fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Οι πτυχές της κόντρας Τσιπουράκη – Καλλιμάνη

Τσιπουράκης Καλλημάνης

Πολλά έχουν γραφτεί και περισσότερα έχουν ειπωθεί για την λεκτική επίθεση του αντιδημάρχου πρασίνου και πρώτο σε σταυρούς προτίμησης στον συνδυασμό Αμπατζόγλου, Στέφανου Τσιπουράκη στον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων δήμου Αμαρουσίου, Νίκο Καλλιμάνη, που έγινε τη Δευτέρα 20/7/2020 στο αμαξοστάσιο του Δήμου.

Ας πάρουμε τα γεγονότα με τη σειρά.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους του επισκέφθηκε τα εξωτερικά συνεργεία του δήμου Αμαρουσίου. Περιηγήθηκε στους χώρους συνομίλησε με τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών από τη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, οπότε και σημειώθηκαν οι ​ανάγκες για την καλύτερη φύλαξη και διαχείριση του υλικού και περιουσιακών στοιχείων του Δήμου. Ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Δνσης Καθαριότητας και συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα και έκρινε πως η αναβάθμιση του χώρου του αμαξοστασίου του δήμου είναι απαραίτητη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Στέφανος Τσιπουράκης και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Νίκος Καλλιμάνης βρίσκονταν στο ίδιο σημείο. Τις προηγούμενες ημέρες το Σωματείο έχει στείλει μια καυστική ανακοίνωση κατηγορώντας τον αντιδήμαρχο (μπορείτε να τη διαβάσετε παρακάτω). Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό. Κουβέντα στην κουβέντα ο αντιδήμαρχος πρασίνου,  φέρεται να αποκάλεσε τον πρόεδρο του Σωματείου «ψεύτη» και «ανίκανο να εκπροσωπεί τους εργαζομένους». Στη συνέχεια ο κύριος Τσιπουράκης είπε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για όλες τις αναληθείς όπως τις χαρακτήρισε εργασιακές καταγγελίες. Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει και ο πρόεδρος του Σωματείου υποστηρίζει ότι ο αντιδήμαρχος  κινήθηκε απειλητικά προς αυτόν με σκοπό να βιαιοπραγήσει, κάτι που τελικά όμως δεν πραγματοποιήθηκε.

Το Σωματείο εργαζομένων, συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Μπογδάνος, Λευτέρης Μαγιάκης και Μαίρη Διακολιού που ανήκουν σε διαφορετικές παρατάξεις έβγαλαν ανακοινώσεις που καταδικάζουν τη συμπεριφορά του κ. Τσιπουράκη και ουσιαστικά καλούν τον δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου να πάρει θέση και να επαναφέρει στην τάξη τον αντιδήμαρχό του.

Μέχρι στιγμής ο Στέφανος Τσιπουράκης δεν έχει μιλήσει και περιμένουμε να δημοσιοποιήσουμε και τη δική του εκδοχή για το περιστατικό.

Στις τάξεις των συνδικαλιστών και αρκετών εργαζομένων του δήμου υπάρχει αναβρασμός και έντονη δυσαρέσκεια για τη συμπεριφορά του αντιδημάρχου.  Πέρα όμως από τις αντιδράσεις, κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ διαπιστώσαμε ότι υπάρχει και διαφορετική άποψη, αφού ορισμένοι δημότες δίνουν συγχαρητήρια στον αντιδήμαρχο διότι “επιτέλους βρέθηκε κάποιος να τα βάλει με τους συνδικαλιστές”.

 

Η επιστολή του Σωματείου προς τον Στέφανο Τσιπουράκη που αποτέλεσε την αρχή της κόντρας:

Παραθέτουμε παρακάτω όλες τις σχετικές ανακοινώσεις με το γεγονός και μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

 

Η ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων δήμου Αμαρουσίου:

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ  τη φραστική επίθεση και τη σωματική απειλή του Αντιδημάρχου Πρασίνου κου Τσιπουράκη Στέφανου ενάντια στον Πρόεδρο των Εργαζομένων κο Καλλιμάνη, που έγινε τη Δευτέρα 20/7/2020 στο αμαξοστάσιο του Δήμου.

Όπως μαρτυρεί και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Σπύρος Μπόγδανος, αλλά και άλλοι εργαζόμενοι που ήταν παρόντες στο περιστατικό, ο αντιδήμαρχος κος Τσιπουράκης αποκάλεσε τον Πρόεδρο του Σωματείου «ΨΕΥΤΗ», «ΑΛΗΤΗ» και εξαπέλυσε διάφορες ακατανόμαστες φράσεις που θίγουν την προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά του.

Σαν να μην έφταναν αυτά στο τέλος κινήθηκε απειλητικά σηκώνοντας το χέρι εναντίον του λέγοντας του «ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΕΔΩ , ΜΗ ΣΕ ΚΟΠΑΝΗΣΩ».

Η επίθεση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι, έρχεται σε μία εποχή που η κυβέρνηση εντείνει την επίθεση με όλους τους τρόπους απέναντι στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, όπως λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο ο αντιδήμαρχος απέναντι στους εργαζομένους.

Η επίθεση ήρθε μετά από έγγραφό του Σωματείου προς τον Αντιδήμαρχο και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Αφού στην υπηρεσία Πρασίνου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί δεν απαντάει επί της ουσίας σε προηγούμενο έγγραφό μας, αλλά μας εξαπολύει απειλές; Ο λόγος είναι ότι ο συγκεκριμένος Αντιδήμαρχος δεν έχει να παρουσιάσει κανένα έργο. Εδώ και ένα χρόνο καταλαβαίνουν όλοι πως ο χώρος που στεγάζεται η Υπηρεσία Πρασίνου είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ. Όλοι γνωρίζουν ότι η  Υπηρεσία Πρασίνου άμεσα θα πρέπει να στελεχωθεί με προσωπικό και μέχρι και σήμερα ο Αντιδήμαρχος δεν έχει κάνει ούτε ένα αίτημα έστω και για τυπικούς λόγους.

Προειδοποιούμε τη Διοίκηση του Δήμου να μην τολμήσουν να βάλουν ιδιώτη σε καμία Υπηρεσία και στο Πράσινο. Καλούμε το Δήμαρχο να καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό. Τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές από τους εργαζομένους.

Το Δ.Σ.

 

Η δήλωση του Σπύρου Μπόγδανου:

Ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του Γιώργου Καραμέρου, “Ενωμένο Μαρούσι”, που ήταν παρών στο περιστατικό δήλωσε:

“Καταδικάζω την απαράδεκτη, βίαιη συμπεριφορά του αντιδημάρχου πρασίνου κ. Τσιπουράκη και δηλώνω ότι θα στηρίξω το σωματείο εργαζομένων και τον κ. Καλλιμάνη προσωπικά σε κάθε προσπάθειά τους να προστατευθούν από τέτοιου είδους αχαρακτήριστες ενέργειες. Καταδικάζω πλήρως τα περιστατικά στα οποία έτυχε να είμαι “παρών”. Καταδικάζω κάθε μορφή βίας αλλά και κάθε πρακτική φίμωσης των εργαζομένων. Με απειλές και βρισιές ο Δήμος Αμαρουσίου δεν θα κερδίσει τίποτα, παρά μονάχα την πλήρη απαξίωση των ανθρώπων που μοχθούν καθημερινά και εργάζονται με αγάπη για την πόλη μας”.

 

 

 

 

Η δήλωση του Λευτέρη Μαγιάκη:

“Προκαλεί εντύπωση πως ενώ τα γεγονότα συνέβησαν την ίδια ημέρα της επίσκεψης του κ. Δημάρχου και άλλων αντιδημάρχων στο αμαξοστάσιο δεν αναφέρεται τίποτα στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου που εκδόθηκε στις 21-7-2020. Η υποβάθμιση και πολύ περισσότερο η απόκρυψη τέτοιων γεγονότων δεν συντελούν στην επίλυση των ουσιαστικών προβλημάτων των εργαζομένων και την εκτόνωση του κλίματος έντασης που υποβόσκει εδώ και πολύ καιρό μεταξύ του Αντιδημάρχου του Πρασίνου κ. Σ. Τσιπουράκη και του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, διά του Προέδρου του κ. Ν. Καλλιμάνη.

Ούτε συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση ύβρεις και βίαιες συμπεριφορές που καταγγέλλονται σε βάρος του Αντιδημάρχου, τις οποίες και καταδικάζουμε. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και τον κ. Δήμαρχο προσωπικά να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αναβάθμιση της υπηρεσίας πρασίνου, την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων, την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και της εργατικής νομοθεσίας, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες υποδομές και τον αναγκαίο εξοπλισμό, χωρίς δεύτερες σκέψεις για ιδιωτικοποίηση της.

Η συντήρηση του πρασίνου των κοινόχρηστων χώρων, που εγκαταλείφθηκαν σε πολύ άσχημη κατάσταση από την προηγούμενη δημοτική Αρχή, και η διαμόρφωση καινούργιων χώρων πρασίνου, αποτελούν πάγιο αίτημα των κατοίκων της πόλης που πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα χωρίς άλλες δικαιολογίες και καθυστερήσεις. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει με τη Δημοτική Αρχή απέναντι στους εργαζόμενους”.

 

Η ανακοίνωση της Μαίρης Διακολιού:

mairidiakoliouΟ κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΗ;

Το περιστατικό της βίαιης και απειλητικής συμπεριφοράς του Αντιδήμαρχου Περιβάλλοντος κ. Τσιπουράκη ενάντια στον Πρόεδρο των Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου κ. Καλλιμάνη, το οποίο κατήγγειλε με ομόφωνη απόφασή του το Σωματείο και επιβεβαίωσε ως αυτόπτης μάρτυς, με επίσημη ανακοίνωσή του, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μπόγδανος Σπυρίδων, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από κανέναν μας.

Ο κ. Τσιπουράκης, στις 20/7/2020, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης κλιμακίου της διοίκησης με τον κ. Δήμαρχο, επιτέθηκε φραστικά και επιχείρησε να επιτεθεί και σωματικά στον πρόεδρο του σωματείου κ. Καλλιμάνη, διότι ο τελευταίος, ασκώντας τον συνδικαλιστικό του ρόλο, πρωτοκόλλησε επισήμως έγγραφο με διαμαρτυρία των εργαζομένων για την αντιμετώπισή τους από εκείνον. Το περιεχόμενο μάλιστα του εγγράφου, έγινε βάση για ερώτηση της παράταξής μας «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ» στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης/6/2020, για την οποία λάβαμε σκαιή και προσβλητική απάντηση, που είναι καταγεγραμμένη και στα σχετικά πρακτικά.

Για τον κ. Τσιπουράκη και την ποιότητα της συμπεριφοράς του, πλέον, μετά από τα επανειλημμένα δείγματα γραφής του, έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας.

Αδικαιολόγητος όμως είναι ο κ. Δήμαρχος, που ενώ το περιστατικό που καταγγέλλεται  έγινε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε χώρο εργαζομένων και (ασφαλώς) το πληροφορήθηκε άμεσα, δεν πήρε θέση, και με τη σιωπή του καλύπτει τη συμπεριφορά κ. Τσιπουράκη.

Ο κ. δήμαρχος, κατά την ορκωμοσία του, δήλωσε ότι η διοίκησή του και οι εργαζόμενοι «είναι στην ίδια πλευρά του λόφου». Αυτή τη βιαιότητα και αυθαιρεσία εναντίον των εργαζομένων εννοούσε άραγε;

Ή μήπως διατηρεί για τον εαυτό του το «προφίλ» του ευγενικού και μειλίχιου, αφήνοντας τον κ. Τσιπουράκη να επιδεικνύει το αληθινό πρόσωπο της Διοίκησής του;

Τον καλούμε να πάρει άμεσα θέση με πράξεις, στηρίζοντας τους εργαζομένους και καταδικάζοντας τις απρεπείς πράξεις του Αντιδημάρχου του.

Μαίρη Διακολιού

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή”

Δημοτική Σύμβουλος

 

H ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου:

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Πληθαίνουν τα κρούσματα φραστικών επιθέσεων από αιρετούς σε εργαζόμενους στους δήμους. Μετά τη χυδαία επίθεση του Αντιδημάρχου καθαριότητας προς την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων, την επίθεση του Δημάρχου σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δήμου Νισύρου, σειρά παίρνει το Μαρούσι όπου ο αντιδήμαρχος της υπηρεσίας πρασίνου «έλουσε» με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και βρισιές το πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου.

Αιτία για την επίθεση είναι σχετικό έγγραφο που έστειλε το σωματείο προς τον συγκεκριμένο αντιδήμαρχο ζητώντας να ενημερωθεί για διάφορα θέματα που απασχολούν την υπηρεσία του.

Και αυτό το κρούσμα αποδεικνύει την ένταση της επίθεσης που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση και τους δημάρχους. Με τη συμπεριφορά τους οι αιρετοί προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους ώστε να μην διεκδικούν, να είναι συνεχώς με το κεφάλι σκυμμένο προκειμένου η κυβέρνηση και οι δήμαρχοι να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους.

Ειδικά ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος δεν είναι και λίγες οι στιγμές και εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου που έχει προκαλέσει με τις απόψεις του αφού ήταν και είναι υπέρμαχος της πολιτικής που θέλει οι δήμοι να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ένα άλλο σημαντικό στοιχείο επίσης είναι η συστηματική απαξίωση της υπηρεσίας πρασίνου και από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή. Σκοπός και στόχος είναι η απαξίωση της υπηρεσίας προκειμένου να δοθεί στους επιχειρηματικούς που στη κυριολεξία καραδοκούν.

Προειδοποιούμε τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και συγκεκριμένα τον Δήμαρχο ότι τέτοιες συμπεριφορές όχι μόνο δεν μας πτοούν, αντιθέτως μας ατσαλώνουν ακόμα περισσότερο. Τον καλούμε να πάρει τώρα μέτρα απέναντι στα στελέχη του.

Καλούμε τους συναδέλφους να πλαισιώσουν ακόμα περισσότερο το σωματείο τους, να μην φοβηθούν, να καταγγείλουν περιστατικά εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ καταγγέλλει την απαράδεκτη φραστική επίθεση του Αντιδημάρχου κατά του προέδρου του Σωματείου Δήμου Αμαρουσίου.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου και Προστάτη του Πολυδρόσου Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης και Πατριαρχικού Εξάρχου της νήσου...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τον Τζον Μακ Κέιν στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2008 λαμβάνοντας το 52,92% των ψήφων με 365 εκλέκτορες, οι επικοινωνιολόγοι της εποχής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Εξωτερικών Συνεργείων Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, είδε από κοντά τις εργασίες καθαριότητας και συντήρησης σε...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη μείωση στις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 17ης...