fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Γ. Καραμέρος: Η διοίκηση “κατεδαφίζει” το ταμείο του Δήμου και υποθηκεύει το μέλλον

Με μια σφοδρή ανακοίνωση απαντάει η παράταξη του Γιώργου Καραμέρου, #Ενωμένο_Μαρούσι, για την ίδρυση αναπτυξιακού οργανισμού στην πόλη μας η οποία δώσει τη δυνατότητα να λειτουργούν ως «ευέλικτα» νομικά πρόσωπα των δήμων, τα οποία θα υλοποιούν πιο γρήγορα τα διάφορα «αναπτυξιακά» προγράμματα.
Η ανακοίνωση:

Θα ήταν κωμικό αν δεν ήταν οικονομικά επιζήμιο το γεγονός ότι σε κάθε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής αλλά και του δημοτικού συμβουλίου η διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου σπαταλά με απευθείας αναθέσεις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εργαλειοποιώντας  τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) για την Πανδημία αλλά και την άθλια μεθόδευση της Κυβέρνησης της ΝΔ που έχει δώσει υπερ-αρμοδιότητες και συντριπτική πλειοψηφία με το έτσι θέλω στην οικονομική επιτροπή.

Τι να πρωτοαναφέρουμε. Τις δεκάδες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ για τρολ και κομματικά στελέχη της ΝΔ;

Τις 586 χιλιάδες ευρώ για απευθείας ανάθεση προς αγορά τριών τουρκικών μίνι λεωφορείων, τις χιλιάδες ευρώ που ανατίθενται για να μαζευτούν τα κλαδέματα ενώ κοντεύουμε δύο μήνες από την κακοκαιρία Μήδεια; Μέχρι και “δαπάνη 4.500 χιλιάδες ευρώ για διοργάνωση διαδικτυακή παρουσίαση µουσικών συναυλιών JAZZ των δεκαετιών 1930 και 1940”  έφεραν στο συμβούλιο λες και οι δημότες δεν μπορούν να βρουν ότι θέλουν στο YouTube ή αλλού!

Νέο έπος της διοίκησης Αμπατζόγλου τα 170 χιλιάρικα μόνο για τους υπόλοιπους 8 μήνες του 2021 για επικοινωνιακή προβολή.

Αντί να ασχολείται με την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ασφάλεια των εργαζομένων στο Δημαρχείο της πόλης και κατ επέκταση των δημοτών, δεν αφήνει το ταμείο να ηρεμήσει ούτε μία μέρα!

θα μοιραστούν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που φυσικά καταψηφίσαμε ως #Ενωμένο Μαρούσι με κωδικούς πληρωμής μεταξύ άλλων για λευκώματα, φωτογραφίσεις και βιντεάκια.

Ξαναφέρνουν τις περίφημες αναπτυξιακές

Αλλά ακόμα και τα παραπάνω είναι πταίσματα μπροστά στο νέο επιχειρούμενο έγκλημα της σύστασης αναπτυξιακής Εταιρείας για το Δήμο όπως συμβαίνει αυτή την περίοδο και σε πολλούς άλλους γαλάζιους Δήμους.

Το οριζόντιο κόλπο grosso είναι σχεδόν ίδιο σαν και εκείνα με τις αντίστοιχες αναπτυξιακές εταιρείες που τη δεκαετία του 90 και του 2000 καταχρέωσαν το Ελληνικό Δημόσιο και οδήγησαν μεταξύ άλλων γνωστών πρακτικών τη χώρα στα μνημόνια μέσα από κατασπατάληση πόρων και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Έναν τέτοιο αναπτυξιακό Οργανισμό -σούπερ μάρκετ μελετών και έργων πέρασε με τις ψήφους μόνο της διοίκησης ο κ. Αμπατζόγλου με εκτελεστικά μέλη μάλιστα του ΔΣ που δεν θα είναι αιρετοί αλλά διορισμένοι.

Η νέα Αναπτυξιακή θα κάνει απευθείας αναθέσεις σε όποιον ο δήμαρχος θεωρεί μελετητή της αρεσκείας του και αυτό θα αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των έργων. Αντίστοιχα θα γίνονται και οι προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ.

Ας μάθουν όμως οι Δημότες τι θα τους κοστίσει αυτό το νέο άριστο κόλπο την επόμενη πενταετία:

Αμοιβές προσωπικού 757.000 ευρώ

 

Έξοδα διάθεσης 370.000

 

Λειτουργικά έξοδα 318.000

 

Έξοδα διοικητικής λειτουργίας 841.000

 

Με σύνολο  σχεδόν ανελαστικών εξόδων 2,3 εκατ ευρώ, δηλαδή 575.000 μεσοσταθμικά τον χρόνο.

Με μετοχικό κεφάλαιο 500.000, που όμως μόνο το μισό καταβάλλεται τώρα και το άλλο μισό σε 2 χρόνια, είναι σχεδόν βέβαιο ότι πολύ σύντομα ο Αναπτυξιακός οργανισμός θα καταφύγει, σε δάνεια.

Αυτό μάλιστα εμμέσως αναφέρεται και στην εισήγηση που ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο καλυμμένο με τον εξευγενισμένο όρο «αξιοποίηση των Μέσων Χρηματοοικονομικής Τεχνικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Μάλιστα στο καταστατικό προβλέπεται «δυνατότητα σύναψης Ομολογιακού δανείου».

Το νέο, λοιπόν, αυτό νομικό πρόσωπο έχει αρμοδιότητες σε πολλές περιπτώσεις αντικρουόμενες, καθώς θα είναι τεχνική εταιρεία των ΟΤΑ, αναθέτουσα αρχή, ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης εθνικών ή συγχρηματοδοτούμενων αναπτυξιακών προγραμμάτων, διαχειριστής έργων και ταυτόχρονα υπόλογος ΚΔΕ (Κωδικοποίηση νομοθεσίας κατασκευής Δημοσίων Έργων)

Πρόκειται για εταιρείες που θα μοιράζουν χρήματα κατά το δοκούν μακριά από το δημόσιο λογιστικό και τη στοιχειώδη διαφάνεια και θα προσπερνούν τις υπάρχουσες υπηρεσίες. Βέβαια, αυτή η μορφή δεν είναι καινούργια. Κατά συνέπεια, ούτε καινοτόμα. Είναι παλιά και έχει αποτύχει ιδιαίτερα στο Μαρούσι.

Απόδειξη η χρεοκοπία των αναπτυξιακών μέχρι σήμερα με διασπάθιση του χρήματος του ελληνικού λαού και του μαρουσιωτικου λαού ΔΕΑΔΑ -Άθμονον ακινήτων -Αναπτυξιακή.

Ο δημοτικός σύμβουλος  Βασίλης Μπούρας μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο ως ειδικός αγορητής τόνισε για το θέμα:

«Δυστυχώς κε Δήμαρχε και εσείς και το κόμμα σας η Νέα Δημοκρατία, όσο και αν διατυμπανίζει το ενδιαφέρον της για τη λειτουργία των ΟΤΑ με την ιδεολογική της νεοφιλελεύθερη οπτική, εξακολουθεί να βλέπει τους ΟΤΑ ως επιχειρήσεις, τους δημάρχους ως μάνατζερς και τα δημοτικά συμβούλια και τους αιρετούς ως εμπόδια, γι’ αυτό και συνεχίζει την υποβάθμιση της δημοκρατικής τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε αυτού του είδους διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, μέσω του οχήματος του Αναπτυξιακού ομίλου, λέμε ΟΧΙ».

Ο επικεφαλής της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι Γιώργος Καραμέρος δήλωσε για όλα τα παραπάνω:

 
«Ενημερώνουμε όλες τις Δημότισσες και τους Δημότες Αμαρουσίου πώς αυτή την περίοδο που οι ίδιοι ζουν την αγωνία της πανδημίας για τις οικογένειές τους και τους ίδιους, η εκλεγμένη διοίκηση του κ. Αμπατζόγλου “κατεδαφίζει” το ταμείο του Δήμου και υποθηκεύει για άλλη μία φορά το μέλλον και τους δημοτικούς πόρους. Έχουν εργαλειοποίησει την πανδημία σε όλα τα επίπεδα και προκαλούν σοβαρή οικονομική ζημιά σε κάθε ευκαιρία. Όμως ούτε η πανδημία ούτε η θητεία τους θα κρατήσει για πάντα. Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν είναι cash cow κυρίες και κύριοι της διοίκησης. Εκλεγμένοι και μη. Είναι λάθος να πιστέψετε ότι είστε στο απυρόβλητο. Ο κόσμος σας βλέπει και μαθαίνει τα πάντα».
προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
ΚΔΑΠ
Ιούλ 25, 2022 - Δευ
Μαρούσι, Ελλάδα
28°C αίθριος καιρός
δευ07/25 τρι07/26 τετ07/27 πέμ07/28 παρ07/29
αίθριος καιρός
35/28°C
αίθριος καιρός
34/26°C
αίθριος καιρός
36/26°C
αίθριος καιρός
34/25°C
αίθριος καιρός
33/22°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 3η συνεχή χρονιά, το Αrtemis Fight Night ΙΙΙ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αίθριου Θεάτρου στο Μαρούσι....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής που διενεργήθηκε το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αριθμοί που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου ακολούθησαν δυστυχώς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μέσω του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιεί πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τους χαμηλοσυνταξιούχους – μέλη του ΚΑΠΗ...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο κτήριο που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM 97,8 και η εφημερίδα Real News στη συμβολή της λεωφόρου...