fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Επίσκεψη της εκπαιδευτικής αντιπροσωπείας της Επιτροπής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πεκίνου στο Μαρούσι

Την εκπαιδευτική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πεκίνου υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου στο Μαρούσι, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιούν στη χώρα μας προκειμένου να ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Στη συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας Α’/θμιας, Β’/θμιας και Ειδικής Αγωγής κας Αναστασίας Γκίκα, την αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον κ. Feng Hongrong συνόδευαν ο Πολιτιστικός Ακόλουθος κ. Wang Chao και ο Μορφωτικός Ακόλουθος κ. Tian Lei, από την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα.

Από την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής και Διοίκησης & Ανθρωπίνου Δυναμικού κ. Στέφανος Τσιπουράκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Παναγιώτης Σαγρής και η αναπληρώτρια κα Φανή Λέκκα, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’/θμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’/θμιας Εκπαίδευσης κα Ελένη Βλάχου Σταματάκη και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Ρένα Χαλιώτη.

Θ. Αμπατζόγλου: Προσβλέπουμε στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μας και στην ουσιαστική επικοινωνία και συνεργασία και στον τομέα της εκπαίδευσης μεταξύ των δύο λαών με την μακραίωνη ιστορία

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο λαών και στους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης τόνισε ότι «αυτές βασίζονται στις βαθιές ρίζες στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης», ενώ παράλληλα μίλησε για την αδελφοποίηση της πόλης Τσάογιανγκ, ως αδελφή Ολυμπιακή πόλη με το Μαρούσι.

«Προσβλέπουμε –υπογράμμισε- στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μας και στην ουσιαστική επικοινωνία και συνεργασία και στον τομέα της εκπαίδευσης μεταξύ των δύο λαών με την μακραίωνη ιστορία.»

Ακολούθως, ο κ. Αμπατζόγλου ανέπτυξε  στα μέλη της αντιπροσωπείας τον τρόπο συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας και τη συμβολή της στην ομαλή καθημερινή λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων.

Από την πλευρά  του, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Feng Hongrong ευχαρίστησε την κ. Αμπατζόγλου για την θερμή υποδοχή, καθώς και για την ελληνική φιλοξενία που από την πρώτη στιγμή ένοιωσε η εκπαιδευτική αντιπροσωπεία. «Το Μαρούσι και το Πεκίνο είναι πόλεις που έχουν άμεση σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή η συνεργασία και οι σχέσεις θα οδεύουν προς το καλύτερο» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η κα Αναστασία Γκίκα, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να έχουμε εξωστρέφεια και να δημιουργούμε συνέργειες που να ξεκινούν από την παιδεία και την εκπαίδευση.
«Όραμά μας –σημείωσε- είναι να έχουμε σχολεία ανοικτά, εξωστρεφή, χωρίς διακρίσεις, γι’ αυτό μπορούμε να υποστηρίζουμε συνεργασίες και να προωθούμε και να υλοποιούμε δράσεις.»

Της συνάντησης είχε προηγηθεί επίσκεψη της εκπαιδευτικής αντιπροσωπείας  στο 3ο Λύκειο Αμαρουσίου, την οποία συνόδευσε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’/θμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Στο σχολικό συγκρότημα τους υποδέχθηκε η διευθύντρια κα Μαρία Αναστασίου. Κατά την παραμονή τους εκεί ενημερώθηκαν για θέματα εκπαίδευσης και για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τόσο από τους καθηγητές του σχολείου, όσο και από τους μαθητές.

Ιαν 28, 2022 - Παρ
Μαρούσι, Ελλάδα
2°C ελαφρές νεφώσεις
παρ01/28 σαβ01/29 κυρ01/30 δευ01/31 τρι02/01
ελαφρές νεφώσεις
7/4°C
αυξημένες νεφώσεις
7/5°C
αραιές νεφώσεις
8/5°C
αίθριος καιρός
11/4°C
αυξημένες νεφώσεις
14/7°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η πτώση της θερμοκρασία αναμένεται να είναι ισχυρή τις επόμενες μέρες στα Βόρεια Προάστια. Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 0 βαθμούς...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Μαρούσι αποχαιρετά τον Ιερέα Γεώργιο Γεμελιάρη. Ο Πατήρ Γεώργιος Γεμελιάρης υπηρέτησε την ενορία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου για περισσότερο από δύο δεκαετίες με ευλαβικότητα. Συλλυπητήριο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διακοπές του ρεύματος σημειώνονται σε δεκάδες περιοχές της Αττικής εδώ και κάποιες ώρες και οι περισσότερες από αυτές οφείλονται σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο γνωστός Μαρουσιώτης που βγήκε για snowboard πέρσι εκμεταλλευόμενος το χιονισμένο τοπίο της πόλης ξαναχτυπά. Σε αυτή την κακοκαιρία με τη βοήθεια αυτοκινήτου. Ο...