fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΣωΦιΑ: Ανησυχία για την τύχη των αδέσποτων ζώων στο Μαρουσι

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα το Σωματείο Φιλόζωων Αμαρουσίου, το οποίο αποτελείται από πέντε ενεργούς εθελοντές για όλο το Μαρούσι, ανησυχεί για την έλλειψη προγράμματος και την καθυστέρηση σύναψης σύμβασης στειρώσεων και περίθαλψης ζώων με ιατρικό κέντρο ζώων από τη νέα διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου.

Σωματείο Φιλόζωων Αμαρουσίου: “Όλοι μαζί μπορούμε να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, τα ανυπεράσπιστα αυτά πλάσματα”

Τα τελευταία χρόνια η ζωοφιλία έχει ενισχυθεί στα νεαρά κυρίως άτομα αλλά η κατάσταση στη χώρα μας είναι ακόμα εξαιρετικά δύσκολη για δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα. Στο Μαρούσι η κατάσταση στα αδέσποτα σκυλιά θεωρείται εξαιρετική, έχοντας συγκεκριμένα ζώα στον δρόμο, τα οποία και τρέφονται αλλά και ακολουθούν εμβολιακό πρόγραμμα λόγω και της πολυετούς σύμβασης που συνάπτει ο Δήμος Αμαρουσίου με ιατρικό κέντρο ζώων, την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία. Επίσης, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι γάτες που στειρώνονταν παρέμεναν για νοσηλεία έξι ημέρες, τα σκυλιά πολύ περισσότερο και έτσι, ελέγχονταν καλύτερα η υγεία τους, ενώ άλλοι Δήμοι επανεντάσσουν τις γάτες μετά από μία ημέρα νοσηλείας και τα σκυλιά σε τρεις με ανυπολόγιστες συνέπειες στην επιβίωσή τους. Φυσικά, τα αδέσποτα ζώα ταλαιπωρούνται πολύ και για αυτό σε σοβαρά χειρουργεία η επιβίωσή τους είναι περισσότερο δύσκολη από ότι σε ζώα που δεν έχουν εκτεθεί σε ίδιους κινδύνους.

Αν δε συναφθεί σύμβαση με την ΕΦΕ δεν υπάρχουν κατάλληλες εγκαταστάσεις στους τοπικούς κτηνιάτρους που να μπορούν να αναλάβουν τον όγκο των περιστατικών καθώς και να περιθάλπτουν τα ζώα όσο απαιτείται για να αποκατασταθεί η υγεία τους.

Το Σω.Φι.Α είναι το μοναδικό φιλοζωικό σωματείο του Αμαρουσίου που με ίδιες προσπάθειες και με τη συμπαράσταση της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου, βοηθά εθελοντικά σε περιστατικά αν και αποτελείται μόνο από πέντε ενεργούς εθελοντές αλλά και δεκάδες μέλη που με τις όποιες δυνάμεις βοηθούν σημαντικά.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μεγάλη αγωνία γιατί παρατηρείται καθυστέρηση στην ανανέωση ή σύναψη σύμβασης για στειρώσεις και περίθαλψη ζώων, γεγονός που εν μέρει δικαιολογείται από την αλλαγή της Δημοτικής αρχής. Αυτό όμως έχει επίπτωση σοβαρή, κυρίως γιατί δρομολογημένες στειρώσεις έχουν καθυστερήσει και οι γεννήσεις γατιών πολλαπλασιάζονται.

Όντας κατεξοχήν αρωγοί του Δήμου, εφόσον στόχος του είναι το καλό των ζώων, ανησυχούμε για την έλλειψη προγράμματος, για τις δεσμεύσεις της νέας διοίκησης στο ΣωΦιΑ που δεν έχουν γίνει πράξη και αναζητούμε την εκπόνηση ενός σχεδίου που θα βοηθήσει το Μαρούσι να φανεί πρωτοπόρο και σε αυτό το ευαίσθητο ζητούμενο.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Ιούλ 3, 2022 - Κυρ
Μαρούσι, Ελλάδα
26°C αίθριος καιρός
κυρ07/03 δευ07/04 τρι07/05 τετ07/06 πέμ07/07
-/25°C
αίθριος καιρός
29/19°C
αίθριος καιρός
31/20°C
αίθριος καιρός
32/22°C
αίθριος καιρός
33/24°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε μία ακόμη δράση «Νοιάζομαι»,  προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου για την προστασία των αδέσποτων της πόλης που αφορά σε συγκέντρωση τροφών και φαρμάκων για τα αδεσποτάκια σκύλους και...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από το σοβαρό, τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην λεωφόρο Κηφισίας κατέγραψε κάμερα ασφαλείας από κατάστημα της περιοχής....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μετά από ένα ικανό διάστημα πιλοτικής λειτουργίας και εκπαίδευσης του προσωπικού του Δήμου που εμπλέκεται με την εξυπηρέτηση των Δημοτών, η ανανεωμένη υπηρεσία «Γραμμή Δημότη...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Με στόχο την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας του Αμαρουσίου, συνεχίζεται το πρόγραμμα του Δήμου «Πολιτιστικές Διαδρομές», που χαίρει πραγματικά μεγάλης ανταπόκρισης. Ο Δήμαρχος της...