Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

2η Attica Green Expo: Δυναμικό παρών του Δήμου Αμαρουσίου

2η Attica Green Expo

Στη μεγαλύτερη έκθεση για το περιβάλλον στη χώρα, την 2η Attica Green Expo, συμμετέχει ο Δήμος Αμαρουσίου με δικό του περίπτερο και με τη διανομή πλούσιου ενημερωτικού υλικού για τις δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, ανακύκλωσης και καθαριότητας, συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

Τα εγκαίνια  της 2η Attica Green Expo πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 24  Μαΐου 2023, στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις TAE KWON DO Παλαιού Φαλήρου, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού και  αυτοδιοικητικού κόσμου, δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, πολιτών και  μαθητών. Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».

Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, η κα Ελένη Λέκκα Πρόεδρος της Δημοτικής  Επιτροπής Παιδείας και Ισότητας των Φύλων, παρουσίασε τις καινοτόμες δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου στην οργάνωση και λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών στην εισήγησή της με θέμα: «Συγκρότηση, Λειτουργία και Αρμοδιότητες Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας:

Η περίπτωση της ΔΕΠ Αμαρουσίου», στο πλαίσιο της επιστημονικής ημερίδας «Οργάνωση –Διοίκηση Σχολικών Επιτροπών και Καινοτομίες στη Σχολική Κοινότητα».

«Στο Δήμο Αμαρουσίου, η Διοίκηση του Δημάρχου κου Αμπατζόγλου, πιστεύει ότι τα θέματα της παιδείας είναι η μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη επένδυση για τη νέα γενιά.

Επενδύουμε στο τομέα της Παιδείας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο έργο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και των Σχολικών Επιτροπών, προκειμένου να λειτουργούν και οι 55 σχολικές μονάδες με σωστό προγραμματισμό και να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία τους.

 Ο Δήμος Αμαρουσίου λειτουργεί υποδειγματικά, όσον αφορά στη στήριξη της διοικητικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων και ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στα αιτήματα των σχολείων» υπογράμμισε η κα Λέκκα.

2η Attica Green Expo

Στη Γενική Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» κα Μαίρη Γαλαζούλα, απονεμήθηκε έπαινος για την καταλυτική συμβολή της στη επιτυχή υλοποίηση του Επιστημονικού Συνεδρίου «Πράσινη Μετάβαση και Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και ειδικότερα ως ομιλήτρια στο θεματικό Εργαστήριο «Σύστημα Στοχοθεσίας, Αξιολόγησης και Ανταμοιβής στο Δημόσιο και Ενιαίο Πλαίσιο Δεξιοτήτων (Ν.4940/2022)».

Στο θεματικά εργαστήρια συμμετέχουν επίσης με εισηγήσεις στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου.

Μεγάλη επισκεψιμότητα δέχεται το περίπτερο του Δήμου από πολίτες και σχολεία, μεταξύ των οποίων και  το 5ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, όπου εργαζόμενοι του Δήμου τους υποδέχονται και τους ενημερώνουν από κοντά για τους τρόπους μείωσης του προσωπικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 27 Μαΐου 2023.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η 56χρονη Κατερίνα Μπάτσου, τα ίχνη της οποίας αγνοούνταν από χθες, εντοπίστηκε, σύμφωνα με αναφορές. Η 56χρονη έφυγε το πρωί της Παρασκευής από το σπίτι...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στην οδό Σωρού, σε σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανήσυχοι οι συγγενείς μιας 56χρονης γυναίκας, η οποία αγνοείται από το πρωινό της Παρασκευής 19 Μαΐου από το Μαρούσι όπου έμενε, την αναζητούν μέσω της εκπομπής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η ιστορική νίκη της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 40,79% (2.403.026 ψήφοι) σε ενσωμάτωση 99,59% (21.617 / 21.707 ΕΤ) στις χθεσινές εκλογές, έβαψε κυριολεκτικά τον χάρτη μπλε καθώς αυτή τη φορά,...