fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Μαίρη Διακολιού: “Η στάση μας την εποχή της Καραντίνας”

mairidiakoliou

της Μαίρης Διακολιού:

Κατά την διάρκεια που οι αρμόδιες αρχές είχαν ανακοινώσει την απόφαση για τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών, η παράταξη «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» δια της επικεφαλής της δημοτικής συμβούλου, κ. Μ. Διακολιού, αποφάσισε να σταματήσει τις δημόσιες ανακοινώσεις που θα περιείχαν αντιπαραθέσεις και υποδείξεις προς την δημοτική αρχή.

Μάλιστα, ήδη από τις 20-3-2020 στείλαμε σχετική ηλεκτρονική επιστολή ενημέρωσης γι αυτή  μας την στάση στον δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Θ. Αμπατζόγλου, η οποία ανέφερε τα εξής:

«Αξιότιμε Δήμαρχε, κ. Αμπατζόγλου,

Εκ μέρους της παράταξης μας με την επιστολή αυτή σας ενημερώνω για τα εξής:

α. Θεωρούμε ότι οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας και οι ειδικοί επιστήμονες έχουν ήδη από πολλές ημέρες καταθέσει με λεπτομέρειες τι μέτρα πρέπει να ληφθούν και πώς πρέπει να λειτουργούν οι υπηρεσίες για το καλό τόσο των εργαζομένων τους, όσο και των εξυπηρετούμενων πολιτών. Συνεπώς, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει λόγος να σας απευθύνουμε τα ήδη γνωστά και αυτονόητα.

β. Είναι απόφαση της παράταξής μας να μην εκδίδονται αυτήν την περίοδο ανακοινώσεις που αφορούν ζητήματα γύρω από την επιδημία και τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου, θεωρώντας (επίσης) αυτονόητο, ότι η Διοίκηση θα εφαρμόσει όλες τις οδηγίες των αρμοδίων υπηρεσιών, και μάλιστα χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση, τώρα ακόμη είναι η ώρα της συνεισφοράς και της ευθύνης όλων, αν και η παράταξή μας θα είναι υπεύθυνα παρούσα και την ώρα του απολογισμού.

γ. Μέλη της παράταξής μας και εγώ προσωπικά θα βρισκόμαστε στην διάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή για εθελοντική συνεισφορά και υποστήριξη που τυχόν θα χρειαστούν για το συμφέρον των πολιτών της πόλης μας.


Ευχόμαστε υγεία και δύναμη σε όλες και όλους που εργάζονται για κοινωφελείς σκοπούς αυτήν την περίοδο.

Με εκτίμηση,

Μαίρη Διακολιού

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή»

Δημοτική Σύμβουλος»

Ωστόσο, δεν σταματήσαμε καθόλου την δραστηριότητά μας ως αντιπολίτευση, παρακολουθώντας συνεχώς τα θέματα της πόλης, με γνώμονα τα συμφέροντα των πολιτών της.Έτσι, καταθέταμε τις παρεμβάσεις μας κατευθείαν στο γραφείο δημάρχου και το αντίστοιχο του προέδρου του Δ.Σ., οι οποίες αφορούσαν:

  1. Ερώτημα αναφορικά με το κλείσιμο του δάσους Συγγρού (24-3-2010).
  2. Αίτημα για χορήγηση του  Πλάνου Εργασιών Έκτακτης Ανάγκης που υποβλήθηκε από τον Δήμο στο Υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
  3. Αίτημα για σίτιση των αδεσπότων κατά τη διάρκεια της καραντίνας (29-3-2020)
  4. Πρόταση απαλλαγής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών από τα δημοτικά τέλη για όσο διάστημα ανεστάλη η λειτουργία τους και για 6 μήνες μετά την επανέναρξή της (2-4-2020).
  5. Πρόταση ενίσχυσης των κοινωνικών δομών του Δήμου λόγω της αύξησης των αναγκών των πολιτών εξαιτίας της ύφεσης και της ανεργίας λόγω κορωνοϊού (2-4-2020).
  6. Πρόταση να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του κοινωνικού επιδόματος των 800 ευρώ και οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) (8-4-2020).
  7. Επιπλέον προτάσεις για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης με τη μορφή δήλωσης στο δια περιφοράς ΔΣ της 8-4-2020.
  8. Ερώτημα αναφορικά με τα κριτήρια βάσει των οποίων έγιναν οι προσλήψεις συμβασιούχων στο Δήμο Αμαρουσίου λόγω κορωνοϊού, με αφορμή την έλλειψη δημοσιότητας στο γεγονός (27-4-2020).
  9. Ερωτήματα αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις που θα λάβει ο Δήμος από Υπουργείο για την αντιμετώπιση του ζητήματος, ώστε να μην επωμίζονται το κόστος των μέτρων οι Μαρουσιώτες (ΔΣ 13 -5-2020).
  10. Δήλωση στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με την αμφισβητούμενη σκοπιμότητα του ανοίγματος των σχολείων και εναντίωσή μου στην πρόθεση για τοποθέτηση καμερών στις τάξεις (ΔΣ 13-5-2020).

Από τις αρχές Μαΐου οπότε και ανακοινώθηκε η σταδιακή άρση των μέτρων καραντίνας, η παράταξη μας συνεχίζει να δραστηριοποιείται, αλλά έχει ξεκινήσει πάλι να δημοσιοποιεί τις ενέργειες της, καθώς και τις θέσεις της για τα ζητήματα που ανακύπτουν.

Μαίρη Διακολιού

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ»

Δημοτική Σύμβουλος

Εγγραφές κολύμβηση Μαρούσι
Εγγραφές ποδόσφαιρο Μαρούσι
Ιαν 6, 2022 - Πεμ
Μαρούσι, Ελλάδα
14°C σποραδικές νεφώσεις
πέμ01/06 παρ01/07 σαβ01/08 κυρ01/09 δευ01/10
-/13°C
ασθενείς βροχοπτώσεις
15/11°C
ασθενείς βροχοπτώσεις
14/11°C
αυξημένες νεφώσεις
13/9°C
σποραδικές νεφώσεις
12/9°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΠΡΟΣΩΠΑ

Με ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Πολιτισμού, Γιάννης Νικολαράκος, επισημαίνει ένα πρόβλημα που παρατηρούμε όλοι οι δημότες κατά διαστήματα.  Αυτό των βαρέων απορριμάτων....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Κινηματογραφική διάρρηξη σε καφέ στο Μαρούσι, όπου οι δράστες παραβίασαν την είσοδο με καπάκι αποχέτευσης. Στο βίντεο, που έφερε στη δημοσιότητα ο Alpha, φαίνονται...

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Το Παράρτημα του ΚΕΠ του Δήμου Αμαρουσίου (Μεσογείων 82) την Τρίτη 4/1/2022 δεν θα λειτουργήσει για το κοινό λόγω κρουσμάτων Covid. Το κοινό θα...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τις 2 τελευταίες από τις 13 Παιδικές Χαρές  που είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021. Θ....