fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Συνάντηση αντιπροσωπείας της παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ” με το Σύλλογο Εργαζομένων του Σικιαριδείου Ιδρύματος.

Την Παρασκευή 15-11-2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της παράταξης με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Εργαζομένων του Σικιαριδείου Ιδρύματος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θ. Σπύρου, παρουσία και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ενημέρωσε για την τρέχουσα κατάσταση και τα προβλήματα του Ιδρύματος.

Το Ίδρυμα εξακολουθεί να υπολειτουργεί και να παρέχει τις υπηρεσίες σε μόλις 80 καταρτιζόμενους έναντι 220 που είναι η δυναμικότητα του.

Συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση του με αποτέλεσμα το έλλειμμα της χρήσης 2018 να ήταν 139 χιλιάδες ευρώ που προστέθηκαν στο ήδη μεγάλο σωρευτικό έλλειμμα του Ιδρύματος, κυρίως προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Επικρατεί αβεβαιότητα και ανασφάλεια τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους γονείς και κηδεμόνες των νέων που είναι σήμερα στο Ίδρυμα σχετικά με το μέλλον της δομής και την τύχη των εξυπηρετουμένων από αυτή.

Η πρόταση του απερχόμενου ΔΣ για τη μετατροπή του Ιδρύματος σε ΝΠΔΔ που θα μπορούσε να επιλύσει οριστικά τα προβλήματα με κρατική χρηματοδότηση  διατυπώθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου 2019. Αλλά και η σημερινή Κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα παρά τις οχλήσεις του Συλλόγου.

Σε ότι αφορά το Δήμο Αμαρουσίου η προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Δήμου και του Ιδρύματος για δημιουργία ΚΔΑΠ-ΜΕΑ που θα ήταν σημαντική υποστήριξη για τα ΑμεΑ του Αμαρουσίου ειδικά τις απογευματινές ώρες παραμένει ανενεργή. Η προγραμματική θα μπορούσε να επιλύσει μερικά τρέχοντα προβλήματα του Ιδρύματος, όπως πχ η συντήρηση των κτιριακών υποδομών και των αθλητικών χώρων προς όφελος του Ιδρύματος και των Μαρουσιωτών.

Ο Σύλλογος βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Ομοσπονδία Γονέων (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), την Εθνική Συνομοσπονδία (ΕΣΑμεΑ) και το Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων του Ιδρύματος για την προώθηση των στόχων τους.

Παρά τις δυσκολίες στο Σικιαρίδειο με τη συνδρομή των εργαζομένων εφαρμόζεται πρόγραμμα κατάρτισης παιδιών προσφύγων με νοητικά προβλήματα που όμως λήγει τις προσεχείς ημέρες. Η μεταφορά τεχνογνωσίας στο Δήμο Αμαρουσίου πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα θα ήταν από πλευράς εργαζομένων πολύ χρήσιμο να αξιοποιηθεί.

Η παράταξη μας διαχρονικά στηρίζει τους εργαζόμενους στις προσπάθειές τους προκειμένου η δομή να παραμείνει ανοιχτή και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της για την ψυχική, κοινωνική και θεραπευτική φροντίδα των νέων με νοητική υστέρηση και την ομαλή τους ένταξη στην οικογένεια και την κοινωνία.

Η παράταξη μας καλεί τη Διοίκηση του Δήμου να ενεργοποιήσει άμεσα την προγραμματική συμφωνία με το Σικιαρίδειο Ίδρυμα και θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και των γονέων.

Σοβαρό θέμα επίσης είναι και η συνέχιση της δωρεάν μεταφοράς των νέων στο Ίδρυμα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής που λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο 2020.

Καλεί επίσης την Κυβέρνηση να υλοποιήσει την πρόταση για μετατροπή του Ιδρύματος σε ΝΠΔΔ σύμφωνα και με την υπάρχουσα πρόταση.

Από πλευράς της παράταξης συμμετείχαν στη συνάντηση ο επικεφαλής Λ. Μαγιάκης και ο Γ. Παϊλόπουλος μέλος της παράταξης και ειδικός ψυχολόγος για ΑμεΑ.

19/11/2019

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Ιούλ 3, 2022 - Κυρ
Μαρούσι, Ελλάδα
27°C αίθριος καιρός
κυρ07/03 δευ07/04 τρι07/05 τετ07/06 πέμ07/07
αίθριος καιρός
29/23°C
αίθριος καιρός
29/19°C
αίθριος καιρός
31/20°C
αίθριος καιρός
32/22°C
αίθριος καιρός
33/24°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε μία ακόμη δράση «Νοιάζομαι»,  προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου για την προστασία των αδέσποτων της πόλης που αφορά σε συγκέντρωση τροφών και φαρμάκων για τα αδεσποτάκια σκύλους και...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από το σοβαρό, τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην λεωφόρο Κηφισίας κατέγραψε κάμερα ασφαλείας από κατάστημα της περιοχής....

ΓΕΝΙΚΑ

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύ​θυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Σημαντικό μέρος των εκδηλώσεων καταλαμβάνουν...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μετά από ένα ικανό διάστημα πιλοτικής λειτουργίας και εκπαίδευσης του προσωπικού του Δήμου που εμπλέκεται με την εξυπηρέτηση των Δημοτών, η ανανεωμένη υπηρεσία «Γραμμή Δημότη...