fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Οι προτάσεις Μαγιάκη για την λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας και πληροφόρησης για τον κορονοϊό

Ενότητα εργο ανατροπη για το μαρουσι Μαγιακης

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ”,  κ. Λευτέρης Μαγιάκης δημοσιοποίησε με ανακοίνωσή του τις προτάσεις που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με την λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας και πληροφόρησης για τον κορονοϊό από τον Δήμο Αμαρουσίου.

Η ανακοίνωση του Λευτέρη Μαγιάκη:

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα (16-3-2020) από το Δήμο Αμαρουσίου για τη μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι στη σωστή κατεύθυνση. Είναι όμως κατά τη γνώμη μας ελλιπή. Δημοσιεύουμε την πρόταση που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 11-3-2020 και αναμένουμε από την Δημοτική Αρχή να λάβει και άλλα συμπληρωματικά μέτρα. Αναμφίβολα οι οδηγίες του αρμόδιου κρατικού φορέα (ΕΟΔΥ), της Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας οφείλουν να αποτελούν τις κατευθυντήριες γραμμές, τόσο για την στάση και τα μέτρα  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και ατομικά την στάση όλων εμάς των πολιτών.

Τα μέτρα οφείλουν να ληφθούν σε όλες  τις υπηρεσίες του δήμου ή υπό την εποπτεία του δήμου, όπου εκτελούνται βαριές και ανθυγιεινές εργασίες, ή υπάρχει μαζική προσέλευση πολιτών, ώστε να προστατευθούν τόσο οι ίδιοι οι πολίτες, όσο και οι υπάλληλοι. Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να διευκολύνει όλους τους υπαλλήλους της που λόγω των μέτρων αντιμετωπίζουν πρόβλημα προσέλευσης στην εργασία τους, σύμφωνα και με τα Κυβερνητικά μέτρα, ώστε να μην περικοπεί ο μισθός τους ή και η άδειά τους.

Δεν θεωρούμε ότι η λήψη προληπτικών μέτρων πρέπει να αντιμετωπίζεται ως «υστερία». Υπάρχει ανάγκη για την λήψη προληπτικών μέτρων στα πλαίσια των οδηγιών του ΕΟΔΥ, μέτρων συντονισμού των δημοτικών υπηρεσιών (πρόβλεψη που φαίνεται να απουσιάζει πλήρως από την σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) και πληροφόρησης του κοινού (ειδικά όσων δια ζώσης προσέρχονται σε δημοτικά καταστήματα) καθώς και προληπτικής διαμόρφωσης μηχανισμών αρωγής και εποπτείας, εάν από τα μεμονωμένα κρούσματα περάσουμε σε φάση έξαρσης (ειδικά εάν προκύψουν περιπτώσεις καραντίνας στα όρια του Δήμου μας).

Στα πλαίσια αυτά προτείνουμε:

 • Τον προσδιορισμό της οργανικής μονάδας (ή ομάδας εργασίας, αποτελούμενης από υπαλλήλους διαφορετικών οργανικών μονάδων και αντιδημάρχου-ων) στα πλαίσια του δήμου, που θα αναλάβει την εποπτεία της εξέλιξης του ιού και τη λήψη μέτρων, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, αλλά και τον συντονισμό των διαφορετικών δημοτικών υπηρεσιών και οργανισμών (υπηρεσία καθαριότητας, ΟΚΟΙΠΑΔΑ, σχολικές επιτροπές και διευθυντές σχολείων κλπ) για την ορθή και έγκαιρη εφαρμογή αυτών των μέτρων. Στη ομάδα αυτή πρέπει να συμμετέχει και εκπρόσωπος του σωματείου, ώστε να διασφαλίζεται τόσο η άμεση ενημέρωση, όσο και η συνεργασία και εμπιστοσύνη του προσωπικού του δήμου.
 • Ορισμός υπαλλήλου-«σημείου επαφής» σε κάθε κτήριο όπου στεγάζεται δημοτική υπηρεσία, ώστε να διασφαλίζεται η επιτυχής λήψη μέτρων που μεταβιβάζονται από την συντονιστική ομάδα.
 • Ανάρτηση των οδηγιών ατομικής υγιεινής του ΕΟΔΥ σε κάθε γκισέ/ γραφείο υπαλλήλου που έρχεται σε επαφή με κοινό (με έμφαση στη διατήρηση αποστάσεων ασφαλείας), ώστε να μην θεωρεί ο συναλλασσόμενος πολίτης ότι η τήρησή τους εναπόκειται στη διακριτική του ευχέρεια ή σε τυχόν «παραξενιά» του υπαλλήλου, καθώς και ανάρτησή τους σε εμφανή σημεία των δημοτικών υπηρεσιών.
 • Αφαίρεση από τις δημοτικές υπηρεσίες αντικειμένων κοινής χρήσης (στυλό, μολυβιών, μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων) και αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε διασφάλιση της απολύμανσης των αντικειμένων αυτών, για προστασία των πολιτών που τα χρησιμοποιούν, όπως συστήνει ο ΕΟΔΥ.
 • Έγκαιρη προμήθεια από το Δήμο επαρκούς ποσότητας αντισηπτικών διαλυμάτων (ή άλλων ισοδύναμων προϊόντων), που να καλύπτει το σύνολο των υπηρεσιών/ κτηρίων, καθώς και το χρονικό διάστημα που θεωρείται κρίσιμο, μέχρι το τέλος της άνοιξης. Η προμήθεια αυτή οφείλει να καλύπτει πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους του δήμου που σε καθημερινή βάση καλούνται να εργαστούν σε χώρους μαζικής συνάθροισης και, πιθανόν, προσέλευσης κοινού, και σε δεύτερο βαθμό τους συναλλασσόμενους πολίτες (οι οποίοι μπορούν να καλύπτονται και από τα προϊόντα που οι ίδιοι έχουν).
 • Διασφάλιση συχνών καθαρισμών λειών επιφανειών κοινής χρήσης, όπως προβλέπουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ορισμός, βάσει πλήθους που περνάει από κάθε υπηρεσία/ κτήριο, καθώς και πλήθους κοινών επιφανειών, από πλευράς της συντονιστικής ομάδας σε συνεννόηση με τους υπαλλήλους «σημεία επαφής», της συχνότητας καθαρισμών και των επιφανειών που πρέπει να καθαρίζονται, ώστε να υπάρχουν κοινοί και ομοιόμορφοι κανόνες.
 • Προληπτική και έγκαιρη διαμόρφωση μηχανισμού που θα συνδράμει συμπολίτες μας που τυχόν θα τεθούν σε καραντίνα. Ειδικά για συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας, θα είναι αναγκαία η αρωγή από πλευράς του Δήμου. Σε αυτά τα πλαίσια θα πρέπει να διασφαλιστεί η δυνατότητα των συμπολιτών μας να προμηθεύονται τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και προσωπικής υγιεινής χωρίς να βγαίνουν από το σπίτι τους, ειδικά σε περίπτωση που δεν μπορούν/ δεν θέλουν να τους συνδράμουν οικεία πρόσωπα.
 • Προμήθεια ατομικών μέσων προστασίας για την προφύλαξη των υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τον παραπάνω μηχανισμό, έπειτα από συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ για το ποια είναι τα αναγκαία μέσα ατομικής προστασίας, καθώς τα ΜΑΠ που χρησιμοποιούνται δεν έχουν σχέση με αυτά που απαιτούνται για την επαφή με φορείς του ιού.
 • Έγκαιρη ενημέρωση και συντονισμός με τις Υγειονομικές Περιφέρειες της Αττικής, ώστε ο Δήμος να είναι ενήμερος για τυχόν ύποπτα κρούσματα ή πολίτες με επιβεβαιωμένα κρούσματα που τίθενται σε καραντίνα στα όρια του, ώστε να μπορεί να διασφαλίζει μέσω του ανωτέρω μηχανισμού την αξιοπρεπή ποιότητα ζωής κατά το διάστημα της καραντίνας, αλλά και να εποπτεύει τους συμπολίτες μας για την εξέλιξη της υγείας τους και την τήρηση της καραντίνας.
 • Πρόβλεψη (και εξατομικευμένη ενημέρωση για αυτήν τη δυνατότητα) για δυνατότητα πρόσβασης στο κοινωνικό παντοπωλείο και τροφοδοσία από αυτό για συμπολίτες μας που βρίσκονται σε καραντίνα (οι ίδιο ή/και η οικογένειά τους) ώστε να διασφαλίζονται είδη πρώτης ανάγκης σε περίπτωση που βιώσουν αιφνίδια μεταβολή του ατομικού/ οικογενειακού εισοδήματος (π.χ. απόλυση, αδυναμία άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος ή οποιαδήποτε ιδιαίτερη επιβάρυνση λόγω καραντίνας). Διασφάλιση της ταχείας σύγκλισης της αρμόδιας επιτροπής για την εξέταση τέτοιων αιτημάτων.
 • Ενημέρωση των πολιτών να αποφεύγουν τις επισκέψεις τους σε επιχειρήσεις που παρουσιάστηκαν κρούσματα σε υπαλλήλους ή και χρήστες και παρακολούθηση των προληπτικών κυβερνητικών μέτρων που θα ληφθούν για αυτές τις επιχειρήσεις
 • Συνάντηση του δημάρχου και αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου με τους επικεφαλής των εκκλησιών της πόλης, ώστε να υπάρξει συντονισμός και ανταλλαγή απόψεων για την λήψη μέτρων προστασίας σε έναν από τους βασικούς χώρους μαζικής συνάθροισης όπου προσέρχονται ευπαθείς ομάδες».
προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
ΚΔΑΠ
Ιούλ 25, 2022 - Δευ
Μαρούσι, Ελλάδα
28°C αίθριος καιρός
δευ07/25 τρι07/26 τετ07/27 πέμ07/28 παρ07/29
-/28°C
αίθριος καιρός
33/26°C
αίθριος καιρός
35/25°C
αίθριος καιρός
34/25°C
αίθριος καιρός
33/23°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 3η συνεχή χρονιά, το Αrtemis Fight Night ΙΙΙ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αίθριου Θεάτρου στο Μαρούσι....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής που διενεργήθηκε το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αριθμοί που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου ακολούθησαν δυστυχώς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τρεις τραυματίες σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου. Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο γύρω στις...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μέσω του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιεί πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τους χαμηλοσυνταξιούχους – μέλη του ΚΑΠΗ...