Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου με τον Εξωραϊστικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Αναβρύτων «Τα Ανάβρυτα» και κατοίκους της περιοχής

Εξωραϊστικός Σύλλογος Αναβρύτων

Εποικοδομητικό διάλογο είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου με τον Εξωραϊστικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Αναβρύτων «Τα Ανάβρυτα» και με τη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση λύσεων για τα ζητήματα που απασχολούν τη γειτονιά των Αναβρύτων, όπως: το κυκλοφοριακό η καθαριότητα, η επισκευή πεζοδρομίων και το κόψιμο των δέντρων, η κατασκευή του νέου συγκροτήματος για τη στέγαση του 6ου Λυκείου και άλλα.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Μίκα Πετρούτσου-Κάββαλου, τα μέλη του Συλλόγου και οι παριστάμενοι κάτοικοι της περιοχής ανέπτυξαν διεξοδικά τα θέματα που απασχολούν τη γειτονιά, ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα στον κυκλοφοριακό φόρτο που δέχονται οι οδοί Ευκαλύπτων και Κανάρη και στους κινδύνους που ενέχει για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις τοποθετήσεις των παρισταμένων, υπογραμμίζοντας ότι στρατηγικός στόχος της Διοίκησης είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων σε κάθε γειτονιά και η εξεύρεση των βέλτιστων κατά το δυνατόν λύσεων.

Στο ζήτημα του κυκλοφοριακού προβλήματος στις οδούς Ευκαλύπτων και Κανάρη ο κ. Αμπατζόγλου υπογράμμισε ότι μία βιώσιμη λύση που θα αντιμετωπίζει το ζήτημα συνολικά και οριστικά είναι είτε, να επικαιροποιηθεί η μελέτη που είχε εκπονήσει για την περιοχή σε προγενέστερο χρόνο το Πανεπιστήμιο Πατρών, είτε, να συνταχθεί εξαρχής μία νέα κυκλοφοριακή μελέτη και να επαναμελετηθεί η περιοχή, ζητώντας από τα υπηρεσιακά στελέχη που παρευρίσκονταν στη συνάντηση να εξετάσουν τις δύο αυτές προτάσεις, στις οποίες συμφώνησαν οι παριστάμενοι.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της καθαριότητας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου επισήμανε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου είναι Δήμος πρότυπο στην καθαριότητα, έχοντας προχωρήσει στην πρόσληψη τακτικού και έκτακτου προσωπικού, αλλά και στην προμήθεια και στον εξοπλισμό της υπηρεσίας με νέας οχήματα έργου. Το ζήτημα της καθαριότητας ανακύπτει από ασυνείδητους που απορρίπτουν κηπαία απορρίμματα, μπάζα και άλλα υλικά στην περιοχή. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε πρόστιμα που το ύψος τους φθάνει τα 1000 ευρώ και ήδη επιβληθεί τα πρώτα σημείωσε.

Όσον αφορά στο ζήτημα των πεζοδρομίων που οι ρίζες των δέντρων έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές ή δέντρα που έχουν πάρει επικίνδυνο ύψος υπογράμμισε ότι τα δέντρα αυτά θα απομακρυνθούν και κάλεσε τους παριστάμενους να ενημερώνουν την υπηρεσία για δέντρα που διαπιστώνουν ότι έχουν πάρει επικίνδυνη κλίση.

Αναφορικά με το ζήτημα της ανέγερσης του νέου σχολικού συγκροτήματος για τη στέγαση του 6ου Λυκείου επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε διαβούλευση με τα εμπλεκόμενα μέρη για την εξεύρεση λύσης.

Στη συνάντηση  συμμετείχαν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής: Οι Αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Ρώτας, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ρένα Χαλιώτη,  καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Εκ μέρους του Συλλόγου, εκτός από την Πρόεδρο Μίκα Πετρούτσου Κάββαλου συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Θανάσης Σκαλωμένος, η Ταμίας Ματίνα Ρογκάκου, το μέλος Χριστίνα Πάλλη και ο Ειδικός Γραμματέας Αντώνης Καμπόσος.

Επίσης με την ιδιότητα του κατοίκου της περιοχής συμμετείχε η Δημοτική Σύμβουλος Μαίρη Διακολιού.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με τη θεατρική παράσταση «ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ» του Πάολο Τζενοβέζε, που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, ανοίγει αυλαία το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2024, την...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Αμαρουσίου για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, με απόφαση του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» καλεί τα μέλη και τους φίλους της στο παραδοσιακό κρητικό γλέντι, που διοργανώνει σε συνεργασία με το...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Μακρυγιάννη και...