Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Θ. Αμπατζόγλου: Όλοι μαζί καταγράφουμε, ακούμε, δουλεύουμε, παρεμβαίνουμε και αλλάζουμε την πόλη. (Βίντεο)

Σημεία ομιλίας του νέου δήμαρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μετά την χθεσινή ορκωμοσία:

Πρόταγμα και άξονας της φιλοσοφίας μας είναι να καταστεί ο πολίτης πρωταγωνιστής

«Στόχος μας είναι όλοι οι πολίτες να βιώνουν μια σύγχρονη, φιλική και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών. Τον πολίτη και το δημότη της πόλης μας εκφράζουμε. Αυτόν κληθήκαμε με την εντολή σας να υπηρετήσουμε, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά του, αξιοποιώντας την κρατική χρηματοδότηση, τους κοινοτικούς πόρους και κάθε σύγχρονο χρηματοδοτικό εργαλείο. Για να γίνουν όμως πράξη όλα αυτά, πρέπει και οι Δημοτικές υπηρεσίες να λειτουργούν υπεύθυνα και άψογα. Να γίνουν προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να απευθυνθώ σε όλο το Προσωπικό του Δήμου και να τους διαβεβαιώσω ότι θα έχουν κάθε δυνατή συμπαράσταση και καθοδήγηση.Οι Δημοτικοί υπάλληλοι αποτελούν την καρδιά και τους πνεύμονες, αλλά και την ραχοκοκαλιά θα έλεγα της Δημοτικής λειτουργίας που πρέπει να είναι γρήγορη, φιλική, αποτελεσματική και σύγχρονη. Κάθε υπάλληλος του Δήμου πρέπει να νοιώθει ότι είναι επιτελικό  στέλεχος. Να πιστέψει ότι είναι ο ηγέτης και ο πυλώνας του πιο νευραλγικού τομέα του Δήμου. Που ψάχνει να βρει λύση στα προβλήματα και όχι πρόβλημα σε κάθε λύση. Πιστεύω στην ουσιαστική συμβολή τους και στηρίζομαι στην πολύτιμη εμπειρία τους»  τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Με ενότητα, συμπόρευση και αποτελεσματικότητα θα κάνουμε πράξη το όραμά μας

Ο κ. Δήμαρχος  υποστήριξε ότι χρειάζεται η ενότητα και η συμπόρευση όλων μας για να δοθούν λύσεις στην καθημερινότητα του πολίτη και δήλωσε ο ίδιος προσωπικά συναινετικός και υπέρ του διαλόγου με όλες τις υγιείς δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας.

«Δεν πρόκειται να απαριθμήσω τα προβλήματα που αναζητούν λύσεις,  τονίζω όμως ότι τα προβλήματα μας αναγκάζουν να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας ξεπερνώντας αντιθέσεις, εγωισμούς και αντιπαλότητες. Κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να διαψεύσει και να απογοητεύσει τους Μαρουσιώτες. Γι’ αυτό υποστηρίζω ότι χρειάζεται ενότητα και συμπόρευση όλων μας. Προσωπικά γνωρίζετε ότι είμαι άνθρωπος της συναίνεσης και του διαλόγου, αλλά με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.

Απευθύνομαι προς όλους με εντιμότητα και καθαρό λόγο. Όλοι μαζί καταγράφουμε, ακούμε, δουλεύουμε, παρεμβαίνουμε και αλλάζουμε την πόλη.

 1. Η μάχη της καθημερινότητας σε όλες τις γειτονιές.
  Η καθαριότητα, τα πεζοδρόμια, οι δρόμοι, τα όμβρια, το κυκλοφοριακό, η στάθμευση, το Σχέδιο πόλης, τα σχολεία.
 2. Η συνεργασία και η συμμετοχή των ενεργών πολιτών.
  Η αναβάθμιση της Δημόσιας Διαβούλευσης και η γραμμή Δημότη.
 3. Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη.
  Με συνεχή αναβάθμιση των κοινωνικών δομών και της κοινωνικής πολιτικής.
 4. Ο πολιτισμός και ο Αθλητισμός που είναι βασικές προτεραιότητες.
 5. Ο λόγος της Νέας Γενιάς και η δημιουργία Συμβουλίου Νέων.
 6. Το πράσινο και το περιβάλλον που θα αποτελέσει αιχμή του δόρατος για τη Νέα Διοίκηση.
 7. Η ασφάλεια του πολίτη που είναι κεντρικό ζήτημα για όλους μας.
 8. Η πολιτική προστασία.
 9. Η αισθητική αναβάθμιση του κέντρου και των γειτονιών.
 10. Η τόνωση της αγοράς, της μικρής επιχειρηματικότητας και η ενίσχυση της απασχόληση

Γνωρίζουμε τις απαιτήσεις και οφείλουμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά και χρηστά. Με τους εργαζόμενους του Δήμου στο πλευρό μας γιατί μαζί τους θα υπηρετήσουμε τον πολίτη. Καλούμαστε όπως έλεγε και ο Νίκος Καζαντζάκης «Να αγαπήσουμε την ευθύνη ».Δεσμεύομαι πως αυτό θα το κάνουμε πράξη.»

Αγκαλιάζουμε όλους τους πολίτες με ανθρωπιά και κοινωνική αλληλεγγύη

«Κάθε κίνηση προς τα εμπρός προϋποθέτει την συνεργασία του Δήμου και των Υπουργείων. Τα πρώτα δείγματα συνεργασίας είναι εξαιρετικά θετικά και μας δίνουν αισιοδοξία. Με την ευκαιρία της παρουσίας του Περιφερειάρχη Αττικής κου Γιώργου Πατούλη που γνωρίζει το Μαρούσι και αγαπά το Μαρούσι, θέτω ήδη 5 μεγάλα θέματα:

 1. Διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς
 2. Πράξη εφαρμογής Ν. Σωρού
 3. Ασφαλτοστρώσεις
 4. Γήπεδο
 5. Πεζογέφυρα

Ενώπιον σας βρίσκεται μια Νέα Δημοτική Αρχή με συλλογικό όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα που φιλοδοξεί να πραγματώσει, με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια, με ανθρωπιά και κοινωνική ευαισθησία, αγκαλιάζοντας όλους τους πολίτες.»

Γινόμαστε μια ομάδα για το συμφέρον της πόλης μας

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι πίστεψαν κα στήριξαν την προσπάθεια για μια Νέα Εποχή στο Μαρούσι.

«Είμαι ευγνώμων σε όλους εκείνους που με πίστεψαν και με στήριξαν από την πρώτη στιγμή. Είμαι ευγνώμων σε όσους στελέχωσαν τις γραμμές μας από την πρώτη ώρα. Τους εθελοντές που δούλεψαν σκληρά και μεθοδικά. Οφείλω ένα δημόσιο ευχαριστώ σε όλους όσους πύκνωσαν τις γραμμές μας στην πορεία και σήμερα συμπορευόμαστε. Ανοίγουμε τις πόρτες, ξεπερνάμε τις προεκλογικές αντιθέσεις, συνεργαζόμαστε, γινόμαστε μια ομάδα για το συμφέρον  πόλης. Καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους μας. Καλή αρχή για το Μαρούσι μας, το Μαρούσι της Νέας Εποχής που μόλις ανέτειλε.»

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διατήρηση της πόλης καθαρής και λειτουργικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εκτός...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ενθουσίασε τους θεατές κάθε ηλικίας η διαχρονική και καταξιωμένη ερμηνεύτρια Ελευθερία Αρβανιτάκη με τον εξαιρετικό Κώστα Τριανταφυλλίδη στη μεγάλη συναυλία που έδωσαν στο Αμαλίειο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Αλέξης Ιατρίδης μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με την νεοσύστατη AI Music. Πρόκειται για ένα φρέσκο τραγούδι, με ανεβαστική μελωδία που μιλάει...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με πρωταγωνιστές τους μικρούς φίλους του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και πλήθους γονέων και συγγενών η γιορτή των Βρεφονηπιακών...