Κορωνοϊός: Μπλόκα σε διόδια, λιμάνια και σταθμούς εν όψει του Πάσχα

Ενδελεχείς ελέγχους στους σταθμούς διοδίων από την Τροχαία σε εικοσιτετράωρη βάση σε όλη την επικράτεια αλλά και στα λιμάνια από το Λιμενικό Σώμα, με σκοπό να αποτραπεί η μαζική φυγή ανθρώπων προς την επαρχία και τα νησιά αντίστοιχα εν όψει του Πάσχα, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε πρόστιμα για όσους επιχειρήσουν να κινηθούν εκτός του τόπου κατοικίας τους. Στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί που ξεκίνησε

«Δεν έχουμε κρύψει ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Είναι σημαντικό να παραμείνουμε στο στόχο ιδίως τις μέρες του Πάσχα», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Και πρόσθεσε: «Σε κάθε κοινωνία, σε κάθε δομή, σε κάθε γειτονιά υπάρχουν και κάποιοι που νομίζουν ότι μπορούν να λειτουργήσουν πέρα από το νόμο. Ολοι πρέπει να καταλάβουμε ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν υπάρχουν εκπτώσεις για κανένα».

Ποιοι εξαιρούνται από τους περιορισμούς των μετακινήσεων

Όσον αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων.

Εξαιρούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι:Πόσο στοιχίζει τo ενοίκιο σε ένα οικογενειακό σπίτι

Μετά τις εκρηκτικές αυξήσεις που καταγράφηκαν το 2023 και...

«Βατερλώ» της δημοτικής αρχής Αμαρουσίου με τα «Ανοιχτά Προαύλια»

Την Τέταρτη, 27 Ιουνίου με επίσημη ανακοίνωσή του ο...

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς εγκαινίασε μια νέα και διαφορετική παιδική χαρά στο Κεφαλάρι

Πρόκειται για έναν ακόμη πρότυπο χώρο παιχνιδιού και ξενοιασιάς...

Από τις 30 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου το Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2026 στο Αίθριο Θέατρο

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2026 🔹 Τρίτη 30...

Κλείνει ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Αγίων Αναργύρων;

Την Τρίτη 30 Ιουνίου ολοκληρώνεται η προθεσμία εγγραφών και...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img