fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Συνάντηση Θ. Αμπατζόγλου με τους διευθυντές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Θ. Αμπατζόγλου: Προτεραιότητά μας η ασφάλεια για τη σχολική κοινότητα – Σύντομα θα παρουσιάσουμε το θεσμό του «Συμβουλίου Νέων»

Την πρώτη συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στη διάρκεια της οποίας τους ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της Διοίκησης αλλά και για μία σειρά από παρεμβάσεις με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας στους σχολικούς χώρους, την εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και καινοτόμες δράσεις όπως το «Συμβούλιο Νέων».

Κατά τη διάρκεια της πρώτης αυτής συνάντησης, ο κ. Αμπατζόγλου, αναφέρθηκε στο δυναμικό κεφάλαιο της κοινωνίας που αποτελεί η νεολαία της πόλης, και για τον λόγο αυτό, τόνισε, «η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας βρίσκεται στις προτεραιότητες της δημοτικής Αρχής».

Από τη δική τους πλευρά οι διευθυντές των σχολείων, ευχήθηκαν καλή και παραγωγική θητεία στο Δήμαρχο και παρουσίασαν τα θέματά τους τόσο προφορικά όσο και σε γραπτά υπομνήματα και οριοθετήθηκε ο τρόπος συνεργασίας με τις υπηρεσίες του Δήμου, για την βέλτιστη και ταχύτερη αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατά το κλείσιμο της συνάντησης με τους διευθυντές των σχολείων, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Για εμάς η στήριξη της σχολικής κοινότητας είναι αδιαπραγμάτευτη. Θέλουμε σχολεία ασφαλή και φιλικά προς τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Για αυτό και επιθυμούμε μία εποικοδομητική συνεργασία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου με τους διευθυντές προκειμένου για την άμεση διαχείριση των υφιστάμενων προβλημάτων και όποιων νέων παρουσιάζονται. Στο πλαίσιο αυτό επεξεργαζόμαστε μία σειρά από παρεμβάσεις που σχετίζονται με την ενίσχυση της ασφάλειας και τον έλεγχο των συστημάτων πυρασφάλειας σε όλους τους σχολικούς χώρους, την πιστοποίηση όλων των αθλητικών χώρων εντός των σχολικών μονάδων και την αισθητική αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων. Ειδική μέριμνα θα δοθεί σε συγκεκριμένες σχολικές εγκαταστάσεις όπου κατόπιν της αυτοψίας που πραγματοποιήσαμε, εντοπίστηκαν ελλείψεις και προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Θέλουμε, όμως, και σχολεία με τους μαθητές συμμέτοχους στις αποφάσεις που τους αφορούν, για αυτό και επιθυμούμε τη δημιουργία Συμβουλίου Νέων για την εκπροσώπηση της μαθητικής κοινότητας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κα Ελένη Λέκκα- Καλαντζάκη,  ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης Κτιρίων του Δήμου Αμαρουσίου κ. Κυριάκος Γαϊτανίδης και η σύμβουλος του Δημάρχου επί τεχνικών θεμάτων κα Αθηνά Ρέππου. Παραβρέθηκαν επίσης ο Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής κ. Στέφανος Τσιπουράκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Σαγρής.

Θα ακολουθήσει ανάλογη συνάντηση εργασίας και  με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων των υπολοίπων βαθμίδων εκπαίδευσης.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Ιούλ 3, 2022 - Κυρ
Μαρούσι, Ελλάδα
26°C αίθριος καιρός
κυρ07/03 δευ07/04 τρι07/05 τετ07/06 πέμ07/07
αίθριος καιρός
29/23°C
αίθριος καιρός
29/19°C
αίθριος καιρός
31/20°C
αίθριος καιρός
32/22°C
αίθριος καιρός
33/24°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε μία ακόμη δράση «Νοιάζομαι»,  προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου για την προστασία των αδέσποτων της πόλης που αφορά σε συγκέντρωση τροφών και φαρμάκων για τα αδεσποτάκια σκύλους και...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από το σοβαρό, τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην λεωφόρο Κηφισίας κατέγραψε κάμερα ασφαλείας από κατάστημα της περιοχής....

ΓΕΝΙΚΑ

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύ​θυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Σημαντικό μέρος των εκδηλώσεων καταλαμβάνουν...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μετά από ένα ικανό διάστημα πιλοτικής λειτουργίας και εκπαίδευσης του προσωπικού του Δήμου που εμπλέκεται με την εξυπηρέτηση των Δημοτών, η ανανεωμένη υπηρεσία «Γραμμή Δημότη...