fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Οι προτάσεις της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι για την πανδημία του κορονοϊού

Οι προτάσεις της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι για την πανδημία του κορονοϊού:

Στην πόλη μας το Μαρούσι εμφανίστηκε το τρίτο καταγεγραμμένο κρούσμα ασθενούς με Covid 19 στις 27 Φεβρουαρίου.  Σχεδόν ένα μήνα μετά και αφού τις πρώτες μέρες υπήρξαν καθυστερήσεις τόσο από την κεντρική διοίκηση όσο και από την δημοτική αρχή που ευελπιστούμε να μην αποβούν καθοριστικές, μένουμε σπίτι και προτείνουμε!  Ενωμένοι χωρίς μικροπολιτικούς τακτικισμούς για το καλό όλων. Καταθέτουμε προτάσεις που μπορεί να υλοποιήσει η διοίκηση του Δήμου μας και τις οποίες θα συμπληρώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

• Η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου μας να κάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα απολύμανση μαζί με το πλύσιμο σε δρόμους, πεζοδρόμια, πεζόδρομους και πλατείες.

• Τα σάρωθρα, πλυστικά μηχανήματα, καδοπλυντήρια και οι υδροφόρες του Δήμου εκτός από νερό να χρησιμοποιούν και ποσότητα απολυμαντικού υγρού σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΟΔΥ.

• Τακτική απολύμανση των χώρων στους οποίους επιχειρούν όλα τα προαναφερόμενα οχήματα, και στα παγκάκια και τις στάσεις των λεωφορείων.

• Καταγραφή των κατοίκων του Δήμου και των απόρων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.

• Δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που είναι άποροι ή οικονομικά αδύναμοι.

• Οι κάτοικοι, καθώς και οι άποροι και οικονομικά αδύναμοι πολίτες, που δεν επιτρέπεται και δεν μπορούν να μετακινηθούν, να μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο και στο email του Δήμου μας προκειμένου να καταγράφονται τα αιτήματα και οι ανάγκες τους.

• Μια υπηρεσία «φύλαξης παιδιών» να δημιουργηθεί στον Δήμο μας ώστε οι γονείς που εργάζονται στα νοσοκομεία να συνεχίσουν την εργασία τους, έχοντας εξασφαλίσει τη μέριμνα των παιδιών τους.

• Να εξεταστεί η δυνατότητα αν συνεχίσουν να λειτουργούν οι λαϊκές αγορές, η τοποθέτηση των πάγκων να γίνεται σε μια πλευρά του δρόμου για να υπάρχει χώρος για τους πολίτες τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας ώστε να μη συνωστίζονται.

• Καταγραφή των κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.

• Συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους.

• Ο ΕΟΔΥ να συντονίζει την λειτουργία του δημοτικού πολυιατρείου. Στις παρούσες συνθήκες πρώτος στόχος όλων είναι η πιστή εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ και των Υπηρεσιών Υγείας αλλά και η συνεχής ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς.

Οι δημότες μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων – κλείσιμο καταστημάτων, αποφυγή συναθροίσεων, ατομική υγιεινή κ.λπ. – επιδεικνύουν υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους.

Το # Ενωμένο Μαρούσι δηλώνει ότι στέκεται δίπλα στους δημότες αλλά και στη δημοτική αρχή, έτοιμη να συνεισφέρει με όλες της τις δυνάμεις σε ό,τι χρειαστεί.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
ΚΔΑΠ
Ιούλ 25, 2022 - Δευ
Μαρούσι, Ελλάδα
28°C αίθριος καιρός
δευ07/25 τρι07/26 τετ07/27 πέμ07/28 παρ07/29
-/28°C
αίθριος καιρός
33/26°C
αίθριος καιρός
35/25°C
αίθριος καιρός
34/25°C
αίθριος καιρός
33/23°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 3η συνεχή χρονιά, το Αrtemis Fight Night ΙΙΙ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αίθριου Θεάτρου στο Μαρούσι....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής που διενεργήθηκε το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αριθμοί που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου ακολούθησαν δυστυχώς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τρεις τραυματίες σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου. Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο γύρω στις...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μέσω του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιεί πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τους χαμηλοσυνταξιούχους – μέλη του ΚΑΠΗ...