fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Μαίρη Διακολιού: Η σκοτεινή «ΑΘΜΟΝΟΝ» και ο Αντιδήμαρχος κ. Σταθούλης

Άρθρο της επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή”, Μαίρης Διακολιού:

Η είδηση από το Δημοτικό Συμβούλιο της 10|06|20 σε σχέση με την εταιρεία του Δήμου Αμαρουσίου «ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ» είναι, ότι ο Αντιδήμαρχος οικονομικών των Πατούλη και Αμπατζόγλου, ο κ. Σταθούλης (διαχρονικά Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και πάντα με συμμετοχή στο Δ.Σ. της ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΕ), εξομολογήθηκε επίσημα πλέον ότι η επιλογή των διοικήσεων της ΑΘΜΟΝΟΝ καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας Πατούλη: να μην αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Εθνική Τράπεζα για την αγορά των ακινήτων που σήμερα  χρησιμοποιεί το Mall για τη νομιμοποίησή του, αποδείχθηκε ορθή, καθώς η LAMDA OLYMPIA VILLAGE AE, συμφερόντων Λάτση,  πλέον ήρθε σε συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα, διακανόνισε και αποπλήρωσε την οφειλή του Δήμου και έτσι θα δώσει στον Δήμο τα ακίνητα δωρεάν!

Πόσο είναι το κόστος του «δωρεάν»
και ποιοι τυχόν έχουν ωφεληθεί από τις αξίες που χάθηκαν;

Η θέση αυτή, όμως, ουσιαστικά σημαίνει: α) είτε ότι ο κ. Σταθούλης, που δεν μπορούσε να γνωρίζει από το 2007 τι θα συνέβαινε το 2020, απλά έδειχνε αμέλεια στη διαχείριση των οικονομικών υποθέσεων του Δήμου με αποτέλεσμα το αρχικό χρέος των 15 εκ περίπου να διπλασιαστεί, και άρα ο ίδιος με την άστοχη διαχείρισή του παίδευσε τον Δήμο οδηγώντας τον στο αδιέξοδο της μη αποπληρωμής, ώστε η LAMDA ως «από μηχανής Θεός» δήθεν να διασώσει το Δήμο διακανονίζοντας και μετά αναλαμβάνοντας το χρέος,  είτε

β) ότι ο κ. Σταθούλης, από το 2007 και μετά που έχει αναλάβει τα οικονομικά θέματα του Δήμου, γνώριζε ότι θα ερχόταν  η στιγμή η LAMDA να χρειαστεί αυτά τα ακίνητα για να νομιμοποιηθεί το MALL (δεν υπάρχουν άλλα που να εκπληρώνουν αυτόν τον σκοπό, άλλωστε) και έτσι, δεν αποπλήρωνε, ούτε διακανόνιζε  τις υποχρεώσεις του Δήμου, για να μην τα αποκτήσει στην κυριότητά του, ώστε να έχει η LAMDA την δυνατότητα να τα αποδώσει στο Δήμο αναλαμβάνοντας το διογκωμένο χρέος.

Ό,τι απ’ τα δύο κι αν συμβαίνει, είναι φανερό ότι καμία από τις διοικήσεις και τα στελέχη τους που διαχειρίστηκαν και συνεχίζουν να διαχειρίζονται την Μαρουσιώτικη περιουσία, ενδιαφέρονται για τους Μαρουσιώτες/τισσες και ειδικά για όσους/ες βιοπορίζονται από τα μικρομεσαία οικογενειακά εμπορικά καταστήματα της πόλης.

Η αλήθεια είναι ότι:

Αποπληρωμή του δανείου και απόκτηση των ακινήτων εκ μέρους του Δήμου, θα σήμαινε απλά ότι η LAMDA ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΟΤΕ να νομιμοποιήσει το MALL και συνακόλουθα ότι ο Δήμος θα ήταν «ο κυρίαρχος του παιχνιδιού» στη διαπραγμάτευση, όπου θα απαιτούσε από θέση ισχύος πραγματικό αντιστάθμισμα για την ζημιά που επιφέρει και θα επιφέρει στο διηνεκές το εν λόγω υπερογκώδες εμπορικό κέντρο στους Ψαλιδιώτες, στους Αγιοθωμίτες  και στα οικογενειακά μικροκαταστήματα του Αμαρουσίου.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι η LAMDA τελικά απέκτησε το επίμαχο ακίνητο που νομιμοποιεί το υπεραυθαίρετο του Mall όχι στα δήθεν 30 εκατομμύρια ευρώ χρέος (από τα οποία τάχα μας διέσωσε σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της διοίκησης Αμπατζόγλου που παραδόθηκε αμαχητί), όχι στα 15 εκατομμύρια που ήταν το αρχικό τίμημα για την αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου πριν 16 χρόνια (δηλαδή πριν δημιουργηθεί η λειτουργική υπεραξία του Mall αφού δεν είχε ανοίξει ακόμη), αλλά στα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι η ωφέλεια της LAMDA από τη λειτουργία του μεγαλύτερου αυθαίρετου της Ευρώπης υπολογίζοντας και τα όσα χρόνια διατηρείται ως παράνομο, ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια και αν συνυπολογίζει κανείς και τα πρόστιμα διατήρησης αυθαιρέτου που δεν πληρώθηκαν ποτέ,  μπορεί να υπερβαίνει το δισεκατομμύριο.

Την ωφέλεια αυτή, η LAMDA την αποκόμισε από τις Μαρουσιώτικες πλάτες και δεν θα μπορούσε να το καταφέρει, αν υπήρχε ισονομία στην χώρα μας και αν την διεκδικούσαν διαχρονικά οι διοικούντες τον Δήμο Αμαρουσίου.

Αντ’ αυτού οι αρμόδιοι εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών που πέρασαν μέχρι σήμερα και οι αντίστοιχοι του Κράτους και των τραπεζών – de facto – λειτούργησαν ως δανειστές και διακρατητές κρισιμότατης γης για λογαριασμό του Mall επί 17 χρόνια, ώστε να έχει στην ευχέρειά του και σε εξευτελιστική τιμή το κομμάτι γης που του χρειάστηκε για να νομιμοποιήσει την τεράστιας πολεοδομικής και οικονομικής αξίας αυθαιρεσία του.

————————-
Υ.Γ.: Η ιστορία της “ΑΘΜΟΝΟΝ” κρύβει και άλλα που θα έχουμε
την ευκαιρία να τα συζητήσουμε εν καιρώ.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου και Προστάτη του Πολυδρόσου Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης και Πατριαρχικού Εξάρχου της νήσου...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τον Τζον Μακ Κέιν στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2008 λαμβάνοντας το 52,92% των ψήφων με 365 εκλέκτορες, οι επικοινωνιολόγοι της εποχής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Εξωτερικών Συνεργείων Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, είδε από κοντά τις εργασίες καθαριότητας και συντήρησης σε...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη μείωση στις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 17ης...