fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου με τον Εξωραϊστικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Αναβρύτων «Τα Ανάβρυτα» και κατοίκους της περιοχής

Εξωραϊστικός Σύλλογος Αναβρύτων

Εποικοδομητικό διάλογο είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου με τον Εξωραϊστικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Αναβρύτων «Τα Ανάβρυτα» και με τη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση λύσεων για τα ζητήματα που απασχολούν τη γειτονιά των Αναβρύτων, όπως: το κυκλοφοριακό η καθαριότητα, η επισκευή πεζοδρομίων και το κόψιμο των δέντρων, η κατασκευή του νέου συγκροτήματος για τη στέγαση του 6ου Λυκείου και άλλα.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Μίκα Πετρούτσου-Κάββαλου, τα μέλη του Συλλόγου και οι παριστάμενοι κάτοικοι της περιοχής ανέπτυξαν διεξοδικά τα θέματα που απασχολούν τη γειτονιά, ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα στον κυκλοφοριακό φόρτο που δέχονται οι οδοί Ευκαλύπτων και Κανάρη και στους κινδύνους που ενέχει για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις τοποθετήσεις των παρισταμένων, υπογραμμίζοντας ότι στρατηγικός στόχος της Διοίκησης είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων σε κάθε γειτονιά και η εξεύρεση των βέλτιστων κατά το δυνατόν λύσεων.

Στο ζήτημα του κυκλοφοριακού προβλήματος στις οδούς Ευκαλύπτων και Κανάρη ο κ. Αμπατζόγλου υπογράμμισε ότι μία βιώσιμη λύση που θα αντιμετωπίζει το ζήτημα συνολικά και οριστικά είναι είτε, να επικαιροποιηθεί η μελέτη που είχε εκπονήσει για την περιοχή σε προγενέστερο χρόνο το Πανεπιστήμιο Πατρών, είτε, να συνταχθεί εξαρχής μία νέα κυκλοφοριακή μελέτη και να επαναμελετηθεί η περιοχή, ζητώντας από τα υπηρεσιακά στελέχη που παρευρίσκονταν στη συνάντηση να εξετάσουν τις δύο αυτές προτάσεις, στις οποίες συμφώνησαν οι παριστάμενοι.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της καθαριότητας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου επισήμανε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου είναι Δήμος πρότυπο στην καθαριότητα, έχοντας προχωρήσει στην πρόσληψη τακτικού και έκτακτου προσωπικού, αλλά και στην προμήθεια και στον εξοπλισμό της υπηρεσίας με νέας οχήματα έργου. Το ζήτημα της καθαριότητας ανακύπτει από ασυνείδητους που απορρίπτουν κηπαία απορρίμματα, μπάζα και άλλα υλικά στην περιοχή. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε πρόστιμα που το ύψος τους φθάνει τα 1000 ευρώ και ήδη επιβληθεί τα πρώτα σημείωσε.

Όσον αφορά στο ζήτημα των πεζοδρομίων που οι ρίζες των δέντρων έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές ή δέντρα που έχουν πάρει επικίνδυνο ύψος υπογράμμισε ότι τα δέντρα αυτά θα απομακρυνθούν και κάλεσε τους παριστάμενους να ενημερώνουν την υπηρεσία για δέντρα που διαπιστώνουν ότι έχουν πάρει επικίνδυνη κλίση.

Αναφορικά με το ζήτημα της ανέγερσης του νέου σχολικού συγκροτήματος για τη στέγαση του 6ου Λυκείου επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε διαβούλευση με τα εμπλεκόμενα μέρη για την εξεύρεση λύσης.

Στη συνάντηση  συμμετείχαν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής: Οι Αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Ρώτας, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ρένα Χαλιώτη,  καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Εκ μέρους του Συλλόγου, εκτός από την Πρόεδρο Μίκα Πετρούτσου Κάββαλου συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Θανάσης Σκαλωμένος, η Ταμίας Ματίνα Ρογκάκου, το μέλος Χριστίνα Πάλλη και ο Ειδικός Γραμματέας Αντώνης Καμπόσος.

Επίσης με την ιδιότητα του κατοίκου της περιοχής συμμετείχε η Δημοτική Σύμβουλος Μαίρη Διακολιού.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου και Προστάτη του Πολυδρόσου Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης και Πατριαρχικού Εξάρχου της νήσου...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα που εξερράγη στον σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού, στην οδό...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τον Τζον Μακ Κέιν στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2008 λαμβάνοντας το 52,92% των ψήφων με 365 εκλέκτορες, οι επικοινωνιολόγοι της εποχής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη μείωση στις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 17ης...