Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Σωρού Λάκκας Κόττου

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Σωρού Λάκκας Κόττου

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, με τον Πρόεδρο Αθανάσιο Νησιώτη και τα Μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σωρού και Λάκκας Κόττου, παρουσία του Αντιδημάρχου και Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Δημήτρη Σμυρνή και στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων του Δήμου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν έργα που λαμβάνουν χώρα την παρούσα χρονική περίοδο και πραγματοποιήθηκαν κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία στην Περιφερειακή Ενότητα Σωρού Αμαρουσίου:

• Πρόγραμμα διανοίξεων οδών και ασφαλτοστρώσεων στο πλαίσιο εκτέλεσης σχετικών έργων, με ενδεικτικό αυτό της οδού Λάρνακος (https://maroussi.gr/aftopsia-tou-dimarchou-amarousiou-theodorou-abatzoglou-sti-dianoixi-tis-odou-larnakos-kata-tin-enarxi-ylopoiisis-tou-megalou-ergou-efarmogi-schediou-polis-stin-p-e-sorou-kai-alles-perioches-to/) όπως και της οδού Ζαλόγγου.

• Η επιπλέον αναβάθμιση της πλατείας Λευκωσίας.

• Εργασίες συντήρησης για την παιδική χαρά της οδού Υμηττού.

• Εργασίες συντήρησης της αναπλασμένης πλατείας του Κοινόχρηστου Χώρου 9760 στην οδό Αγίου Αθανασίου (https://maroussi.gr/paradothike-stous-polites-tou-amarousiou-i-anaplasmeni-plateia-tou-koinochristou-chorou-9760-odos-ag-athanasiou-soros/).

• Εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων για το φωτισμό της οδού Καραμανλή, που αναβάθμισαν για πρώτη φορά το επίπεδο ασφάλειας της περιοχής πέριξ αυτής, καθώς δεν υπάρχει δίκτυο της ΔΕΗ κατά μήκος της. Θα εξετασθεί η περαιτέρω ενίσχυση του φωτισμού (https://maroussi.gr/synechizetai-to-programma-anavathmisis-odofotismou-tou-dimou-amarousiou/).

• Τα μεγάλα και μικρότερα έργα που προκύπτουν από την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης στην Περιφερειακή Ενότητα Σωρού. και την υλοποίηση του έργου για την «Οδική Ασφάλεια» που προβλέπει σημειακές παρεμβάσεις κατά μήκος της οδού Σωρού.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Θ. Αμπατζόγλου συνοψίζοντας δήλωσε:

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους Συλλόγους της πόλης για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη επίλυση των θεμάτων που ανακύπτουν ή αυτών που καθυστερούσαν για πολλές δεκαετίες στις γειτονιές του Αμαρουσίου.

Σε όλη την πόλη σήμερα πραγματοποιούνται έργα κυκλοφοριακών παρεμβάσεων, αντιπλημμυρικά έργα, έργα καλλωπισμού και αναβάθμισης σε Κοινόχρηστους Χώρους, περιοχές και πλατείες. Αμετάκλητη παραμένει η κοινή μας προσπάθεια για ένα ασφαλές και καθημερινά όλο και πιο όμορφο Μαρούσι».

Στην συνάντηση παρόντες ήταν ακόμη από την πλευρά Εξωραϊστικού Συλλόγου Σωρού και Λάκκας Κόττου οι: Ανδρομάχη Τσουκαλά Αντιπρόεδρος, Ρούλα Μπογδάνου Καλύβα Αναπληρλωτρια Γενική Γραμματέας, Αιμιλία Σταμάτη Ταμίας και τα Μέλη Κωνσταντίνος Στάμου και Σπύρος Νάνος κάτοικοι της περιοχής.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Επτά κινηματογραφικές βραδιές με ελεύθερη είσοδο θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύθυνση...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μεγάλος αριθμός ατόμων φορώντας μαύρα ρούχα και κουκούλες συγκρούστηκε χθες Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:40 στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου με ομάδα ανηλίκων για άγνωστο λόγο....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τον καλύτερο εαυτό τους έδωσαν τα παιδιά των αθλητικών τμημάτων του Δήμου Αμαρουσίου και των αντίστοιχων τμημάτων του Δήμου Βριλησσίων στο τουρνουά μπάσκετ που...