fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ο δήμος Αμαρουσίου αγκαλιάζει καινοτόμες δράσεις με σκοπό τη προστασία του περιβάλλοντος

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου) με σκοπό την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος της ζωής μας και να υιοθετηθούν νέες, πράσινες συνήθειες οι οποίες θα αποτελέσουν κομμάτι της ευρύτερης προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προσανατολιστεί σε ένα μοντέλο κυκλικής και βιώσιμης οικονομίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (#ΕUGreenDeal). Η τεχνολογία και πιο συγκεκριμένα ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα είναι ο καταλύτης της μετάβασης αυτής.

Ως πρώτο βήμα στη στρατηγική αυτή συνεργασία είναι η σύμπραξη με το ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ για τη δημιουργία ενός δικτύου φόρτισης για μικρές ατομικές συσκευές μέσω ηλιακής ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα οι φορτιστές τοποθετήθηκαν σε 5 στάσεις λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας Αμαρουσίου σε κεντρικά σημεία του δήμου, με μονάδα ηλιακής φόρτισης στο πάνω μέρος (πάνελ) και μονάδα παροχής ρεύματος μέσω δύο θυρών USB στους βραχίονες των στάσεων, που δίνουν τη δυνατότητα στους επιβάτες να φορτίσουν δωρεάν, μέσω της ηλιακής ενέργειας, τις προσωπικές τους κινητές συσκευές. Τα συστήματα είναι προσβάσιμα και διαθέσιμα προς όλους.

Θ. Αμπατζόγλου: «Αγκαλιάζουμε και υλοποιούμε όλες τις καινοτόμες δράσεις που σκοπό έχουν να προστατέψουν τις ζωές μας και το περιβάλλον»

Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Στέφανος Τσιπουράκης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τη σημασία αυτής της στρατηγικής συνεργασίας δεδομένων των ιδιαιτέρων συνθηκών που βιώνει το Μαρούσι λόγω της βαριάς υπερτοπικής χρήσης αλλά και της άμεσης ανάγκης να εφαρμόσει το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας το οποίο εκπονείται που θα επιφέρει και τις απαραίτητες αστικές αναπλάσεις σε συνδυασμό με τις πολεοδομικές τακτοποιήσεις που κρατούν πίσω την ανάπτυξη. Μεταφέροντας το μήνυμα του Δημάρχου ο κ. Τσιπουράκης ενδεικτικά δήλωσε: «Αγκαλιάζουμε και υλοποιούμε όλες τις καινοτόμες δράσεις που σκοπό έχουν να προστατέψουν τις ζωές μας και το περιβάλλον»

Από την πλευρά τους τόσο η κα Ελένη Παλαιολόγου ως επικεφαλής της Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, όσο και ο Δρ. Άγγελος Αδμίτης Δντής Έρευνας του ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ, αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα της συνεργασίας με τον Δήμο Αμαρουσίου δεδομένου του μητροπολιτικού του χαρακτήρα στα Βόρεια Προάστια και γενικότερα στη χώρα ως το μεγαλύτερο επιχειρηματικό κέντρο.

Παρόντες κατά την υπογραφή του Μνημονίου ήταν ακόμη ο Καθηγητής Ιωάννης Βασιλείου, Διευθυντής ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος και συντόνισε τις τεχνικές διαδικασίες υλοποίησης του πρώτου μέρους της Συνεργασίας στον Δήμο Αμαρουσίου.

Μετά το πέρας της υπογραφής του Μνημονίου πραγματοποιήθηκε επίδειξη σε Δημοτική Στάση του Αμαρουσίου.

 

 

Ιαν 24, 2022 - Δευ
Μαρούσι, Ελλάδα
0°C αραιές νεφώσεις
δευ01/24 τρι01/25 τετ01/26 πέμ01/27 παρ01/28
-/0°C
ήπιες χιονοπτώσεις
2/-4°C
αίθριος καιρός
3/-4°C
αίθριος καιρός
6/-1°C
αίθριος καιρός
8/1°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Μαρούσι αποχαιρετά τον Ιερέα Γεώργιο Γεμελιάρη. Ο Πατήρ Γεώργιος Γεμελιάρης υπηρέτησε την ενορία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου για περισσότερο από δύο δεκαετίες με ευλαβικότητα. Συλλυπητήριο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η πτώση της θερμοκρασία αναμένεται να είναι ισχυρή τις επόμενες μέρες στα Βόρεια Προάστια. Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 0 βαθμούς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην Πυροσβεστική καθώς ξέσπασε φωτιά σε εστιατόριο στο Μαρούσι επί της οδού Κυπρίων Αγωνιστών. Στο σημείο επιχείρησαν 13 πυροσβέστες με...

ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ

Το Θρυλικό όνομα της νεώτερης ελληνικής Ιστορίας, ο μαρουσιώτης Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Λούης ζωντάνεψε μέσα από το ομότιτλο ντοκιμαντέρ του Γιάννη Σμαραγδή το 2004....