Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

“Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι”: Να ακυρωθεί η απόφαση Σταθάκη για το ΧΕΥ Κηφισίας

Τα ΧΕΥ Κηφισίας, Κύμης και το Κτίριο της Κεραμικής να παραχωρηθούν στο Δήμο Αμαρουσίου

Με υπουργική απόφαση του Απριλίου 2019 ο ΥΠΕΝ κ. Σταθάκης έδωσε χρήσεις γης πολεοδομικού κέντρου και όρους δόμησης στο ΧΕΥ Κηφισίας. Το οικόπεδο αυτό, που αποτελεί δημόσια περιουσία, ευρίσκεται δίπλα από το «δαχτυλίδι», στο ύψος της οδού Διονύσου και έχει έκταση 4,5 στρέμματα.

Η απόφαση αυτή είναι προϋπόθεση για το ξεπούλημα του από το Υπερταμείο και την τσιμεντοποίηση του από ιδιωτικά συμφέροντα.

Η ενέργεια αυτή του κ. Σταθάκη και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγινε προεκλογικά, χωρίς καμία προειδοποίηση, αγνοώντας προκλητικά ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που από το 2015 διεκδικούν την παραχώρηση στο Δήμο των ΧΕΥ Κηφισίας και Κύμης για κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Εντάσσεται στο πλαίσιο της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018 με τη μεταφορά στο Υπερταμείο 10.119 ακινήτων του δημοσίου.

Για την εξέλιξη αυτή είχαμε προειδοποιήσει από το Σεπτέμβριο του 2018. Η διοίκηση Πατούλη δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Δεν προέβη σε καμία αγωνιστική διεκδίκηση. Δεν συνεκάλεσε καν τη διαπαραταξιακή επιτροπή που συνέστησε το Δημοτικό Συμβούλιο για τον εντοπισμό και την προστασία των 163 δημόσιων ακινήτων που έχουν μεταφερθεί στο Υπερταμείο.

Μετά και την απόφαση για μεταφορά του Καζίνο η ενέργεια αυτή έρχεται, με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης, να τσιμεντοποιήσει ότι απόμεινε από ελεύθερους χώρους στην πόλη μας.

Να σημειωθεί ότι στο «δαχτυλίδι» σχεδιάζεται να γίνει  σταθμός της γραμμής 4 του Μετρό. Σε συνδυασμό με τον υπάρχοντα σταθμό του Προαστιακού υπολογίζεται ότι και οι δύο σταθμοί θα εξυπηρετούν πάνω από 10.000 επιβάτες ημερησίως. Το ΧΕΥ Κηφισίας, όπως άλλωστε προβλέπεται από την σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, πρέπει να χρησιμεύσει ως χώρος στάθμευσης για την εξυπηρέτηση και των δύο σταθμών. Να μην γίνει άλλο ένα κτίριο επιφάνειας τουλάχιστον 3500 τ.μ. που θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τη σημερινή ασφυξία.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να πάρει πίσω την απόφαση Σταθάκη. Να μην επαναλάβει αυτό που έγινε τον Ιανουάριο του 2015 από την Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δυο μέρες πριν τις εκλογές, με το ΧΕΥ Νερατζιώτισσας.

Να παραχωρήσει στο Δήμο τα ΧΕΥ Κηφισίας και Κύμης καθώς και το κτίριο της Κεραμικής στην Κηφισίας, σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να θέσει σε προτεραιότητα την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, την προστασία του περιβάλλοντος και όχι την αποπληρωμή των  δανειστών και τα κέρδη των εργολάβων.

Παράλληλα με τις νομικές ενέργειες για ακύρωση της απόφασης ζητάμε έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή και των νεοεκλεγέντων παρατάξεων. Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να οργανωθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων και των φορέων της πόλης μας έξω από το ΥΠΕΝ.

Φτάνει πια! Όχι άλλο τσιμέντο στο Μαρούσι!

 

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Αμαρουσίου για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, με απόφαση του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το ζωηρό χειροκρότημα των θεατών απέσπασαν οι μικροί φίλοι από τα τμήματα θεατρικού παιχνιδιού του Δήμου Αμαρουσίου, με τα δρώμενα που παρουσίασαν στο χώρο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Μακρυγιάννη και...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, εγκαινιάστηκε  την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, ένας νέος κύκλος Περιβαλλοντικών Δράσεων με τίτλο «Αγαπώ την πόλη μου». Η πρώτη...