fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί τα τελευταία χρόνια, αναμφισβήτητα, μια υπαρξιακή απειλή.

Η προστασία του φυσικού κόσμου και κατ’ επέκταση η υγεία του πλανήτη, είναι μια διαρκής μάχη με τον χρόνο, και αποτελεί προστιθέμενη αξία για την ίδια την ζωή που είναι υπό πίεση.

Οι φυσικές καταστροφές, οι πανδημίες, η ερημοποίηση, οι πλημμύρες και οι καύσωνες, τα εκατομμύρια είδη που απειλούνται με εξαφάνιση και οι ωκεανοί που διαρκώς μολύνονται, είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Η αλόγιστη, επίσης, συνέχιση ηλεκτροπαραγωγής από άνθρακα αντί της εναλλακτικής χρήσης ήπιων (φυσικών) μορφών ενέργειας, η ανορθολογική διαχείριση απορριμμάτων και οργανικών αποβλήτων, επιβαρύνουν όχι μόνο τον αέρα που αναπνέουμε, αλλά και τα τρόφιμα που τρώμε, καθώς και την ποιότητα του νερού που πίνουμε.

Η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος υπογραμμίζει και μας υπενθυμίζει τους προφανείς κινδύνους τους οποίους προκαλεί η ανεξέλεγκτη ανθρώπινη δραστηριότητα και αδιαφορία για την μη λήψη αποτελεσματικών μέτρων.

Η προστασία του περιβάλλοντος – ειδικά – για τον Δήμο Αμαρουσίου, αποτελεί κοινωνική και πολιτική προτεραιότητα καθώς είναι ένας Δήμος επιβαρυμένος από την βαριά υπερτοπική χρήση και από την κυριαρχία του τσιμέντου και του αυτοκινήτου έναντι του πρασίνου και της εναλλακτικής κυκλοφορίας.

Ως Δημοτική αρχή εκτελούμε πρόγραμμα αναζωογόνησης των πράσινων χώρων της πόλης μας, της δημιουργίας νέων και του συνολικού ελεύθερου χώρου για τους πεζούς, με τη βοήθεια του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και του νέου Σχεδίου Πόλης. Παράλληλα εκτελούμε πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των πολιτών όσο αφορά τους κινδύνους της ρύπανσης και των ωφελειών της ανακύκλωσης, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις υποδομές καθαριότητας του Δήμου μας.

Ως Δημοτική αρχή, τέλος συμμετέχουμε ενεργά και στηρίζουμε βιωματικές δράσεις όπως τη συμμετοχή των πολιτών – όλων των ηλικιών – σε ειδικές οργανωμένες δράσεις καθαριότητας και ευπρεπισμού κοινόχρηστων χώρων, που διενεργούνται κάθε εβδομάδα και βάσει προγράμματος καλύπτουν περιοδικά όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου.

Αυτή την μάχη, για ένα βιώσιμο μέλλον για το Μαρούσι μας, την Αττική μας και την Ελλάδα μας, θα την κερδίσουμε, Πολιτεία και Πολίτες όλοι μαζί.

Είναι μία καθημερινή μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής μας.

Ιαν 29, 2022 - Σαβ
Μαρούσι, Ελλάδα
5°C αίθριος καιρός
σαβ01/29 κυρ01/30 δευ01/31 τρι02/01 τετ02/02
αραιές νεφώσεις
7/5°C
σποραδικές νεφώσεις
8/5°C
αίθριος καιρός
11/5°C
αυξημένες νεφώσεις
14/7°C
ασθενείς βροχοπτώσεις
13/9°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η πτώση της θερμοκρασία αναμένεται να είναι ισχυρή τις επόμενες μέρες στα Βόρεια Προάστια. Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 0 βαθμούς...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Μαρούσι αποχαιρετά τον Ιερέα Γεώργιο Γεμελιάρη. Ο Πατήρ Γεώργιος Γεμελιάρης υπηρέτησε την ενορία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου για περισσότερο από δύο δεκαετίες με ευλαβικότητα. Συλλυπητήριο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διακοπές του ρεύματος σημειώνονται σε δεκάδες περιοχές της Αττικής εδώ και κάποιες ώρες και οι περισσότερες από αυτές οφείλονται σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο γνωστός Μαρουσιώτης που βγήκε για snowboard πέρσι εκμεταλλευόμενος το χιονισμένο τοπίο της πόλης ξαναχτυπά. Σε αυτή την κακοκαιρία με τη βοήθεια αυτοκινήτου. Ο...