Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Απολογισμός Έργου της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Αμαρουσίου

Εν όψει των εσωκομματικών εκλογών της 24ης Οκτωβρίου,2021 ο Πρόεδρος Χρήστος Μπελεγράτης και τα Μέλη του Δ.Σ.Σ. Κονδύλης, Ε. Παπαδοπούλου, Κ. Πάσχου, Α. Τσουκαλά, Α. Λεμονίδης, Α. Μπραϊμης,  Ν. Πασαδέλης, Λ. Μαμούρης, Δ. Λέκκας, Ε. Κωνσταντοπούλου, Ε. Πουγγία, Δ. Σαράντου, Θ. Νάκου, Ν. Νίντος, Ξενάκη Β. και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ  Η. Ζορμπαλάς  της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Αμαρουσίου ενημερώνει τα Μέλη και τους φίλους της για το έργο που επιτελέσθηκε την τελευταία θητεία της ΔΗΜ.Τ.Ε.

Έργο που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τον κανονισμό του κόμματός μας και κύρια αποστολή του  ήταν η συνεχής και άμεση πολιτική και ουσιαστική παρέμβαση στην τοπική κοινωνία του Δήμου μας.

Για το σκοπό αυτό επεδίωξε την ενθάρρυνση της ενεργού ενασχόλησης των πολιτών με τα δημόσια δρώμενα, δίνοντας παράλληλα  ιδιαίτερη έμφαση στην καταγραφή των προβλημάτων της περιοχής και στην επεξεργασία και υλοποίηση δράσεων, που απέβλεπαν  στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής καθώς και στη χρήσιμη ενημέρωση των πολιτών.

Πέραν αυτών, επιτελέσαμε στο ακέραιο το καθήκον της ΔΗΜ.Τ.Ο. για προώθηση και προβολή των ιδεολογικών αρχών και των πολιτικών θέσεων του κόμματος στην περιοχή ευθύνης μας πετυχαίνοντας την ένταξη στους κόλπους της Ν.Δ. όσο το δυνατόν περισσοτέρων Μελών.

Μεριμνήσαμε για τη συμμετοχή, αξιοποίηση και δραστηριοποίηση των μελών στους κάθε είδους φορείς της τοπικής κοινωνίας, όπως συλλόγους, επιτροπές, υπηρεσίες κ.λ.π.

          Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Αμαρουσίου τήρησε απόλυτα όλα αυτά τα χρόνια την αποστολή της στην τοπική κοινωνία του Αμαρουσίου και κέρδισε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας για την συμμετοχή τους στα δημόσια δρώμενα, καταγράφοντας  προβλήματα της περιοχής ευθύνης της και προωθώντας τα  προς επίλυση στις ανάλογες υπηρεσίες.

Με τη συνεχή παρουσία των Μελών του Δ.Σ. σε όλες τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής και σε όλους τους συλλόγους του Δήμου, κατορθώσαμε να είμαστε ενήμεροι για όλα τα υπαρκτά προβλήματα των κατοίκων της περιοχής και της καθημερινότητάς τους.

Η καθημερινή παρουσία συμπολιτών στο Γραφείο μας για την επίλυση των προβλημάτων τους, μας έδωσε ταυτοχρόνως τη δύναμη να επιτελούμε την αποστολή μας σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Όμως δεν αρκεσθήκαμε στις επαφές εντός του Γραφείου μας, αλλά επιδοθήκαμε στην διαρκή προβολή των ιδεολογικών Αρχών και των πολιτικών θέσεων του Κόμματός μας μέσω γόνιμων διαλόγων και επιχειρημάτων  σε στέκια, πλατείες και καφετέριες.

Με την χρήσιμη ενημέρωση των πολιτών μας τα τρεισήμισι χρόνια της θητείας μας και προωθώντας τις υποδείξεις μας στους αρμοδίους συμβάλαμε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Δήμο Αμαρουσίου, γεγονός που κατέστησε την πόλη μας  Μητροπολιτικό Δήμο στα Βόρεια Προάστια, στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού, της κοινωνικής μέριμνας του εμπορίου και του αθλητισμού.

Στα πλαίσια του καθήκοντος  της Τ.Ο. για προώθηση και προβολή των ιδεολογικών Αρχών και των πολιτικών θέσεων του κόμματός μας  πραγματοποιήσαμε   πολλαπλές εκδηλώσεις που στέφθηκαν με απόλυτη οργανωτική επιτυχία και συμμετοχή πλήθους  μελών και φίλων.

 

Μέσω των εκδηλώσεων αυτών, πέραν των μελών και των φίλων της Ν.Δ προσελκύσαμε και ανένταχτους πολίτες δίνοντάς τους την ευκαιρία να υποβάλουν επίκαιρες ερωτήσεις και να πάρουν πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις από Υπουργούς-Βουλευτές του Βόρειου Τομέα.

 

Σε ετήσια βάση οργανώθηκαν  6 έως 8 εκδηλώσεις, όπως: τρεις συνεστιάσεις σε κλειστό ή ανοικτό χώρο (πλατεία) και τρεις με τέσσερις ημερίδες με διάφορα θέματα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά και κυρίως εθνικά που απασχολούν τους συμπολίτες μας με τη συμμετοχή των επτά (7) Υπουργών –Βουλευτών του Βορείου Τομέα και άλλων διαφόρων επιστημόνων, δημοσιογράφων, διεθνολόγων και του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου καθώς επίσης και του Γραμματέα Οργανωτικού του κόμματός μας κ. Στέλιου Κονταδάκη.

     Οι σοβαρές και εμπεριστατωμένες ομιλίες των Υπουργών και Βουλευτών μας στις επιμορφωτικές εκδηλώσεις μας και η καθημερινή συλλογική προσπάθεια και ενασχόληση των μελών του Δ.Σ. της ΔΗΜ.Τ.Ε. μας,  συνέβαλαν θετικά, ώστε η δύναμη της Ν.Δ. από το 34% που είχαμε μέχρι τις εκλογές του 2019 να φτάσει στο 47,23% στο Δήμο Αμαρουσίου.

 

Τα ποσοστά  και η αύξηση αυτή δεν επιτεύχθηκαν τυχαία, αλλά ήταν αποτέλεσμα καθημερινής συλλογικής προσπάθειας και ενασχόλησης όλων των μελών του Δ.Σ. της ΔΗΜ.Τ.Ο. μας.

Το Γραφείο της ΔΗΜ.Τ.Ο Αμαρουσίου λειτουργούσε όλες τις ημέρες. Παρέμενε ανοικτό για τα μέλη και για όλους τους συμπολίτες μας για επίλυση ζωτικών θεμάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας.

Η Νέα Δημοκρατία είναι το κατ’ εξοχήν λαϊκό Κόμμα, που δηλώνει εμπράκτως παρούσα στεκόμενη στο πλευρό των συμπατριωτών μας που βρίσκονται σε ανάγκη και η ΔΗΜ.Τ.Ε Αμαρουσίου δεν ήταν δυνατόν να αποστασιοποιηθεί από την βασική αυτή Αρχή του Κόμματος. Επόμενο ήταν λοιπόν, να επιδοθεί σε δράσεις κοινωνικού περιεχομένου, τις οποίες συνοπτικά παραθέτουμε:

 • Συγκεντρώσεις φαρμάκων για το Λίβανο μετά τη φονική

έκρηξη στο λιμάνι της Βυρηττού.

 • Είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και ρουχισμό για

τους πλημμυροπαθείς στη Μάνδρα Αττικής.

 • Τρόφιμα για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας.
 • Είδη πρώτης ανάγκης και τροφίμων για τους

σεισμόπληκτους της Ελασσόνας.

 • Σχολικά είδη στο «Όλοι Μαζί Μπορούμε, το παιδί πάνω από όλα».
 • Ρουχισμό, τρόφιμα και παιχνίδια για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμαρουσίου καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.
 • Φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αμαρουσίου καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η ενημέρωσή των πολιτών μας εντός και εκτός του Δήμου Αμαρουσίου δεν σταμάτησε στις εκδηλώσεις-ημερίδες, αλλά συνεχίστηκε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με την ιστοσελίδα  της Τοπικής που αριθμεί 3.000 μέλη  η συχνότητα της ενημέρωσης ανέβηκε σε υψηλά επίπεδα και επί καθημερινής βάσης γίνεται από τα sites: maroussi 24, maroussi City,  Αθμόνιον Βήμα, Αμαρυσία και τις αντίστοιχες εφημερίδες.

Επίσης, οι τηλεδιασκέψεις με τη συμμετοχή Υπουργών – Βουλευτών και μελών του Δ.Σ. ήταν τον καιρό της πανδημίας σε πολύ μεγάλη συχνότητα. Μια από τις τηλεδιασκέψεις μας με συντονιστή τον Πρόεδρο της ΔΗΜ. Τ.Ο. κ. Χρήστο Μπελεγράτη και όλους τους Υπουργούς- Βουλευτές του Βόρειου Τομέα όπως:

 • Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης με θέμα «Συντάξεις – Ασφαλιστικό».
 • Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης με θέμα «Η ανάπτυξη προ των πυλών».
 • Η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως με θέμα «Η μεγάλη μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση».
 • Η Υφ/γός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη με θέμα «Η ψυχική υγεία εν μέσω πανδημίας».
 • Ο πρώην Υπουργός κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος με θέμα «Ελλάδα-Τουρκία: Μια δύσκολη σχέση της Ανατολικής Μεσογείου».
 • Ο πρώην Υπουργός κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος με θέμα  «Με αφορμή την πανδημία: προβλήματα και ευκαιρίες»
 • Ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Καιρίδης με θέμα «Ελλάδα και Ε.Ε.: Μια σχέση 40 χρόνων. Προβλήματα και προοπτικές».

Σ’ αυτήν την τεράστια τηλεδιάσκεψη που διήρκεσε  3,5 ώρες και η συμμετοχή των συμπολιτών μας που την παρακολούθησαν έφθασε τα 14.311 άτομα, χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο Γραμματέας  Οργανωτικού κ. Στέλιος Κονταδάκης.

 

Αξιοπρόσεκτο είναι, ότι υποβλήθηκαν δεκάδες ερωτήσεις προς όλους τους ομιλητές, οι οποίες απαντήθηκαν τεκμηριωμένα και πειστικά, κάτι που αναγνωρίσθηκε από το σύνολο αυτών που παρακολούθησαν την εκδήλωση-τηλεδιάσκεψη.

 

Η μεγάλη συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη ήταν ένα δείγμα, ότι ο κόσμος μας ακολουθεί, μας συμπαθεί, μας στηρίζει και μας εμπιστεύεται στον έντιμο αγώνα μας και στον ειλικρινή διάλογό μας.

Επίσης, το σημαντικότερο έργο στην πορεία μας ήταν, ότι δεν ξεχάσαμε τους ψηφοφόρους μας οι οποίοι αποτελούν την ψυχή της παράταξής μας, της δύναμής μας και το πραγματικό μας στήριγμα.

Αυτοί άλλωστε στήριξαν και θα στηρίξουν τους επόμενους αγώνες μας και ως εκλογικοί αντιπρόσωποι.

Αυτοί θα είναι τα μάτια και τα αυτιά του κόμματός μας σε κάθε εκλογικό τμήμα. Θα περιφρουρήσουν την επιτυχία μας. Σε αυτούς θα ανατρέξουμε και με αυτούς θα συμπορευτούμε.

Είμαστε υπερήφανοι γιατί είμαστε η μοναδική Τοπική Οργάνωση που μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις δεν τους λησμονήσαμε, αλλά πάντα  τους ευχαριστούμε με μια απλή επιστολή για την πλήρη στήριξή τους.

     Σημειώστε, πως στα πλαίσια της ελάχιστης αναγνώρισης προς τους ανθρώπους αυτούς, μετά τις τελευταίες εκλογές αποστείλαμε 264 ευχαριστήριες επιστολές για την επάνδρωση του 100% των εκλογικών μας τμημάτων.

 

Παράλληλα με το καθήκον μας της προβολής των ιδεολογικών αρχών του κόμματός μας στεκόμαστε αρωγοί και της Δημοτικής Αρχής  του Αμαρουσίου. Η αλληλεγγύη μεταξύ μας και η αμφίδρομη σχέση που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια οδήγησε το Μαρούσι να έχει Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους που πρόσκεινται  στο κόμμα μας.

 

Ένας ακόμη  λόγος που ο Δήμος Αμαρουσίου ξεχώρισε  στον Βόρειο Τομέα ήταν, ότι το κόμμα μας προτάσσει ικανά και έντιμα  στελέχη. Όπως ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Κος Θεόδωρος Αμπατζόγλου των οποίων των οποίων την πολιτική πορεία στηρίζει διαχρονικά η ΔΗΜ. Τ.Ο. Αμαρουσίου.

         Αυτά έχει επιτύχει η ΔΗΜ.Τ.Ο. μας που σκοπεύει να συνεχίσει το έργο της επ΄ ωφελεία των πολιτών και του κόμματος.

Για να συνεχιστεί αυτή η εποικοδομητική προσπάθεια, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ.  της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αμαρουσίου σας καλούν να συμμετάσχετε στις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου, 2021 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου από τις 08:00 έως τις 19:00 για την ανάδειξη Προέδρου ΔΕΕΠ, Μελών ΔΕΕΠ, Προέδρου ΔΗΜ.Τ.Ο. , Μελών ΔΗΜ.Τ.Ο.  και Συνέδρων, για να συνεχίσουμε το έργο της Ν.Δ. με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μια καλύτερη κοινωνία και για μια Ελλάδα δυνατή.

Δώστε δύναμη στην φωνή μας, που αντανακλά τη δική σας,  για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών και σημαία  τα λόγια του Αριστοτέλη «ο πολίτης  ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεων και αρχής».                      

 

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Μπελεγράτης

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινοπούλεως αγιοποιήθηκε ο πατήρ Αθανάσιος Χαμακιώτης, ο πρώην εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Νερατζιωτίσσης στο Μαρούσι. Ακολουθεί αναλυτικό άρθρο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ένας υπέροχος χώρος πρασίνου, αναψυχής και περιπάτου είναι έτοιμος να παραδοθεί στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πόλης, στη θέση του πρώην Ολυμπιακού Χωριού...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στη Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Παράδεισου Αμαρουσίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. Ειδικότερα, λόγω εκτέλεσης...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τις πύλες της στο κοινό ανοίγει η 61η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής,  που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ), υπό την αιγίδα του...