινωνία  

Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20-5-2020 στην οποία συζητήθηκε και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία το Μεσοπρόθεσμο του Δήμου Αμαρουσίου για την περίοδο 2021-2024.

Στη συνεδρίαση αυτή δηλώσαμε ότι η διοίκηση Αμπατζόγλου, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως τις υποδείξεις του ΥΠΕΣ, δεν πρόκειται να αυξήσει το προσωπικό του Δήμου και θα αντιμετωπίσει με ιδιωτικοποιήσεις τις  ανάγκες των δημοτών.

Δυστυχώς, για τους δημότες, επιβεβαιωθήκαμε πλήρως.

Με απόφαση της η Οικονομική Επιτροπή στις 26-5-2020 ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμού για τη σύναψη σύμβασης με ιδιωτική εταιρία που θα  «ενοικιάσει» στο Δήμο οδηγούς για την κάλυψη των αναγκών της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Αρχικά να δηλώσουμε ότι ήταν και είναι και δικό μας αίτημα η επέκταση και η πύκνωση των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας, η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων λεωφορείων, η χρήση φυσικού αερίου ως καυσίμου, η αντικατάσταση όσων είναι πεπαλαιωμένα. Και σε αυτή την κατεύθυνση η διοίκηση φαίνεται πως κινείται.

Η Δημοτική Αρχή όμως οφείλει, ταυτόχρονα με την εξυπηρέτηση των δημοτών, να διαφυλάξει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου.

Δεν μπορεί, επικαλούμενη τις ανάγκες τους, να αξιοποιεί το αντιδραστικό μνημονιακό νομικό πλαίσιο (Ν. 3979/2011). Να προβαίνει με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Σήμερα η Δημοτική Συγκοινωνία, αύριο η Καθαριότητα και πάει λέγοντας!

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Αμπατζόγλου  να αφήσει στην άκρη τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες που κατέρρευσαν πλήρως με την κρίση του κορωνοϊού. Να προκηρύξει διαγωνισμό για την πρόσληψη μόνιμων οδηγών της Δημοτικής Συγκοινωνίας αφού το προσωπικό αυτό θα εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δημοτών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αντιδράσουν δυναμικά σε αυτή την απόφαση της διοίκησης και να μην επιτρέψουν να προχωρήσει ο διαγωνισμός. Το επόμενο βήμα θα είναι η παραχώρηση όλου του στόλου στον ιδιώτη και οι απολύσεις των οδηγών. Το νομικό πλαίσιο υπάρχει και ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση της ΝΔ στις 5-5-2020 με το «περιβαλλοντικό» νομοσχέδιο.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να αντιδράσουν και αυτοί στην ιδιωτικοποίηση της Δημοτικής Συγκοινωνίας γιατί έτσι ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου. Η εμπειρία δείχνει ότι όπου ακολουθήθηκαν αυτές οι λύσεις αυξήθηκε τελικά το κόστος για τους δημότες και χειροτέρεψαν οι συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων.

Δήλωση του επικεφαλής της παράταξης “Ενότητα Ανατροπή”, δημοτικού συμβούλου Λ. Μαγιάκη προς το σημερινό (28-4-2020) δια περιφοράς δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου. Η δήλωση αφορά το περιβαλλοντολτόνο Ν/Σ που προωθεί η Κυβέρνηση και αφορά και την Τ.Α., την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων στην καθαριότητα από τη διοίκηση Αμπατζόγλου και τέλος την επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου σχετικά με την καταγραφή των εργατικών ατυχημάτων.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Ιούν 25, 2022 - Σαβ
Μαρούσι, Ελλάδα
22°C αίθριος καιρός
σαβ06/25 κυρ06/26 δευ06/27 τρι06/28 τετ06/29
αίθριος καιρός
30/22°C
αίθριος καιρός
31/23°C
αίθριος καιρός
30/22°C
αίθριος καιρός
30/23°C
αίθριος καιρός
30/23°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Πέμπτη 09/06 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής του Αγίου Νικολάου Αμαρουσίου στον χώρο του Οίκου Τυφλών (τ. Λασκαρίδειο Ίδρυμα). Με έκδηλη αγωνία...

ΓΕΝΙΚΑ

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύ​θυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Σημαντικό μέρος των εκδηλώσεων καταλαμβάνουν...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από το σοβαρό, τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην λεωφόρο Κηφισίας κατέγραψε κάμερα ασφαλείας από κατάστημα της περιοχής....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε μία ακόμη δράση «Νοιάζομαι»,  προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου για την προστασία των αδέσποτων της πόλης που αφορά σε συγκέντρωση τροφών και φαρμάκων για τα αδεσποτάκια σκύλους και...