Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ορκίστηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Τελετή ορκωμοσίας Δημάρχου

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και οι εκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 έδωσαν τον προβλεπόμενο όρκο, ενόψει της έναρξης των καθηκόντων τους από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Τελετή ορκωμοσίας Δημάρχου

Την τελετή του αγιασμού και της ορκωμοσίας  τέλεσαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος πατέρας Νικάνωρ, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Κυρίλλου, ο πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Χρήστος και ο πατήρ Νικόλαος.

Τελετή ορκωμοσίας Δημάρχου

Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης απευθύνοντας εκ μέρους του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη τις πατρικές ευχές του προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο σημείωσε:

«Μεταφέρουμε την ευχή της τοπικής εκκλησίας μας να είστε άξιοι, ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Ευχόμαστε από την καρδιά μας, και προσευχόμαστε να έχετε δύναμη σε αυτή την αποστολή να δικαιώσετε τις προσδοκίες των ανθρώπων που σας εμπιστεύτηκαν».

Ακολούθως δόθηκε ο θρησκευτικός όρκος από το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους, ενώ πολιτικό όρκο έδωσαν επτά Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Τελετή ορκωμοσίας Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου παίρνοντας τον λόγο ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους για την τιμητική παρουσία τους και αναφερόμενος στους δύο βασικούς παράγοντες που οδήγησαν στην επανεκλογή του υπογράμμισε:

«Τα αποτελέσματα έδειξαν καθαρά ποιον εμπιστεύονται οι δημότες μας για να ηγηθεί, στη νέα πενταετία της διοίκησης ενός Δήμου, που αναμφισβήτητα αποτελεί Μητροπολιτικό Κέντρο.
Η Εντολή που λάβαμε την 8η Οκτωβρίου είναι η συνισταμένη δύο βασικών παραγόντων:

Πρώτον, του σημαντικού έργου που κάναμε και αναγνωρίστηκε κατά τη θητεία 2019-2023, συνυπολογιζόμενων και των αντιξοοτήτων, κυρίως της πανδημίας αλλά και της ενεργειακής κρίσης,

Δεύτερον, του πολυδιάστατου Προγράμματος που σχεδιάσαμε για την επόμενη πενταετία, το οποίο συμπυκνώνει την εμπειρία της προηγούμενης διοικητικής περιόδου, όπως και τις αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει πλέον ο Δήμος μας, καθώς βρίσκεται πλέον σε μία πολύ καλύτερη κατάσταση  σε πολλούς τομείς».

Ειδική αναφορά έκανε στους άξονες που θα κινηθεί η Δημοτική Αρχή την επόμενη πενταετία, στο πλαίσιο του συναινετικού κλίματος που διαμορφώθηκε από το 2019, σημειώνοντας:
«Θα συνεχίσουμε να διοικούμε χωρίς χρώματα, χωρίς αγκυλώσεις με μόνο γνώμονα να πάμε το Μαρούσι, την πόλη που αγαπούμε ακόμη πιο ψηλά, υλοποιώντας στο ακέραιο το πρόγραμμά μας και εμπλουτίζοντας το στην πορεία με όλες τις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες στους παρακάτω άξονες:     

 ΑΞΟΝΑΣ Ι: Το Μαρούσι να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο, δυναμικά αναπτυσσόμενο, εξωστρεφές μητροπολιτικό κέντρο.

ΑΞΟΝΑΣ ΙΙ: Το Μαρούσι να αποτελέσει μια πόλη με βελτιωμένη καθημερινότητα και υψηλή ποιότητα ζωής, με ανεπτυγμένες υποδομές και υπηρεσίες.

ΑΞΟΝΑΣ ΙΙΙ: Το Μαρούσι δίπλα στους πολίτες και ιδιαίτερα σε όσους έχουν ανάγκη, με τρόπο σύγχρονο, ουσιαστικό και αποτελεσματικό.

Για ένα Μαρούσι οικονομικά εύρωστο, αναπτυξιακά δυνατό, κοινωνικά αποτελεσματικό, με υψηλό δείκτη διαβίωσης με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.»

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Αμπατζόγλου μαζί με τις ευχές του για μία καλή και παραγωγική θητεία σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και ιδιαίτερα σε αυτούς που εξελέγησαν για πρώτη φορά, καθώς και τις θερμές ευχαριστίες του προς τους εργαζόμενους για την εποικοδομητική συνεργασία τους, σημείωσε:
«Ο όρκος μας είναι ιερός και με ιερή προσήλωση στο καθήκον μας υποσχόμαστε να τηρήσουμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας και να πάμε το Μαρούσι ακόμη πιο Ψηλά!»

 

Η τελετή της ορκωμοσίας τελέστηκε υπό την οργανωτική ευθύνη και τον συντονισμό της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Μαίρης Γαλαζούλα.

Τιμητική ήταν η παρουσία του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, των Περιφερειακών Συμβούλων Λουκίας Κεφαλογιάννη, Γιάννη Κεχρή και Νίκου Χιωτάκη, του Δημάρχου Ηρακλείου Νίκου Μπάμπαλου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Πέτρου, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της πόλης.

Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι υπουργών και βουλευτών, ενώ μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου απέστειλαν συγχαρητήρια επιστολή στο Δήμαρχο Αμαρουσίου για την επανεκλογή του.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διατήρηση της πόλης καθαρής και λειτουργικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εκτός...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ενθουσίασε τους θεατές κάθε ηλικίας η διαχρονική και καταξιωμένη ερμηνεύτρια Ελευθερία Αρβανιτάκη με τον εξαιρετικό Κώστα Τριανταφυλλίδη στη μεγάλη συναυλία που έδωσαν στο Αμαλίειο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Αλέξης Ιατρίδης μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με την νεοσύστατη AI Music. Πρόκειται για ένα φρέσκο τραγούδι, με ανεβαστική μελωδία που μιλάει...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με πρωταγωνιστές τους μικρούς φίλους του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και πλήθους γονέων και συγγενών η γιορτή των Βρεφονηπιακών...