fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Συνάντηση της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1-6-2020 συνάντηση αντιπροσωπείας της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου (ΣΕΔΑΜ).

Η συνάντηση έγινε ύστερα από αίτημα της παράταξης και με αφορμή  την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για ενοικίαση οδηγών για τη Δημοτική Συγκοινωνία από ιδιωτική εταιρία.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Ν. Καλλιμάνης οι οδηγοί της Δημοτικής Συγκοινωνίας ανέρχονται σε 25 και μπορούν να καλύψουν τις σημερινές ανάγκες. Αν στο μέλλον επεκταθεί και άλλο η Δημοτική συγκοινωνία οι παραπάνω οδηγοί θα πρέπει να προσληφθούν με σχέση μόνιμης και σταθερής εργασίας αφού θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Δήμου, όπως

  • Θέματα υγιεινής και ασφάλειας και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μη πρόσβαση στο βιβλίο υποδείξεων τεχνικού ασφάλειας και γιατρού εργασίας, βιβλίο ατυχημάτων, πλημμελής καταγραφή των ατυχημάτων, των επαγγελματικών ασθενειών, υποστήριξη των οικογενειών των εργαζόμενων που πέθαναν στην υπηρεσία.
  • Καταπιεστική και προσβλητική συμπεριφορά εκ μέρους ορισμένων προϊσταμένων
  • Έλλειψη οργανογράμματος σε ορισμένες υπηρεσίες
  • Υποβάθμιση Υπηρεσίας Πρασίνου
  • Ακριβής καταγραφή του μηχανολογικού εξοπλισμού (απορριμματοφόρα, αυτοκίνητα, πυροσβεστικά trailer, οχήματα παραχωρημένα σε άλλους Δήμους) που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί

Όπως τόνισε ο Προέδρος δεν αρκούν τα χειροκροτήματα για το έργο των υπαλλήλων του Δήμου και ιδιαίτερα αυτών της Καθαριότητας και των κοινωνικών υπηρεσιών  κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Απαιτείται και ο σεβασμός της αξιοπρέπειας  και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης Λ. Μαγιάκης υποσχέθηκε ότι θα θέσει όλα αυτά τα προβλήματα υπόψη της δημοτικής Αρχής και του κ Δημάρχου με στόχο να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν και δήλωσε:

“H Δημοτική Αρχή Αμπατζόγλου έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα στην υλοποίηση των εξαγγελιών της για πλήρη καταγραφή της κατάστασης που παρέλαβε, αν και είναι ήδη  στη διοίκηση εδώ και εννέα μήνες.

Όπως έδειξε και το Μεσοπρόθεσμο (2021-2024) που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 20-5-2020, είναι προσανατολισμένη στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις του ΥΠΕΣ. Εκεί ακριβώς εντάσσεται και η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για «ενοικίαση» οδηγών και η υποβάθμιση της Υπηρεσίας πρασίνου.

Η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου υποβαθμίζει το θεσμό της Τοπικής αυτοδιοίκησης και εξυπηρετεί μεγάλα και μικρά ιδιωτικά συμφέροντα.

Για την επίλυση όλων των παραπάνω προβλημάτων απαιτείται η συσπείρωση όλων των εργαζόμενων και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, η ενημέρωση της κοινωνίας  και τελικά η αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων.

Υποσχέθηκε ότι η παράταξη θα συμπαρασταθεί στους αγώνες αυτούς για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζόμενων , όπως έχει εξ άλλου κάνει με συνέπεια και στο παρελθόν.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του Σωματείου με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας. Από την πλευρά του Σωματείου των Εργαζομένων παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Ν. Καλλιμάνης, ο Ταμίας Μανώλης Ηλιάκης και το μέλος του ΔΣ Αγάπη Τσιροπούλου. Από την πλευρά της παράταξης παραβρέθηκαν ο επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος Λ. Μαγιάκης καθώς και τα στελέχη της παράταξης Αικ. Ψάλτη και Γ. Αναλυτής

1-6-2020

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου και Προστάτη του Πολυδρόσου Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης και Πατριαρχικού Εξάρχου της νήσου...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τον Τζον Μακ Κέιν στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2008 λαμβάνοντας το 52,92% των ψήφων με 365 εκλέκτορες, οι επικοινωνιολόγοι της εποχής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Εξωτερικών Συνεργείων Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, είδε από κοντά τις εργασίες καθαριότητας και συντήρησης σε...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη μείωση στις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 17ης...