Κορωνοϊός: Μπλόκα σε διόδια, λιμάνια και σταθμούς εν όψει του Πάσχα

Ενδελεχείς ελέγχους στους σταθμούς διοδίων από την Τροχαία σε εικοσιτετράωρη βάση σε όλη την επικράτεια αλλά και στα λιμάνια από το Λιμενικό Σώμα, με σκοπό να αποτραπεί η μαζική φυγή ανθρώπων προς την επαρχία και τα νησιά αντίστοιχα εν όψει του Πάσχα, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε πρόστιμα για όσους επιχειρήσουν να κινηθούν εκτός του τόπου κατοικίας τους. Στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί που ξεκίνησε

«Δεν έχουμε κρύψει ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Είναι σημαντικό να παραμείνουμε στο στόχο ιδίως τις μέρες του Πάσχα», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Και πρόσθεσε: «Σε κάθε κοινωνία, σε κάθε δομή, σε κάθε γειτονιά υπάρχουν και κάποιοι που νομίζουν ότι μπορούν να λειτουργήσουν πέρα από το νόμο. Ολοι πρέπει να καταλάβουμε ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν υπάρχουν εκπτώσεις για κανένα».

Ποιοι εξαιρούνται από τους περιορισμούς των μετακινήσεων

Όσον αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων.

Εξαιρούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι:Ακόμα ένα «πράσινο φως» για το καζίνο

Ακόμα μια περιβαλλοντική έγκριση έλαβε το project Voria, που...

Μαρούσι:Απεβίωσε ο Δημήτρης Μουσούρης

Έφυγε ο Δημήτρης Μουσούρης, ένας λαμπρός Μαρουσιώτης  και άνθρωπος...

Μαρούσι:Πανυγήρισε ο Ι. Ν. Αγίου Θωμά

Το απόγευμα της Κυριακής 20 Απριλίου 2026, τελέστηκε η...

Μαρούσι:Πανηγύρισε ο Ι.Ν Ζωοδόχου Πηγής στο Ψαλίδι

Μεγάλη γιορτή του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Ψαλιδίου, προς τιμήν...

25 χρόνια από τον θριάμβο του Αμαρουσίου και την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα

Η 17η Απριλίου αποτελεί μια ημέρα ορόσημο για το...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img