fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΓΕΝΙΚΑ

Πρωτοβουλίες για την τόνωση της τοπικής ανάπτυξης, με την στήριξη της ΚΕΔΕ

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), διοργάνωσαν διεθνή συνάντηση στην Αθήνα με θέμα «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Οικονομική Δημοκρατία: μοχλοί ανάπτυξης και καινοτομίας». Κατά τη δεύτερη ημέρα εργασιών το παρόν έδωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, που τοποθετήθηκε επί του ζητήματος, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη.

Με αφορμή την εκδήλωση, ο κ. Πατούλης  εξέφρασε την ανάγκη πρακτικής, κι όχι μονάχα θεωρητικής, στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και παροχής κινήτρων με στόχο να δοθεί μια νέα πνοή στην τοπική ανάπτυξη και να επιτευχθεί η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών, πράγμα ιδιαίτερα σπουδαίο στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

 Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Οι Δήμοι μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν στη σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, έναν ισότιμο της Κεντρικής Διοίκησης πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας μας και την κοινωνική συνοχή»

Βαδίζοντας σε αυτό τον δρόμο, όπως και ο ίδιος τόνισε, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθίσταται ουσιαστικός και αποτελεί βασική κινητήρια δύναμη στην ατμομηχανή της ανάπτυξης, αφού η σχέση μεταξύ αυτής και των πολιτών διακρίνεται από μεγαλύτερη αμεσότητα.

Πιο συγκεκριμένα υπογράμμισε πως έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ούτως ώστε να αξιοποιηθούν ορθά τα πλεονεκτήματα κάθε τόπου ξεχωριστά, δημιουργώντας έτσι το κατάλληλο επιχειρηματικό περιβάλλον που θα μπορέσει να στηριχθεί από την κοινότητα  και να προσελκύσει επενδύσεις στοχεύοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης επισήμανε πως η ΚΕΔΕ έχει ήδη προβλέψει ένα σχέδιο τόνωσης της τοπικής ανάπτυξης, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων δράσεων. Έμφαση, όπως ανέφερε, δίνεται στην αναβάθμιση των τεχνολογιών, στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των πολιτών αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας των δημοτικών υποδομών.

«Οι Δήμοι μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν στη σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, έναν ισότιμο της Κεντρικής Διοίκησης πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας μας και την κοινωνική συνοχή», ανέφερε κλείνοντας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ  Γ. Καββαθά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Υπουργοί, Βουλευτές Πρόεδροι Παραγωγικών Φορέων, Βιομήχανοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας.

Ιαν 22, 2022 - Σαβ
Μαρούσι, Ελλάδα
3°C αραιές νεφώσεις
σαβ01/22 κυρ01/23 δευ01/24 τρι01/25 τετ01/26
-/2°C
ελαφρές νεφώσεις
4/0°C
αραιές νεφώσεις
2/0°C
ήπιες χιονοπτώσεις
1/-4°C
ελαφρές νεφώσεις
2/-5°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Μαρούσι αποχαιρετά τον Ιερέα Γεώργιο Γεμελιάρη. Ο Πατήρ Γεώργιος Γεμελιάρης υπηρέτησε την ενορία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου για περισσότερο από δύο δεκαετίες με ευλαβικότητα. Συλλυπητήριο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η πτώση της θερμοκρασία αναμένεται να είναι ισχυρή τις επόμενες μέρες στα Βόρεια Προάστια. Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 0 βαθμούς...

ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ

Το Θρυλικό όνομα της νεώτερης ελληνικής Ιστορίας, ο μαρουσιώτης Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Λούης ζωντάνεψε μέσα από το ομότιτλο ντοκιμαντέρ του Γιάννη Σμαραγδή το 2004....

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Εν όψη των επερχόμενων δημοτικών εκλογών που θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2023, έχουν αρχίσει ήδη να εμφανίζονται σενάρια υποψηφίων δημάρχων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ...