Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Γιώργος Πατούλης: “Εγγυητής της συνέχειας ήμουν και θα παραμείνω εγώ προσωπικά”

Χθες πραγματοποιήθηκε ο Δημόσιος Απολογισμός του Έργου της δεκαετίας 2007-2017, όπου παρουσιάστηκαν οι σημαντικότεροι σταθμοί της δεκάχρονης διαδρομής του κ. Πατούλη στην Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου. Ο Δήμαρχος μετέφερε στους εκατοντάδες πολίτες του Αμαρουσίου, φίλους και συντρόφους του όλα αυτά τα χρόνια αδιάκοπης δουλειάς, μήνυμα ενότητας και εγγύησης πως το έργο και η ανέλιξη της πόλης δε θα σταματήσoυν εδώ αλλά θα συνεχιστoύν και μετά το 2019.

Γ. Πατούλης: «Το Μαρούσι θα πρωταγωνιστεί και στο μέλλον. Εγγυητής της συνέχειας ήμουν και θα παραμείνω εγώ προσωπικά

Ο Γιώργος Πατούλης, μεταξύ άλλων, τόνισε πως σκοπεύει να παραμείνει μέχρι και την τελευταία στιγμή διοίκησης στο Μαρούσι, τον Δήμο που τον ανέδειξε. Αναφέρθηκε επιπλέον χωρίς περιστροφές στην κίνηση <<Αθήνα, πρωτεύουσα ξανά>> καθιστώντας σαφή την πρόθεση του να κατέβει, χωρίς ωστόσο να κλείνει την πόρτα για το Μαρούσι. Υπογράμμισε εκτός των άλλων ότι σύντομα θα δούμε και πάλι την παράταξη <<Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη>>, χωρίς να φωτογραφίζει κάποιον νέο αρχηγό προς το παρόν, ώστε να συνεχίσει το πολύτιμο έργο που ξεκίνησε, ενώ είπε χαρακτηριστικά: <<Δε θα αφήσω να γκρεμιστούν όσα έχτισα εγώ και η ομάδα μου τα τελευταία 10 χρόνια στο Μαρούσι.>>

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης τόνισε πως κόπιασε ιδιαίτερα και εκείνος προσωπικά αλλά και όλοι οι συνεργάτες του, προκειμένου να κρατήσουν το Μαρούσι όρθιο παρότι το είχαν παραλάβει σε κατάσταση κατάρρευσης. Με σκληρή δουλειά ωστόσο και πολλή επιμονή κατόρθωσαν να αναστήσουν την πόλη, δίνοντας της νέα πνοή και προοπτική! Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το μήνυμα ελπίδας για το μέλλον και τις επόμενες γενιές που μετέφερε η παιδική χορωδία της UNESCO Βορείων Προαστίων.

Το Δελτίο τύπου του Δήμου

Μήνυμα «ενότητας και εγγύησης» ότι το έργο και η θετική πορεία της πόλης θα συνεχιστεί και μετά το 2019, μετέφερε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Αποδέκτες ήταν οι εκατοντάδες πολίτες του Αμαρουσίου, φίλοι και συνοδοιπόροι της Διοίκησης Πατούλη που κατέθεσαν τη στήριξη, την εμπιστοσύνη στην προσπάθεια, στο έργο και στο πρόσωπό του στον Δημόσιο Απολογισμό του Έργου της Δεκαετίας 2007 – 2017, όπου παρουσιάστηκαν οι κυριότεροι σταθμοί της δεκάχρονης διαδρομής του στη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου.

Με αφετηρία ότι η σημερινή Διοίκηση αποτελεί τη μόνη δημοτική Αρχή στην ιστορία του Δήμου, που όχι μόνον δεν γνώρισε πολιτική φθορά με το πέρασμα του χρόνου αλλά αντίθετα από τετραετία σε τετραετία ενδυνάμωνε το ρεύμα της, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ευχαρίστησε τους πολίτες «για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του και στην άξια και ικανή ομάδα των συνεργατών του».

«Κρατήσαμε το Μαρούσι όρθιο»

«Από την πρώτη στιγμή σας είπαμε την αλήθεια για την κατάσταση κατάρρευσης του Δήμου, όταν τον παραλάβαμε. Αλλά παρά τις πολλές αντιξοότητες, καταφέραμε να κρατήσουμε το Μαρούσι όρθιοΠιστέψαμε στις δυνάμεις μας. Εμπιστευτήκαμε το σχέδιο μας. Εμπιστευτήκαμε τους ανθρώπους μας. Δημιουργήσαμε ισχυρές συμμαχίες. Δώσαμε ξανά όραμα και ελπίδα στους συμπολίτες μας. Με το καθημερινό μας έργο εδώ και δέκα χρόνια έχουμε καταφέρει να κάνουμε το Μαρούσι μια πόλη όμορφη, λειτουργική, ανθρώπινηΗ θητεία της σημερινής Διοίκησης μπορεί να λήγει το 2019, αλλά δεν θα σταματήσει το 2019. Το επόμενο διάστημα θα μας βρει ακόμη πιο δυνατούς, πιο ενωμένους. Είμαι εδώ, στην πρώτη γραμμή της μάχης για να κάνουμε το Μαρούσι ακόμη πιο δυνατό. Για να παραμείνει το Μαρούσι ανθρώπινη πόλη. Κι αυτή την πορεία την εγγυώμαι προσωπικά».
«Πετύχαμε ένα μικρό οικονομικό θαύμα»

Η Διοίκηση Πατούλη το 2007 κλήθηκε να βγάλει από το τέλμα έναν Δήμο υπό κατάρρευση. Παρέλαβε τον πιο χρεωμένο Δήμο της χώρας, με χρέη, δάνεια και απλήρωτες υποχρεώσεις, που ξεπερνούσαν τα 350 εκατ. ευρώ. Διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες, ο Δήμος δεν κατέρρευσε, δεν χρεοκόπησε, δεν μπήκε σε μνημόνια. Δεν διαλύθηκαν δημοτικές υπηρεσίες, δεν καταργήθηκε καμία δημοτική δομή, δεν απολύθηκαν εργαζόμενοι, δεν ξεπουλήθηκε δημοτική περιουσία παρ’ ότι η κρατική χρηματοδότηση στην αυτοδιοίκηση μειώθηκε πάνω από 65%.

Η Διοίκηση Πατούλη σχεδίασε και υλοποίησε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο οικονομικής και λειτουργικής εξυγίανσης του Δήμου, εξορθολογίζοντας τις δαπάνες και το κόστος λειτουργίας του Δήμου χωρίς καμία «έκπτωση» στην ποιότητα των υπηρεσιών του. Δούλεψε με σχέδιο, νοικοκύρεψε τα οικονομικά του Δήμου, διεκδίκησε αποτελεσματικά πόρους για έργα, αναδιαπραγματεύτηκε τις υποχρεώσεις του, κούρεψε δάνεια και οφειλές, πέτυχε επωφελείς για τα συμφέροντα του Δήμου και των συμπολιτών μας συμφωνίες.

Το 2007 τα χρέη του Δήμου ξεπερνούσαν τα 350 εκατ. ευρώ. Σήμερα δέκα χρόνια μετά, ο Δήμος έχει ταμειακό πλεόνασμα 30 εκατ. ευρώ. Από το 2007 μέχρι σήμερα έχουν αποπληρωθεί οφειλές προς τρίτους που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ. Αποπληρώθηκαν οφειλές για απαλλοτριώσεις που ξεπερνούσαν τα 25 εκατ. ευρώ. Σήμερα ο πίνακας οφειλών του Δήμου προς προμηθευτές και τρίτους είναι σχεδόν μηδενικός και έχουν κουρευτεί τόκοι που ξεπερνούσαν τα 5 εκατ. ευρώ.

Αυτή η στρατηγική όχι μόνο δεν υποθήκευσε το μέλλον της πόλης, αντίθετα, διασφάλισε την ομαλή λειτουργία του Δήμου Αμαρουσίου προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.

Γ. Πατούλης: «Αυτό το μικρό οικονομικό θαύμα μας επέτρεψε να στηριχθούμε σε ισχυρές βάσεις και να ακολουθήσουμε μια δημοτική πολιτική που χαρακτηρίστηκε από την εκτέλεση σημαντικών έργων υποδομής, από την αναβάθμιση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών μας, από τη μείωση των επιβαρύνσεων των δημοτών μας. Χάρη σε αυτή τη στρατηγική καταφέραμε να ενισχύσουμε τις υποδομές της πόλης, χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολίτες, να αναβαθμίσουμε και να εμπλουτίσουμε τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες μας, να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση».

«Σύγχρονες υποδομές, έργα παρακαταθήκη για την πόλη»

Η Διοίκηση Πατούλη διεκδίκησε με αποτελεσματικό τρόπο πάνω από 120 εκατ. ευρώ, τα οποία χρηματοδότησαν σημαντικά έργα σε όλη την πόλη. Ενδεικτικά αναφέρονται:

 • Η αισθητική αναβάθμιση του ιστορικού εμπορικού Κέντρου του Αμαρουσίου
 • Η κατασκευή του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Κοκκινιά
 • Οι δύο νέες πεζογέφυρες στη Λεωφόρο Κηφισίας
 • Η πράσινη διαδρομή πεζών και ποδηλάτων σε Άγιο Θωμά, Παράδεισο και Πολύδροσο, αλλά και η πράσινη διαδρομή στο Ανατολικό Μαρούσι
 • Οι νέες σχολικές αίθουσες σε περιοχές του Αμαρουσίου
 • Τα δεκάδες νέα οχήματα που εξοπλίζουν την υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου
 • Τα νέα οχήματα της Δημοτικής μας Συγκοινωνίας.
 • Οι νέες πλατείες και παιδικές χαρές σε όλο το Μαρούσι
 • Τα δεκάδες χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεων και διανοίξεων νέων δρόμων
 • Η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης
 • Οι εντάξεις περιοχών στο Σχέδιο Πόλης
 • Οι 5 νέοι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί σε διάφορες γειτονιές του Αμαρουσίου
 • Το νέο δίκτυο δημοτικού φωτισμού, με πάνω από 1.500 νέα φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης
 • Οι νέοι χώροι Πολιτισμού και Αθλητισμού
 • Τα νέα Κ.Α.Π.Η που δημιουργήσαμε
 • Οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες κι εφαρμογές
 • Ο νέος υπόγειος χώρος στάθμευσης και η έξυπνη πλατεία που κατασκευάζεται με την μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης στον χώρο του Ηλεκτρικού Σταθμού, που πολύ σύντομα θα παραδοθεί προς χρήση. Πάνω από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης θα διαμορφωθεί μια smart plaza που θα αναβαθμίσει αισθητικά την ευρύτερη περιοχή
 • Στο ίδιο διάστημα αυξήσαμε την ακίνητη περιουσία του Δήμου μας, αποκτώντας δύο νεοκλασικά με πόρους του Πράσινου Ταμείου, έναν υπόγειο χώρο στάθμευσης στην οδό Χατζηαντωνίου, αλλά κι άλλα ακίνητα από κληροδοτήματα

Γ. Πατούλης: «Τα έργα αυτά αποτελούν προίκα για την πόλη. Ενισχύουν την περιουσία του Δήμου και των συμπολιτών μας.Αποτελούν έργα με αποκλειστική σφραγίδα της Διοίκησής μας, όπως και η αντιπλημμυρική προστασία των γειτονιών του Αμαρουσίου, που αποτελεί μία τεράστια παρέμβαση πνοής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γειτονιών μας. Αποτελούν έργα που δεν κόστισαν ούτε ένα ευρώ στους συμπολίτες μας».

«Ο Δήμος στο πλευρό όσων έχουν πραγματική ανάγκη» 

Στο διάστημα αυτό ετέθη στην υπηρεσία των συμπολιτών μας ένα πρότυπο για την αυτοδιοίκηση δίκτυο κοινωνικών δομών με περισσότερες από 17 δομές και υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης. Πάνω από 150.000 περιπτώσεις συμπολιτών μας έχουν στη δεκαετία αυτή εξυπηρετηθεί από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Αμαρουσίου.

Γ. Πατούλης: «Δώσαμε με πράξεις και όχι με λόγια ουσιαστικό νόημα και περιεχόμενο στις έννοιες ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Μέσα σε 10 χρόνια, μειώσαμε πάνω από 40% τα ανταποδοτικά τέλη. Είμαστε ο πρώτος Δήμος της χώρας που εφήρμοσε στοχευμένες μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άτομα με αναπηρία, μονογονεικές οικογένειες, νέοι επαγγελματίες έχουν απαλλαγεί από την καταβολή ανταποδοτικών τελών ή πληρώνουν μειωμένα τέλη ως 50%».

«Προτεραιότητα στην εξωστρέφεια»

Στο πρόσωπο του Δημάρχου του Γιώργου Πατούλη, το Μαρούσι πρωταγωνίστησε στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, στον Σ.Π.Α.Π, σε διαδημοτικές συνεργασίες, ανέπτυξε ένα δίκτυο διεθνών επαφών και συνεργασιών που έδωσαν και δίνουν αξία τόσο στην πόλη μας, όσο και στην ελληνική αυτοδιοίκηση.

Γ. Πατούλης: «Έχουμε σχέδιο για να αναδείξουμε το Μαρούσι σε Μητροπολιτικό Οικονομικό Κέντρο. Επενδύουμε πολλά στην ανάδειξη της πόλης μας σε Ιατρικό Τουριστικό Προορισμό 12 μήνες το χρόνο».
«Προτεραιότητά μας να κρατήσουμε τη νέα γενιά στον τόπο μας»

Επενδύουμε σε πολλά νέα έργα αλλά και σε ένα νέο μοντέλο τοπικής ανάπτυξης. Προτεραιότητά μας είναι να αποτελέσει το Μαρούσι παγκόσμιο κέντρο και σημείο αναφοράς του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού και της επιχειρηματικότητας. Έχει όλες τις προϋποθέσεις για να το πετύχει. Αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, στόχος μας είναι ώστε να δημιουργήσουμε πλούτο για την πόλη, εισοδήματα για τους κατοίκους, θέσεις απασχόλησης για τα παιδιά μας.

 • Το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου
 • Τα νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε γειτονιές
 • Οι νέες σχολικές αίθουσες που προγραμματίζονται
 • Οι νέοι παιδικοί σταθμοί σε Ψαλίδι και Νέα Λέσβο
 • Η ένταξη του Κάτω Σωρού στο σχέδιο πόλης
 • Η διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς και η εκτέλεση των έργων υποδομής που θα ακολουθήσουν
 • Το νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και μεγάλης ισχύος
 • Οι νέες διανοίξεις οδών και τα έργα υποδομής στις υπό ένταξη περιοχές
 • Οι νέοι χώροι στάθμευσης περιφερειακά του Κέντρου
 • Η περαιτέρω επέκταση του δικτύου των ποδηλατοδρόμων
 • Οι αναπλάσεις πλατειών κι ενοποιήσεις δημόσιων χώρων
 • Ένα υπαίθριο πέτρινο θέατρο σε δημοτικό ακίνητο
 • Η αναβάθμιση του ιστορικότερου αθλητικού χώρου της πόλης, του κλειστού γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης»
 • Οι νέες πεζογέφυρες στην Κηφισίας, στη συμβολή με την Αγίου Κωνσταντίνου και στο ύψος του άλσους Συγγρού

Γ. Πατούλης: «Η επόμενη πενταετία είναι κι αυτή περίοδος έργου και δημιουργίας για το Μαρούσι. Στηριζόμενοι πρώτα και πάνω από όλα στην ενότητα όλων των υγιών δυνάμεων του Αμαρουσίου, με τη δική σας στήριξη, με τη δική σας εμπιστοσύνη, είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε να υλοποιήσουμε τα σχέδια μας».

Εκ μέρους της Εκκλησίας, το «παρών» στον Δημόσιο Απολογισμό έδωσαν οι Αιδεσιμολογιώτατοι πατέρες Χρήστος Μαρούδας, και Λάμπρος Ανδρεάκης. Εκ μέρους της πολιτικής σκηνής παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός, ο πρώην υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος, o αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης, η Ζωή Ράπτη, η Τάνια Ιακωβίδου, ο Σωτήρης Ισαϊας και άλλοι πολιτευτές. Επίσης, το «παρών» έδωσαν ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δήμων Γερμανίας Ρόγκερ Κέλε, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών Αρχών και του εμπορικού κόσμου του Αμαρουσίου, πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το μήνυμα ελπίδας για το μέλλον και τις επόμενες γενιές που μετέφερε η παιδική χορωδία της UNESCO Βορείων Προαστίων.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η 56χρονη Κατερίνα Μπάτσου, τα ίχνη της οποίας αγνοούνταν από χθες, εντοπίστηκε, σύμφωνα με αναφορές. Η 56χρονη έφυγε το πρωί της Παρασκευής από το σπίτι...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στην οδό Σωρού, σε σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανήσυχοι οι συγγενείς μιας 56χρονης γυναίκας, η οποία αγνοείται από το πρωινό της Παρασκευής 19 Μαΐου από το Μαρούσι όπου έμενε, την αναζητούν μέσω της εκπομπής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η ιστορική νίκη της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 40,79% (2.403.026 ψήφοι) σε ενσωμάτωση 99,59% (21.617 / 21.707 ΕΤ) στις χθεσινές εκλογές, έβαψε κυριολεκτικά τον χάρτη μπλε καθώς αυτή τη φορά,...