fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Συνάντηση Πατούλη – Αμπατζόγλου για το ζήτημα στο Χ.Ε.Υ. της Λ. Κηφισίας 

Επί τάπητος τέθηκε στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου και με επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, το ζήτημα, της αιφνίδιας και εν κρυπτώ απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος κου Γεώργιου Σταθάκη, με την οποία προσδιορίζονται οι όροι δόμησης και οι εμπορικές χρήσεις στο Χ.Ε.Υ. της Λ. Κηφισίας ( περιοχή Αγίου Θωμά) .

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σπύρος Σταθούλης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελευθέριος Μαγιάκης, ο νεοεκλεγείς επικεφαλής της παράταξης «Πάθος και Λύσεις για το Μαρούσι» κ. Ιωάννης Νικολαράκος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γεώργιος Διδασκάλου.

Μετά από μία ενδελεχή ενημέρωση της Διοίκησης προς τους παριστάμενους για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί έως σήμερα, καθώς και για τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά, με την άμεση ακύρωση του καθορισμού χρήσεων γης στους Χώρους Εγκατάστασης Υποστήριξης (Χ.Ε.Υ.) εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου και την παραχώρηση των χώρων αυτών για τη δημιουργία κοινόχρηστων –κοινωφελών χώρων που έχει ανάγκη η πόλη, αποφασίστηκε ομόφωνα:

Αφενός, ο Δήμος Αμαρουσίου να προχωρήσει σε όλες τις νομικές ενέργειες για την ακύρωση της απόφασης και αφετέρου, να διατυπωθεί με επιστολή προς τον κ. Υπουργό, η καθολική αντίρρηση επί της απόφασης αυτής, επαναλαμβάνοντας, παράλληλα, τη δίκαιη διεκδίκηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την άμεση παραχώρηση του χώρου, σε μία ήδη υπερκορεσμένη περιοχή με υπερτοπικές χρήσεις.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης σε σχετική δήλωσή του υπογράμμισε:
« Προχωρούμε σε κάθε νομική διαδικασία για την προάσπιση της δίκαιης διεκδίκηση της πόλης μας. Για άλλη μια φορά η κεντρική εξουσία αποφασίζει αγνοώντας επιδεικτικά  την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατ’ επέκταση τους πολίτες. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν γιατί αιφνιδιαστικά και εν κρυπτώ εν μέσω προεκλογικής περιόδου ελήφθη αυτή η απόφαση που θα επιβαρύνει την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής. Ο κ. Υπουργός οφείλει να απαντήσει ποιά σκοπιμότητα εξυπηρετεί αυτή η μεθόδευση και από πού εκπορεύεται η βούληση αυτή, ανοίγοντας το δρόμο για την παραχώρηση ενός ακόμη Χ.Ε.Υ. προς ιδιωτική εκμετάλλευση.»           

Η συνάντηση του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη με τους επικεφαλής των παρατάξεων θα επαναληφθεί σύντομα  για την συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών.

Ιαν 28, 2022 - Παρ
Μαρούσι, Ελλάδα
1°C αίθριος καιρός
παρ01/28 σαβ01/29 κυρ01/30 δευ01/31 τρι02/01
αίθριος καιρός
7/4°C
αυξημένες νεφώσεις
7/5°C
αραιές νεφώσεις
8/5°C
αίθριος καιρός
11/4°C
αυξημένες νεφώσεις
14/7°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η πτώση της θερμοκρασία αναμένεται να είναι ισχυρή τις επόμενες μέρες στα Βόρεια Προάστια. Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 0 βαθμούς...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Μαρούσι αποχαιρετά τον Ιερέα Γεώργιο Γεμελιάρη. Ο Πατήρ Γεώργιος Γεμελιάρης υπηρέτησε την ενορία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου για περισσότερο από δύο δεκαετίες με ευλαβικότητα. Συλλυπητήριο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διακοπές του ρεύματος σημειώνονται σε δεκάδες περιοχές της Αττικής εδώ και κάποιες ώρες και οι περισσότερες από αυτές οφείλονται σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο γνωστός Μαρουσιώτης που βγήκε για snowboard πέρσι εκμεταλλευόμενος το χιονισμένο τοπίο της πόλης ξαναχτυπά. Σε αυτή την κακοκαιρία με τη βοήθεια αυτοκινήτου. Ο...