Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Εγκατάσταση ειδικών κάδων συλλογής χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων σε 22 σημεία της πόλης

Κάδοι συλλογής χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων

Διευρύνεται το πρόγραμμα διαχείρισης χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων στο Δήμο Αμαρουσίου, με την τοποθέτηση 22 νέων ειδικών κάδων συλλογής σε σημεία της πόλης, στο πλαίσιο της συνεχούς ενίσχυσης των δράσεων συλλογής και ανακύκλωσης.

Μέσω του προγράμματος ο Δήμος Αμαρουσίου ενισχύει τη διαδικασία της Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) των χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων (βρώσιμα έλαια και λίπη-τηγανέλαια), που προέρχονται από τις επιχειρήσεις εστίασης και τα νοικοκυριά.

Στη συνέχεια πραγματοποιείται συλλογή, μεταφορά και ενεργειακή αξιοποίησή τους βάσει της οποίας επιτυγχάνονται τα ακόλουθα:

Αποτελούν μία εναλλακτική πρώτη ύλη για την παραγωγή βιοντίζελ, το οποίο μπορεί να υποκαταστήσει το ντίζελ ή να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες αναλογίες με αυτό, έχει δε καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Συμμετέχουμε ενεργά στην παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται για την αντιστροφή των κλιματικών αλλαγών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Περιορίζουμε τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα και εξοικονομούμε φυσικούς πόρους.

Μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ.

Προστατεύουμε τον πλανήτη και τη διατροφική αλυσίδα.

Μειώνουμε την εκπομπή αερίων που συμβάλλουν στη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με την ευκαιρία της  της νέας αυτής δράσης υπογράμμισε:
«Συνεχίζουμε τις δράσεις εναλλακτικής διαχείρισης στο Δήμο μας, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Στο προσεχές διάστημα προγραμματίζουμε την τοποθέτηση ειδικών κάδων συλλογής μαγειρικών ελαίων και σε άλλα σημεία, ώστε να καλύψουμε το συνολικό εύρος της πόλης μας.

Με γνώμονα τα οφέλη που προκύπτουν σε κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο, από τις δράσεις ανακύκλωσης, σε επόμενη φάση προχωρούμε σε μία πρωτοποριακή δράση εναλλακτικής διαχείρισης, που αφορά στην «έμπιστη καταστροφή και ανακύκλωση ακτινογραφικών φίλμς, cds, και συναφών ειδών με την τοποθέτηση ειδικών κάδων.»               

 

Όσοι θέλουν να συμβάλλουν στην ορθή διαχείριση χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών, μπορούν να κάνουν χρήση των ειδικών κάδων συλλογής, που τοποθετήθηκαν στα σημεία των παρακάτω οδών:

 

ΚΕΝΤΡΟ · Χατζηαντωνίου (έναντι ΙΚΑ Αμαρουσίου)· Γυμναστήριο Σπύρος Λούης
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ · Σωκράτους και Πλουτάρχου· Άρεως έναντι 21
ΚΑΡΠΑΘ.-ΗΠΕΙΡ/ΚΑ-ΔΩΔΩΝΗ · Παιδική χαρά Διακογιάννη & Ιατρού Παπανικολάου (Καρπαθίων)
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ · Θέμιδος & Μ. Αλεξάνδρου· Μόσχα & 25ης Μαρτίου (όπισθεν Δημαρχιακού Μεγάρου)
Ν. ΜΑΡΟΥΣΙ-ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ · Κυπριών Αγωνιστών (σχολείο)· Πάρκο Κερκύρας και Ιθάκης
Ν. ΤΕΡΜΑ · Υψηλάντου και Χαριλάου Τρικούπη· Περικλέους και Αυτοκράτορος Ηρακλείου

· Αθανασίου Διάκου και Γρηγορίου Ε’

ΣΩΡΟΣ · Παιδική χαρά Κονίτσης και Αγίου Αθανασίου· Σωρού και Ζεκάκου (σχολείο)

· Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ευζώνων (Γέφυρα Αττικής Οδού)

ΕΡΓΑΤ. ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ · Νερατζιωτίσσης (Εκκλησία Νερατζιώτισσα)· Δραγατσανίου και Ολυμπίας
ΨΑΛΛΙΔΙ-ΠΕΛΙΚΑ · Πέλικα (σχολείο)
ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ · Παιδική χαρά Φραγκοκκλησιάς και Κορυτσάς
ΝΕΑ ΛΕΣΒΟΣ · Παιδική Χαρά Αλκαίου· Πεντέλης 78 (στάση λεωφορείων)
ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ · Παραδείσου 18 (Ιππικός Όμιλος)

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, στο τηλέφωνο210 8023729 και στο e-mail: kathariotita@maroussi.gr

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διατήρηση της πόλης καθαρής και λειτουργικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εκτός...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ενθουσίασε τους θεατές κάθε ηλικίας η διαχρονική και καταξιωμένη ερμηνεύτρια Ελευθερία Αρβανιτάκη με τον εξαιρετικό Κώστα Τριανταφυλλίδη στη μεγάλη συναυλία που έδωσαν στο Αμαλίειο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Αλέξης Ιατρίδης μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με την νεοσύστατη AI Music. Πρόκειται για ένα φρέσκο τραγούδι, με ανεβαστική μελωδία που μιλάει...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με πρωταγωνιστές τους μικρούς φίλους του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και πλήθους γονέων και συγγενών η γιορτή των Βρεφονηπιακών...