fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΓΕΝΙΚΑ

Σήμερα γιορτάζουμε την Ελλάδα μας!

Ξημερώνει η 25η Μαρτίου.. Σαν σήμερα ενάμισι και πλέον αιώνα πριν η Ελλάδα μας αναστήθηκε μέσα από τις στάχτες της. Τη μέρα αυτή όλοι οι Έλληνες γίνονται ένα, για να τιμήσουν εκείνους που πάλεψαν με την ψυχή τους για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του έθνους, τους δικούς μας ήρωες!

Ταξιδεύοντας νοερά πίσω στο χρόνο φτάνουμε σε εκείνη την αποφράδα Τρίτη 29 Μαίου 1453, όταν ο τελευταίος αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος έπεφτε στην πύλη του Ρωμανού, αγωνιζόμενος με τους χιλιάδες Έλληνες συντρόφους του. Ήταν οι τελευταίες ώρες της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, έκτοτε μια νέα θλιβερή σελίδα γραφόταν για την Ελλάδα μας γεμάτη σκλαβιά και πόνο κάτω από τον τουρκικό ζυγό. Το Έθνος πράγματι έπεσε, μα δεν νικήθηκε ποτέ. Η ελληνική ψυχή παρέμεινε αδούλωτη, καρτερώντας υπομονετικά την ώρα του ξεσηκωμού! Ο λαός εκείνος που οι ξένοι είχαν από καιρό ξεγράψει αφού του είχαν αρνηθεί ακόμα και το όνομά του δεν είχε μάθει να τα παρατά, αλλά να μάχεται για τα ιδανικά του. Κι όπως τραγουδά στην μεγαλόστομη λύρα του και ο Παλαμάς :

« ..Κι αν πέσαμε σε πέσιμο πρωτάκουστο

και σε γκρεμό κατρακυλήσαμε,

που όμοιο φυλή καμιά δεν είδε ως τώρα,

είναι γιατί με του καιρού το πέρασμα

όμοια βαθύ μας μέλλεται ένα ανέβασμα

σε ύψη ουρανοφόρα…»

Έτσι κι έγινε! Όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, στις 25 του Μάρτη εν έτη 1821, το έθνος ορθώθηκε σαν ένας άνθρωπος μπροστά στον κατακτητή, έχοντας πίστη πρωτίστως στον Θεό κι ύστερα στις δυνάμεις του. Οι ήρωες του’21 ήταν παιδιά μιας βασανισμένης Ελλάδας, που διψούσαν για την ελευθερία της πατρίδας και ήταν έτοιμοι να θυσιαστούν γι’ αυτήν δίχως δεύτερη σκέψη. Ατρόμητοι στην μάχη, αγνοί στην ψυχή, χαμογελαστοί στο θάνατο.

Η επανάσταση του 1821 δεν ήταν θαύμα όπως είπαν πολλοί. Ήταν ο ώριμος καρπός μια μακροχρόνιας και αιματηρής προσπάθειας όλων των υλικών, ηθικών και πνευματικών δυνάμεων του Ελληνισμού. Ήταν η εξέγερση ολόκληρης της ιστορίας και της παράδοσης μας, ήταν η περίτρανη απόδειξη του φρονήματος κάθε Έλληνα. Ας μη γελιόμαστε όμως.. Ο αγώνας εκείνος δεν αποτελεί απλώς μνήμη αλλά βαθιά υποχρέωση όλων μας να παλέψουμε για το ίδιο κράτος που οι ήρωες μας θυσιάστηκαν, για ένα κράτος ελεύθερο και ευτυχισμένο!

 

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Σεπ 15, 2021 - Τετ
Μαρούσι, Ελλάδα
21°C αίθριος καιρός
τετ09/15 πέμ09/16 παρ09/17 σαβ09/18 κυρ09/19
αίθριος καιρός
29/23°C
αίθριος καιρός
30/21°C
αίθριος καιρός
30/22°C
αίθριος καιρός
33/24°C
ελαφρές νεφώσεις
34/25°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διακοπές ρεύματος από την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματίσει η ΔΕΔΔΗΕ στο Μαρούσι.

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Έναρξη μαθημάτων, κατόπιν πληρότητας των τμημάτων βάσει των αιτήσεων: Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021   Ξεκινούν από τη Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και διαρκούν έως την Πέμπτη 30  Σεπτεμβρίου 2021 οι...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου Αμαρουσίου για τη χρονική περίοδο 2021 – 2022, που υλοποιούνται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΑ), ξεκινούν την...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αμαρουσίου τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 άνοιξε η αυλαία του 22ου Φεστιβάλ...