fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Θ. Αμπατζόγλου για τα αδέσποτα ζωά: Το 2021 ο δήμος θα προχωρήσει σε επιπλέον ενέργειες

Θ. Αμπατζόγλου: «Όλοι μαζί να κάνουμε το Μαρούσι μία πόλη πρότυπο συμπεριφοράς και διαχείρισης των τετράποδων φίλων μας»

Ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου, σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στο Μαρούσι  προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων σε μία πόλη, αποτελεί δείγμα πολιτισμού και συγχρόνως απαραίτητη διαδικασία για την προάσπιση της Δημόσιας ασφάλειας και υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αρχή, που ξεκίνησε τη θητεία της τον Σεπτέμβριο του 2019, προχώρησε σε συγκεκριμένες ενέργειες και έπραξε τα παρακάτω, για τα αδέσποτα στην πόλη μας:

  1. Στις 22 Ιανουαρίου 2020, με απόφαση του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Στέφανου Τσιπουράκη συγκροτήθηκε η Επιτροπή Παρακολούθησης Προγράμματος Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αμαρουσίου.
  2. Στις 12 Φεβρουαρίου του 2020 με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής προς το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμος Αμαρουσίου επανεντάσσεται στο Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) ο οποίος μεταξύ άλλων διαχειρίζεται κρίσιμα ζητήματα διαχείρισης αδέσποτων ζώων για λογαριασμό των 16 Δήμων μελών του.
  3. Τηρήθηκαν όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από την νομοθεσία για την σωστή λειτουργία του προγράμματος αδέσποτων ζώων και την χρηματοδότησή του, η οποία εγκρίθηκε και για το έτος 2020 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω ο Δήμος Αμαρουσίου, το έτος 2020, με τη συνεργασία της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρίας αλλά και πολλών εθελοντών μερίμνησε με ιατρικές εργασίες και ενέργειες για περισσότερα από 200 περιστατικά αδέσποτων ζώων και κατάφερε να μοιράσει μεγάλες ποσότητες ξηράς τροφής, ειδικά τις κρίσιμες περιόδους της καραντίνας.

Επιπλέον η συνεργασία με τον ΣΒΑΠ απέφερε το θετικότατο αποτέλεσμα της έγκρισης της χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ για το έργο  «Κατασκευή Διαδημοτικού Καταφυγίου αδέσποτων ζώων, στη θέση Βαλαδόπορτα Μαρκόπουλου», από το οποίο ο Δήμος Αμαρουσίου θα επωφεληθεί σημαντικά για τη στέγαση και φροντίδα αδέσποτων.

Το 2021 θα είναι ένα έτος που ο Δήμος μας θα προχωρήσει σε επιπλέον ενέργειες με σκοπό την αποτελεσματικότητά του όσο αφορά τα αδέσποτα όπως:

  1. Δημιουργία εξειδικευμένου μητρώου εθελοντών.
  2. Διαχείριση των περιστατικών μέσα από το νέο application και την ανανεωμένη πληροφοριακή υποδομή της Γραμμής Δημότη.
  3. Ενεργοποίηση πλατφόρμας για τη υιοθεσία.
  4. Δυναμικότερη συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης και τους εθελοντές.
  5. Διεύρυνση των σημείων με τα είδη καθαριότητας για τα ζώα.
  6. Καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών.

Είμαστε πεπεισμένοι πως κάθε μέρα που περνά, κάνουμε και ένα ακόμη σταθερό βήμα που μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.  Η διασφάλιση της υγείας και ευζωίας των ζώων συντροφιάς, οικόσιτων, αδέσποτων ή παραμελημένων, αποτελεί ηθική υποχρέωση  της Δημοτικής Αρχής αλλά και των Δημοτών.

Όλοι μαζί θα δουλέψουμε και στον τομέα αυτό και είμαι σίγουρος πως θα καταφέρουμε να κάνουμε το Μαρούσι μία πόλη πρότυπο συμπεριφοράς και διαχείρισης των τετράποδων φίλων μας».

Εγγραφές κολύμβηση Μαρούσι
Εγγραφές ποδόσφαιρο Μαρούσι
Ιαν 6, 2022 - Πεμ
Μαρούσι, Ελλάδα
10°C αίθριος καιρός
πέμ01/06 παρ01/07 σαβ01/08 κυρ01/09 δευ01/10
αίθριος καιρός
15/10°C
ασθενείς βροχοπτώσεις
15/11°C
ασθενείς βροχοπτώσεις
14/10°C
αραιές νεφώσεις
13/9°C
αραιές νεφώσεις
13/8°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΠΡΟΣΩΠΑ

Με ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Πολιτισμού, Γιάννης Νικολαράκος, επισημαίνει ένα πρόβλημα που παρατηρούμε όλοι οι δημότες κατά διαστήματα.  Αυτό των βαρέων απορριμάτων....

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Το Παράρτημα του ΚΕΠ του Δήμου Αμαρουσίου (Μεσογείων 82) την Τρίτη 4/1/2022 δεν θα λειτουργήσει για το κοινό λόγω κρουσμάτων Covid. Το κοινό θα...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Κινηματογραφική διάρρηξη σε καφέ στο Μαρούσι, όπου οι δράστες παραβίασαν την είσοδο με καπάκι αποχέτευσης. Στο βίντεο, που έφερε στη δημοσιότητα ο Alpha, φαίνονται...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τις 2 τελευταίες από τις 13 Παιδικές Χαρές  που είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021. Θ....