fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΣωΦιΑ: Ανησυχία για την τύχη των αδέσποτων ζώων στο Μαρουσι

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα το Σωματείο Φιλόζωων Αμαρουσίου, το οποίο αποτελείται από πέντε ενεργούς εθελοντές για όλο το Μαρούσι, ανησυχεί για την έλλειψη προγράμματος και την καθυστέρηση σύναψης σύμβασης στειρώσεων και περίθαλψης ζώων με ιατρικό κέντρο ζώων από τη νέα διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου.

Σωματείο Φιλόζωων Αμαρουσίου: “Όλοι μαζί μπορούμε να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, τα ανυπεράσπιστα αυτά πλάσματα”

Τα τελευταία χρόνια η ζωοφιλία έχει ενισχυθεί στα νεαρά κυρίως άτομα αλλά η κατάσταση στη χώρα μας είναι ακόμα εξαιρετικά δύσκολη για δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα. Στο Μαρούσι η κατάσταση στα αδέσποτα σκυλιά θεωρείται εξαιρετική, έχοντας συγκεκριμένα ζώα στον δρόμο, τα οποία και τρέφονται αλλά και ακολουθούν εμβολιακό πρόγραμμα λόγω και της πολυετούς σύμβασης που συνάπτει ο Δήμος Αμαρουσίου με ιατρικό κέντρο ζώων, την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία. Επίσης, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι γάτες που στειρώνονταν παρέμεναν για νοσηλεία έξι ημέρες, τα σκυλιά πολύ περισσότερο και έτσι, ελέγχονταν καλύτερα η υγεία τους, ενώ άλλοι Δήμοι επανεντάσσουν τις γάτες μετά από μία ημέρα νοσηλείας και τα σκυλιά σε τρεις με ανυπολόγιστες συνέπειες στην επιβίωσή τους. Φυσικά, τα αδέσποτα ζώα ταλαιπωρούνται πολύ και για αυτό σε σοβαρά χειρουργεία η επιβίωσή τους είναι περισσότερο δύσκολη από ότι σε ζώα που δεν έχουν εκτεθεί σε ίδιους κινδύνους.

Αν δε συναφθεί σύμβαση με την ΕΦΕ δεν υπάρχουν κατάλληλες εγκαταστάσεις στους τοπικούς κτηνιάτρους που να μπορούν να αναλάβουν τον όγκο των περιστατικών καθώς και να περιθάλπτουν τα ζώα όσο απαιτείται για να αποκατασταθεί η υγεία τους.

Το Σω.Φι.Α είναι το μοναδικό φιλοζωικό σωματείο του Αμαρουσίου που με ίδιες προσπάθειες και με τη συμπαράσταση της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου, βοηθά εθελοντικά σε περιστατικά αν και αποτελείται μόνο από πέντε ενεργούς εθελοντές αλλά και δεκάδες μέλη που με τις όποιες δυνάμεις βοηθούν σημαντικά.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μεγάλη αγωνία γιατί παρατηρείται καθυστέρηση στην ανανέωση ή σύναψη σύμβασης για στειρώσεις και περίθαλψη ζώων, γεγονός που εν μέρει δικαιολογείται από την αλλαγή της Δημοτικής αρχής. Αυτό όμως έχει επίπτωση σοβαρή, κυρίως γιατί δρομολογημένες στειρώσεις έχουν καθυστερήσει και οι γεννήσεις γατιών πολλαπλασιάζονται.

Όντας κατεξοχήν αρωγοί του Δήμου, εφόσον στόχος του είναι το καλό των ζώων, ανησυχούμε για την έλλειψη προγράμματος, για τις δεσμεύσεις της νέας διοίκησης στο ΣωΦιΑ που δεν έχουν γίνει πράξη και αναζητούμε την εκπόνηση ενός σχεδίου που θα βοηθήσει το Μαρούσι να φανεί πρωτοπόρο και σε αυτό το ευαίσθητο ζητούμενο.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με το σύνθημα #oakakatiallazei, ο Γενικός Διευθυντής του Oλυμπιακού Aθλητικού Kέντρου Aθηνών, Κωνστανίνος  Χαλιορής μαζί με μια ομάδα ανθρώπων καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να γίνει...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Κυπελλούχος Ελλάδος για το 2022 στην κατηγορία των γυναικών αναδείχτηκε η Ειρήνη Τσουπάκη η οποία κέρδισε την 1η θέση στο Κύπελλο δρόμου σε ανώμαλο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στην...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το απόγευμα της Τρίτης 22 Νοεμβρίου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, 24χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή από αυτοκίνητα, κατ’...