Σάββατο, 21 Μαρτίου, 2026
7.5 C
Marousi

Βρέθηκαν 4 χειροβομβίδες στο Πολύδροσο Αμαρουσίου

Tέσσερις χειροβομβίδες αμυντικού τύπου που πιθανόν είχαν εγκαταλειφθεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κι είναι ιταλικής κατασκευής, εντοπίσθηκαν προ δύο ημερών σε προσπάθεια διάνοιξης χωμάτινου δρόμου στην οδό Αχλαδοκάμπου στο Πολύδροσο Αμαρουσίου, σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από κατοικημένη περιοχή.

Αρχικά οι υπεύθυνοι της διάνοιξης του δρόμου εντόπισαν δύο από αυτές κι αργότερα κλήθηκαν πυροτεχνουργοί του στρατού που εντόπισαν άλλες δύο.

Πιθανολογείται ότι πρόκειται για χειροβομβίδα M 35 που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά από τον ιταλικό στρατό το 1935 αλλά χρησιμοποιήθηκε κι από τους Ελληνες αντάρτες.

Πολλές από αυτές είχαν κυρίως κόκκινο χρώμα κι ονομάσθηκαν για αυτόν τον λόγο στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (σ.σ. η παραγωγή της συνεχίσθηκε και μέχρι την δεκαετία του 80) «Κόκκινος Διάβολος».

Έχει εξωτερική επένδυση αλουμινίου  και περιέχει περίπου 50 γραμμάρια τρινιτροτολουόλη (ΤΝΤ). Οι εργασίες στην περιοχή γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή με τον κίνδυνο ανεύρεσης κι άλλων πολεμικών υλικών.

Πηγή: in.gr

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι:Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμώντας τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 γιορτάζει με...

Νέος διαδικτυακός τόπος για αξιολογούν οι πολίτες την αποτελεσματικότητα των δημάρχων

Ως εργαλείο διαφάνειας, λογοδοσίας αλλά και χάραξης πιο στοχευμένης...

Μαρούσι: Έως το τέλος καλοκαιριού το νέο “πράσινο” συγκρότημα γραφείων

Tο “The Grid” βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της συμβολής...

Μαρούσι:Υποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων από την 1η Απριλίου έως τη 15η Ιουνίου

Πρόσκληση του Δήμου Αμαρουσίου για τη λήψη μέτρων πυροπροστασίας...

Μαρούσι:Hλεκτρικός- μεγάλες παγίδες στη γραμμή απαιτούν έργα

Το προσωπικό γνωρίζει καλά ότι στο τμήμα από την...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img