Θ. Αμπατζόγλου: Ιερό μας χρέος η διατήρηση της μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, παραβρέθηκε χθές Κυριακή σε εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Αποτελεί ιερό μας χρέος, η διατήρηση της μνήμης της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Η σκέψη μας, αυτή τη στιγμή, είναι προσηλωμένη στα αθώα θύματα μίας ανείπωτης τραγωδίας ίσως της χειρότερης που έζησε ο Ελληνισμός.

Ως Έλληνας με μικρασιατική καταγωγή, αισθάνομαι διπλά συγκινημένος γιατί το Μαρούσι είναι μία πόλη που φιλοξενεί Μικρασιατικούς συλλόγους με πολύ δυναμική παρουσία, που διατηρούν άσβεστο τον πυρσό της κληρονομιάς μας και μεταλαμπαδεύουν τα ιδανικά του ανθρωπισμού και της ελευθερίας σε όλη την κοινωνία μας.

Σήμερα είναι μέρα βαθιάς θλίψης για αυτή την εθνική τραγωδία, αλλά και ελπίδας πως εμείς οι Έλληνες μπορούμε να αναγεννηθούμε».

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα ασφαλείας – Σύσταση για αποφυγή προσέλευσης με ΙΧ στο ΟΑΚΑ

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα ασφαλείας τίθεται σε...

Μαρούσι: Μπήκε στο λεωφορείο κρατώντας δύο λάμες και σκορπώντας τον τρόμο

Ο συλληφθείς κρατούσε δύο λάμες μήκους 18,5 και 17,5...

Μπαράζ ληστειών από ανήλικους σε μίνι μάρκετ στα βόρεια προάστια και Μαρούσι

Στη σύλληψη ενός 16χρονου και ενός 20χρονου προχώρησαν οι...

Μαρούσι: Τουρνουά 3×3 Basketball με δωρεάν συμμετοχή

MAROUSSI BASKETBALL 3Χ3 – SPRING DAY 2026: Η Περιφέρεια...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img