fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ροντέο το Δημοτικό Συμβούλιο. Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Βραχνός.

patoulis-vrachnos

Πολλά τα θέματα που δημιουργήθηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Αρχικά δεν υπήρχε ο απαραίτητος αριθμός παρόντων δημοτικών συμβούλων, προκειμένου να μπορέσουν να ψηφιστούν τα θέματα για τα οποία απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία.

Στο τέλος του δημοτικού συμβουλίου, ο πρόεδρος Πάνος Βραχνός πήρε το λόγο και ανακοίνωσε στο σώμα την παραίτησή του από πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου όπως είχε άλλωστε γνωστοποιήσει δύο ημέρες πριν.  Ο πρόεδρος όμως δεν σταμάτησε εκεί αφού προχώρησε και στην ανεξαρτητοποίησή του ως δημοτικός σύμβουλος, αποχωρώντας από την παράταξη “Μαρούσι – Ανθρώπινη Πόλη” του Γιώργου Πατούλη, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για ελλιπή στήριξη στο πρόσωπο του από την συντηρητική πλειοψηφία των μελών της δημοτικής ομάδας που ο ίδιος ανήκει.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Πατούλης, παίρνοντας τον λόγο είπε ότι δεν κατανοεί τους λόγους της παραίτησής του και αναφέροντας ότι τον έχει στηρίξει την προεδρία Βραχνού από την αρχή μέχρι το τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι αν ήθελε να παραιτηθεί θα έπρεπε να το κάνει 4, 5 μήνες νωρίτερα όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του και όχι τώρα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή το μόνο που δημιουργείται είναι πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του συμβουλίου.

Απαντώντας στον δήμαρχο ο Πάνος Βραχνός, αφού του έπλεξε το εγκώμιο και είπε πως συνεχίζει να τον στηρίζει τόσο σαν πολιτικό όσο και σαν φίλο, έβγαλε έντονα παράπονα λέγοντας ότι θα περίμενε  να ακούσει τουλάχιστον ένα καλό λόγο για τη θητεία του από το στόμα του δημάρχου.

Η «κατάσταση ροντέο» συνεχίστηκε όταν άρχισαν να παίρνουν το λόγο οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν δέχονταν την παραίτηση Βραχνού. Εντύπωση μας έκανε ότι προσπάθησαν να τον μεταπείσουν ακόμα και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό του κ.κ Πέππας, Βελής και Ιωάννου.

Η ώρα περνούσε και αφενός ο κ. Βραχνός έδειχνε να εμμένει στην πρόθεση του να παραιτηθεί, αφετέρου ο νομικός του δημοτικού συμβουλίου κ. Γρέγος, γνωστοποιούσε στο σώμα ότι από τη στιγμή που ο κ. Βραχνός ανεξαρτητοποιήθηκε αποχωρώντας από την παράταξη της διοίκησης, δεν θα μπορούσε ούτως ή αλλιώς να κατέχει τη θέση του προέδρου.

Στον αέρα βέβαια βρίσκεται και η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου η οποία είχε οριστεί την Κυριακή. Ο κ. δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος δεν ρωτήθηκε ποτέ και γνωστοποίησε ότι την Κυριακή 21 Απριλίου θα έχει κάποιες ανειλημμένες υποχρεώσεις και κατά συνέπεια δεν θα μπορεί να είναι παρόν στη διαδικασία. Από την άλλη εξέφρασε, δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μας,  την απορία του για το πως είναι δυνατόν να προχώρησε η διαδικασία εκλογής χωρίς να έχει γίνει πρώτα αποδεκτή η παραίτηση Βραχνού από το σώμα του δημοτικού συμβουλίου όπως ο νόμος ορίζει.

Πρωτόγνωρες πραγματικά καταστάσεις για το δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου.

Ιαν 28, 2022 - Παρ
Μαρούσι, Ελλάδα
2°C αίθριος καιρός
παρ01/28 σαβ01/29 κυρ01/30 δευ01/31 τρι02/01
αίθριος καιρός
7/4°C
αυξημένες νεφώσεις
7/4°C
αραιές νεφώσεις
8/4°C
αίθριος καιρός
11/4°C
αραιές νεφώσεις
14/7°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η πτώση της θερμοκρασία αναμένεται να είναι ισχυρή τις επόμενες μέρες στα Βόρεια Προάστια. Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 0 βαθμούς...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Μαρούσι αποχαιρετά τον Ιερέα Γεώργιο Γεμελιάρη. Ο Πατήρ Γεώργιος Γεμελιάρης υπηρέτησε την ενορία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου για περισσότερο από δύο δεκαετίες με ευλαβικότητα. Συλλυπητήριο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διακοπές του ρεύματος σημειώνονται σε δεκάδες περιοχές της Αττικής εδώ και κάποιες ώρες και οι περισσότερες από αυτές οφείλονται σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο γνωστός Μαρουσιώτης που βγήκε για snowboard πέρσι εκμεταλλευόμενος το χιονισμένο τοπίο της πόλης ξαναχτυπά. Σε αυτή την κακοκαιρία με τη βοήθεια αυτοκινήτου. Ο...