fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Κάτοικοι της Νέας Λέσβου διεκδικούν αναβάθμιση των αθλητικών χώρων του Αρίωνα και του υδραγωγείου

νεα λεσβος υδραγωγειο

Κάτοικοι της Νέας Λέσβου, σχημάτισαν ομάδα δράσης επιδιώκοντας την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων του Αρίωνα και τη χρήση του οικήματος στον χώρο του παλαιού Υδραγωγείου από τους κατοίκους και τις συλλογικότητες της περιοχής .

H επιστολή.

Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Νέας Λέσβου

Θεματική επιτροπή “Αρίωνα” – “Υδραγωγείου”

Στη Νέα Λέσβο υπάρχουν δύο κοινόχρηστοι χώροι (ΑΡΙΩΝΑΣ, ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ) ιδιοκτησίας του δήμου Αμαρουσίου οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης των κατοίκων και κυρίως της νεολαίας της γειτονιάς :

Α. ΑΡΙΩΝΑΣ : κοινόχρηστος χώρος έκτασης 9.202 m2 στον οποίο περιέχονται οι δύο περιφραγμένοι αθλητικοί χώροι (γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ) με το κτίριο αποδυτηρίων & w.c. και ο παρακείμενος αδιαμόρφωτος χώρος που παλαιότερα υπήρχαν δύο μπασκέτες.

Διεκδικούμε από το δήμο Αμαρουσίου :

α. την ανακαίνιση και αναβάθμιση των αθλητικών χώρων, προκειμένου να καταστούν λειτουργικοί και ασφαλείς και την απόδοσή τους για ελεύθερη χρήση από τους κατοίκους της γειτονιάς.

β. τη νομιμοποίηση και πλήρη αποκατάσταση του κτίσματος των αποδυτηρίων – w.c. ως χώρων υποστήριξης των γηπέδων και την εξασφάλιση της μελλοντικής συντήρησης και καθαριότητάς τους.

β1. εναλλακτικά, ως προς το κτίριο των αποδυτηρίων, ζητούμε, σε περίπτωση που ο Δήμος Αμαρουσίου δεν μπορεί να αναλάβει την αποκατάστασή του και ακολούθως την φύλαξη και την συντήρησή του, την κατεδάφιση αυτού και την αξιοποίηση του ελεύθερου χώρου που θα προκύψει, ενδεικτικά αναφέρεται η δυνατότητα τοποθέτησης οργάνων γυμναστικής.

γ. τη μετατροπή του παρακείμενου αδιαμόρφωτου χώρου σε ανοικτό ασφαλή αθλητικό χώρο και την απόδοσή του για ελεύθερη χρήση κυρίως από τους κατοίκους της γειτονιάς. Η πρόταση μας είναι η δημιουργία ενός μικρού γηπέδου ποδοσφαίρου (5Χ5).

Β. ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ : κοινόχρηστος χώρος έκτασης 3.041 m2 στον οποίο περιέχεται ο υδατόπυργος και το παρακείμενο κτίσμα το οποίο δε διαθέτει οικοδομική άδεια.

Διεκδικούμε από το δήμο Αμαρουσίου :

α. την νομιμοποίηση του κτίσματος (με την κατάλληλη πολεοδομική ρύθμιση) και την απόδοσή του στους κατοίκους της γειτονιάς ως χώρου αθλητικών και άλλων κοινωνικών δραστηριοτήτων (π.χ. σκάκι, πινκ – πονκ, χορός, γυμναστική, εκδηλώσεις, συζητήσεις, διαλέξεις κ.λ.π.).

* η νομιμοποίηση του κτιρίου μπορεί να επιτευχθεί με την πεζοδρόμηση της οδού Πέτρας και του αντίστοιχου τμήματος της οδού Παπάγου που περιβάλλουν το άλσος του Υδραγωγείου, προκειμένου να παραμείνει το ισοζύγιο κοινόχρηστων χώρων στην περιοχή.

** αντίστοιχα η νομιμοποίηση του κτιρίου του “Αρίωνα” μπορεί να επιτευχθεί με την πεζοδρόμηση των οδών Ερεσσού, Καζαντζάκη, Σεφέρη, Αεροπόρου Μυλωνά ακόμα και της Δαγκλή που είναι αδιέξοδο.

Προς επίλυση των προβλημάτων της γειτονιάς μας, τα οποία χρονίζουν και έχουν πλέον καταστεί επικίνδυνα για την ασφάλεια όλων μας και κυρίως των παιδιών μας, αιτούμαστε την άμεση συνάντηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου (π.χ. τεχνική, πολεοδομία), αλλά και με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου, ώστε να μπορέσουμε να εκφράσουμε και προφορικά τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς μας, αλλά και τις προτάσεις μας, προκειμένου οι δύο άνω χώροι να αξιοποιηθούν στο έπακρο και να μπορέσουν με ασφάλεια να φιλοξενήσουν αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, να εκπληρώσουν δηλαδή τον ρόλο για τον οποίο αρχικά δημιουργήθηκαν.

Θυμίζουμε ότι κάποτε στις μεν εγκαταστάσεις του Αρίωνα λειτουργούσαν αθλητικές ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ με μεγάλο αριθμό εγγεγραμμένων παιδιών – αθλητών, στις δε εγκαταστάσεις του ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ δραστηριοποιούνταν ομάδες χορού, γυμναστικής, και άλλων πολιτιστικών δρώμενων.

Νοέμβριος 2021

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
ΚΔΑΠ
Ιούλ 24, 2022 - Κυρ
Μαρούσι, Ελλάδα
31°C αίθριος καιρός
κυρ07/24 δευ07/25 τρι07/26 τετ07/27 πέμ07/28
-/30°C
αίθριος καιρός
36/27°C
αίθριος καιρός
34/26°C
αίθριος καιρός
36/26°C
αίθριος καιρός
35/26°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 3η συνεχή χρονιά, το Αrtemis Fight Night ΙΙΙ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αίθριου Θεάτρου στο Μαρούσι....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής που διενεργήθηκε το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αριθμοί που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου ακολούθησαν δυστυχώς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο κτήριο που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM 97,8 και η εφημερίδα Real News στη συμβολή της λεωφόρου...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μέσω του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιεί πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τους χαμηλοσυνταξιούχους – μέλη του ΚΑΠΗ...