fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο και κάδους βιοαποβλήτων και ανακύκλωσης παρέλαβε ο δήμος από την Περιφέρεια Αττικής

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου παρέλαβε σήμερα παρόντος του Περιφερειάρχη Αττικής κου Γιώργου Πατούλη, ένα απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας, 40 κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης, 40 κάδους συλλογής βιοαποβλήτων και 4 παλέτες εδαφοβελτιωτικού (κομπόστ ), στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας για την ενίσχυση και διάδοση της ανακύκλωσης στην Αττική και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Στην λιτή τελετή παράδοσης-παραλαβής στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος κου Βασίλη Κόκκαλη, πραγματοποιήθηκε επίδειξη της λειτουργίας και των δυνατοτήτων του σύγχρονου απορριμματοφόρου, καθώς του τρόπου αξιοποίησης των κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης που θα τοποθετηθούν σε  δομές του Δήμου για τη συλλογή χαρτιού, γυαλιού και αλουμινίου και των κάδων βιοαποβλήτων που θα τοποθετηθούν αντίστοιχα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, μετά τη θερμή υποδοχή και το εγκάρδιο καλωσόρισμα στον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη, υπογράμμισε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι σήμερα με την παράδοση αυτών των σύγχρονων εργαλείων για την εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης στην πόλη μας και την αξιοποίηση των ειδών ανακύκλωσης.

Σε πολλούς τομείς ο Δήμος Αμαρουσίου όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει πρωτοπορήσει. Θέλουμε και φιλοδοξούμε να είμαστε πρωτοπόροι και στον τομέα της ανακύκλωσης. Θέλουμε η ανακύκλωση να γίνει τρόπος ζωής, καθώς έχει να κάνει με τη ζωή των παιδιών μας, με το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής μας γενικότερα.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα αξιοποιήσουμε όλες τις δράσεις που σχετίζονται με την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, εκφράζοντας την ευαρέσκεια του που βρίσκεται «στο Μαρούσι και κοντά στον άξιο Δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου και τους συνεργάτες του», σημείωσε:

«Είναι σαφές ότι ο Δήμος Αμαρουσίου είναι πρότυπο σε πολλές λειτουργίες και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα αξιοποιήσει στο έπακρον και το πρόγραμμα της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης των υλικών.

Σήμερα, παραδώσαμε στο Δήμο Αμαρουσίου σύγχρονα εργαλεία ανακύκλωσης. Θα πρέπει όλοι οι πολίτες να δημιουργήσουν μια «ασπίδα» προσπάθειας μαζί με το Δήμαρχο, ώστε να κάνουμε την ανακύκλωση τρόπο ζωής.
Είναι μία διαδικασία που σχετίζεται με την προστασία του περιβάλλοντος και βεβαίως με την ίδια τη ζωή μας και των παιδιών μας και είμαι σίγουρος πως ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου θα κάνει τα πάντα για να πάει ο Δήμος και σε αυτό τον τομέα μπροστά».

Ακολούθησε σύσκεψη του Δημάρχου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και του Περιφερειάρχη κου Γιώργου Πατούλη, με τη συμμετοχή των παρισταμένων στην εκδήλωση, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης  κου Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, του Αντιδημάρχου Οικονομικών κου Σπύρου Σταθούλη, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Αθλητισμού κου Γιάννη Νικολαράκου, της υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων κας Ρένας Χαλιώτη. Επίσης παρευρίσκονταν ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Ευάγγελος Κάββαλος και η Γενική Γραμματέας του Δήμου κας Νίκη Γκοτσοπούλου.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα έργα που διεκδικεί ο Δήμος Αμαρουσίου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, με προτεραιότητα αυτά της αντιπλημμυρικής προστασίας και ομβρίων και γενικότερα τα έργα που έχει ανάγκη η πόλη του Αμαρουσίου για την ασφάλεια των κατοίκων της.                               

                   

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου και Προστάτη του Πολυδρόσου Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης και Πατριαρχικού Εξάρχου της νήσου...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τον Τζον Μακ Κέιν στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2008 λαμβάνοντας το 52,92% των ψήφων με 365 εκλέκτορες, οι επικοινωνιολόγοι της εποχής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Εξωτερικών Συνεργείων Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, είδε από κοντά τις εργασίες καθαριότητας και συντήρησης σε...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη μείωση στις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 17ης...