fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Νικολαράκος: Η καθυστέριση του έργου προκαλεί μεγάλα προβλήματα και οικονομική ζημιά στους εμπόρους

νικολαρακος παρκινγ

Ενημέρωση από την εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε., που έχει αναλάβει την κατασκευή του δημοτικού πάρκινγκ στην Πλ. Ευτέρπης αλλά και την ανάπλασή της, είχε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΣΑΜ κ. Γιάννης Νικολαράκος, από την υπεύθυνη του εργοταξίου κ. Παμέλα Βάσσου, με αφορμή τη δυσαρέσκεια των εμπόρων της περιοχής λόγω της καθυστέρησης του έργου.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Αμαρουσίου, το έργο θα έπρεπε να είχε παραδοθεί έως και τις 30-11-2018, πράγμα το οποίο και δεν έγινε, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα και οικονομική ζημία στους εμπόρους που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της εταιρείας κ. Βάσσου, το πάρκινγκ αλλά και η Πλατεία, αναμένεται να παραδοθούν στη χρήση του κοινού και των δημοτών, εκτός απροόπτου, έως και τις 27-02-2019.

Ωστόσο, φαίνεται να παραμένει ακόμη άλυτο το θέμα του αναψυκτηρίου, που ο Δήμος έχει παραχωρήσει προς εκμετάλλευση στην εταιρεία Σταθμός Ευτέρπη ΑΕΕΣ, που έχει και την εκμετάλλευση του πάρκινγκ, δεδομένου ότι βάσει του πολεοδομικού κανονισμού της περιοχής, δεν θα έπρεπε καν να κατασκευαστεί-πόσο μάλλον να αναλάβει κάποιος την εκμετάλλευσή του- ενώ αρκετές λεπτομέρειες μοιάζουν να δυσκολεύουν την ολοκλήρωση του έργου.

Σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια, πάνω στην πλατεία θα υπάρχουν δύο είσοδοι και έξοδοι πεζών από το πάρκινγκ, ενώ υπάρχει δέσμευση από το Δήμο ότι θα τοποθετηθεί γιγαντοοθόνη, για άγνωστη μέχρι στιγμής χρήση.  Απορίας άξιο, το γεγονός ότι το σημείο στο οποίο θα τοποθετηθεί η γιγαντοοθόνη, καλύπτεται από μία τεράστια μουριά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επιπρόσθετα, στον χώρο της Πλατείας θα υπάρχει σταθμός εξυπηρέτησης κοινού για το πάρκινγκ, αλλά και σταθμός εξυπηρέτησης των δημοτών.

Ο δρόμος μπροστά από την Πλατεία θα είναι ήπιας κυκλοφορίας, με κατεύθυνση από την Κηφισιά προς την Αθήνα.

Η εταιρεία Σταθμός Ευτέρπη ΑΕΕΣ θα είναι υπεύθυνη για την συντήρηση και την ομαλή λειτουργία του πάρκινγκ, ενώ ο Δήμος Αμαρουσίου για την συντήρηση της πλατείας, στην οποία θα κατασκευαστούν σιντριβάνια και δέντρα.

Ο κ. Νικολαράκος, κατά την επίσκεψή του, έκανε σαφή τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή από την καθυστέρηση του έργου, με κυριότερο αυτό της οικονομικής επιβάρυνσης για τους εμπόρους.  Χαρακτηριστικό είναι ότι τα περισσότερα καταστήματα στην Πλατεία Ευτέρπης παραμένουν κλειστά, καθώς η πρόσβαση στην περιοχή έχει γίνει έργο ακατόρθωτο!

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι πολίτες, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, αφού ο δρόμος παραμένει επικίνδυνος και δύσβατος για μεγάλη απόσταση και για όσο τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου κ. Νικολαράκος, αλλά και όλος ο εμπορικός κόσμος του Αμαρουσίου, παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον το έργο και αναμένουν την ολοκλήρωσή του για την ομαλοποίηση, μετά από τόσο μεγάλο διάστημα, της λειτουργίας του κέντρου της πόλης.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΡΑΚΟΣ

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Ιούν 26, 2022 - Κυρ
Μαρούσι, Ελλάδα
32°C αίθριος καιρός
κυρ06/26 δευ06/27 τρι06/28 τετ06/29 πέμ06/30
αίθριος καιρός
32/24°C
αίθριος καιρός
31/22°C
αίθριος καιρός
31/23°C
αίθριος καιρός
30/23°C
αίθριος καιρός
31/23°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε μία ακόμη δράση «Νοιάζομαι»,  προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου για την προστασία των αδέσποτων της πόλης που αφορά σε συγκέντρωση τροφών και φαρμάκων για τα αδεσποτάκια σκύλους και...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από το σοβαρό, τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην λεωφόρο Κηφισίας κατέγραψε κάμερα ασφαλείας από κατάστημα της περιοχής....

ΓΕΝΙΚΑ

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύ​θυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Σημαντικό μέρος των εκδηλώσεων καταλαμβάνουν...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο 21ος αιώνας συνοδεύεται από μεγάλες προκλήσεις και κρίσεις. Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση με την τεχνητή νοημοσύνη και τις ψηφιακές τεχνολογίες δημιουργεί νέα δεδομένα...