Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ροντέο το Δημοτικό Συμβούλιο. Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Βραχνός.

patoulis-vrachnos

Πολλά τα θέματα που δημιουργήθηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Αρχικά δεν υπήρχε ο απαραίτητος αριθμός παρόντων δημοτικών συμβούλων, προκειμένου να μπορέσουν να ψηφιστούν τα θέματα για τα οποία απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία.

Στο τέλος του δημοτικού συμβουλίου, ο πρόεδρος Πάνος Βραχνός πήρε το λόγο και ανακοίνωσε στο σώμα την παραίτησή του από πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου όπως είχε άλλωστε γνωστοποιήσει δύο ημέρες πριν.  Ο πρόεδρος όμως δεν σταμάτησε εκεί αφού προχώρησε και στην ανεξαρτητοποίησή του ως δημοτικός σύμβουλος, αποχωρώντας από την παράταξη “Μαρούσι – Ανθρώπινη Πόλη” του Γιώργου Πατούλη, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για ελλιπή στήριξη στο πρόσωπο του από την συντηρητική πλειοψηφία των μελών της δημοτικής ομάδας που ο ίδιος ανήκει.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Πατούλης, παίρνοντας τον λόγο είπε ότι δεν κατανοεί τους λόγους της παραίτησής του και αναφέροντας ότι τον έχει στηρίξει την προεδρία Βραχνού από την αρχή μέχρι το τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι αν ήθελε να παραιτηθεί θα έπρεπε να το κάνει 4, 5 μήνες νωρίτερα όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του και όχι τώρα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή το μόνο που δημιουργείται είναι πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του συμβουλίου.

Απαντώντας στον δήμαρχο ο Πάνος Βραχνός, αφού του έπλεξε το εγκώμιο και είπε πως συνεχίζει να τον στηρίζει τόσο σαν πολιτικό όσο και σαν φίλο, έβγαλε έντονα παράπονα λέγοντας ότι θα περίμενε  να ακούσει τουλάχιστον ένα καλό λόγο για τη θητεία του από το στόμα του δημάρχου.

Η «κατάσταση ροντέο» συνεχίστηκε όταν άρχισαν να παίρνουν το λόγο οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν δέχονταν την παραίτηση Βραχνού. Εντύπωση μας έκανε ότι προσπάθησαν να τον μεταπείσουν ακόμα και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό του κ.κ Πέππας, Βελής και Ιωάννου.

Η ώρα περνούσε και αφενός ο κ. Βραχνός έδειχνε να εμμένει στην πρόθεση του να παραιτηθεί, αφετέρου ο νομικός του δημοτικού συμβουλίου κ. Γρέγος, γνωστοποιούσε στο σώμα ότι από τη στιγμή που ο κ. Βραχνός ανεξαρτητοποιήθηκε αποχωρώντας από την παράταξη της διοίκησης, δεν θα μπορούσε ούτως ή αλλιώς να κατέχει τη θέση του προέδρου.

Στον αέρα βέβαια βρίσκεται και η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου η οποία είχε οριστεί την Κυριακή. Ο κ. δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος δεν ρωτήθηκε ποτέ και γνωστοποίησε ότι την Κυριακή 21 Απριλίου θα έχει κάποιες ανειλημμένες υποχρεώσεις και κατά συνέπεια δεν θα μπορεί να είναι παρόν στη διαδικασία. Από την άλλη εξέφρασε, δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μας,  την απορία του για το πως είναι δυνατόν να προχώρησε η διαδικασία εκλογής χωρίς να έχει γίνει πρώτα αποδεκτή η παραίτηση Βραχνού από το σώμα του δημοτικού συμβουλίου όπως ο νόμος ορίζει.

Πρωτόγνωρες πραγματικά καταστάσεις για το δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα είχε με το αυτοκίνητό της νωρίτερα το απόγευμα, στον Παράδεισο Αμαρουσίου η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ Χριστίνα Σούζη. Σύμφωνα με τις πρώτες...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στην οδό Σωρού, σε σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

• Από το καλοκαίρι του 2022 ο Γιώργος Καραμέρος βρισκόταν στην Ανατολική Αττική και ετοίμαζε τον επιτυχημένο όπως αποδείχθηκε εκλογικό του αγώνα. Από τότε...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Δήμος Αμαρουσίου προσκαλεί τους δημότες στη δράση δενδροφύτευσης στην περιοχή του Νέου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο υλοποίησης ανάλογων δράσεων ανάπτυξης και ενίσχυσης του αστικού...